dax Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Cześć. Mój komp nagle stracił wydajność! Mam Athlona 2Ghz (1,66), 768DDR Ram, GeForce 4 Titanium 64 mb 4200 i wcześniej byłem okropnie zadowolony z tej konfiguracji. Wszystko pięknie chodziło i spoko, ale nagle komp zaczął mulić, zawieszać się, a pingi w grach ze 120 spadły do 20-30!!! Teraz komp działa mi tak jakbym miał 128ramu, rive tnt i durona 900 :| Zrobiłem już trzy razy formata i dalej to samo, nic nie pomogło! Nie wiem dlaczego tak się nagle stało O.O Czy to może dlatego, że zasilacz wyjąłem z jego obudowy? (modyfikacja kompa) Ale to chyba nie ma nic do rzeczy, napięcia chyba by nie spadły, bo niby dlaczego? :| Proszę pomóżcie, bo zwariuje z tym kompem :| Tak ładnie chodził... Pzdr daX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 A jak wyciagales, to odlaczales wtyczki? A jak odlaczales, to czy potem podlaczyles je z powrotem? OBIE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) jakie wtyczki? chodzi ci o wtyczke główną (jedna jest) czy molexowate, czy co? :| czy masz na myśli też tą drugą wtyczke czarną dużą? bo jedną odciachałem (zawsze ją moge przylutować) bo i tak z niej nie korzystałem, po za tym nie odciaciach!ąc nie dało się wyjąć zasilacza z obudowy... Edytowane 26 Maja 2005 przez dax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Mam na mysli wtyczke 20-pinowa i 4-pinowa, czasami ludzie zapominaja o tej drugiej. Jaka czarna wtyczka? :shock: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Sprawdź czy nie powpinałeś na odwrót taśm ide... Ja tak kiedyś zrobiłem i winda mi sie 2 minuty otwierała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil4n Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Jedyny plus zaistaniałej sytuacji to znacząca poprawa pingów,nic tylko cieszyć pałę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 jemu chyba chodziło o FPS ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Tasme IDE uszkodzil, i po prostu dysk pracuje majac przepustowosc powiedzmy 5mb zamisst 40mb.... chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 ;) z twojego opisu wynika że po prostu włożyłeś do środka durona z tnt i mało sdram ;) sprawdz ile romcu działa,, mało ramu to mały komfort, sprawdz jakie są transfery z dysku, podpinaj, odpinaj etc.. ;) windce chyba wystarczy już reinstalek na dzisiaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 (edytowane) ej taśma jest nowiusieńka i nie jest uszkodzona napewno ;) eee.... po wciśnięciu crtl+alt+delete kuknąłem sobie na napisik Pam.zadeklar.:... no i jest tu 162M/1878M o.O Użycie pliku stron 162MB... zawsze było jakoś więcej chyba xD no, a 3dmark 2001 mi wykazał 649pkt :lol: ide poprzemieniać kabelki :) kurde, poprzeczepiałem kabelki i dalej to samo :/ coś mi się wydaje, że będę musiał kupić nowy zasilacz :/ wybrałem sobie parę (zalezy mi na cenie, bo aktualnie jestem bez kasy): http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10499 (ten raczej odpadnie, bo za drogi) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15704 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12153 te dwa ostatnie mają dobre oceny... edit: znalazłem tanio zasilaczyk :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52677757 co o nim sądzicie? Edytowane 27 Maja 2005 przez dax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 A nie chodziłeś na złych stronach lub czymś;) Ja też tak miałem a komp był zasyfiony jakimiś goofnami i cały czas miałem 100% uzycia proca i wynik w 3dm aż 800ptk(swoja drogą, odpaliłem 3DM2001 na P2 400@448+128mb ram+Radeon 9200 i miałem ponad 2,5k :wink: ) i nic nie pomagało na to(aż sam zaczęłem isę denerwować i kasować z folderów Windowsa i działa do dzisiaj;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Ja bym zabrał chiewteca 360. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Zrobiłem format parenaście godzin temu, zainstalowałem firewalla i co godzine oczyszczam kompa z syfów, to z pewnością nie od tego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...