cskura Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Szukam w miare taniego(do 150zł) chłodzenia do procesora Amd Xp-M 2500+. Myślałem na Pentagrame QVC-120+, ale do niego nie da się podłączyć tunelu powietrznego, a mam zamiar takowy zamontować. Zainteresowałem się też Thermaltake SilentTower 4 in 1, tylko nie wiem czy do obudowy średniej wielkości taki olbrzym się zmieści. No a poza tym czy Abit NF-7 rev.2 ma odpowiednie otwory do zamontowania Silent Towera? Macie jakieś inne propozycje? Czekam na odpowiedzi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian193 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) Widze że coś nikt się nie kwapi z pomocą... Musisz sobie odpowiedziec czy chcesz go kręcic czy też nie. Ale takiego proca i na takim mobo to aż żal nie kręcić :-P Jeżeli jednak nie chcesz go podkręcać to chyba nie bedzie wymagał wydajnego (drogiego) chłodzenia bo wersje mobile nie grzeją sie az tak bardzo. Jest kupe tematów na temat wentyli na tym forum. Poczytaj, poprzegladaj, przeanalizuj i podejmij decyzje co będzie dla Ciebie najlepsze... Więcej pomóc nie mogę :) Myślałem na Pentagrame QVC-120+, ale do niego nie da się podłączyć tunelu powietrznego, a mam zamiar takowy zamontować. 1473910[/snapback] Nie prawda że sie nie da!! Troszke sprytu i umiejętności w posługiwaniu się najprostrzymi narzedziami i napewno się da!! :D Edytowane 31 Maja 2005 przez marian193 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Jak sie postarać to nawet Freezer 64 da sie zamontować i nawet niezłe wyniki są... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Jak sie postarać to nawet Freezer 64 da sie zamontować i nawet niezłe wyniki są... 1474989[/snapback] Ty znowu ze swoim freezerem wyskoczyles :-P hehe Wszystko sie da jak sie chce - na allegro ostatnio gdzies widzialem nawet tunele o odpowiedniej srednicy :D jakby cos to zawsze zostaja tuby do bass reflexu z akkusa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cskura Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Musisz sobie odpowiedziec czy chcesz go kręcic czy też nie. Ale takiego proca i na takim mobo to aż żal nie kręcić :-P 1474782[/snapback] No procesor na pewno będzie podkręcany. Planuje maxymalnie wycisnąć z niego 2,5Ghz. Chyba zdecyduje się na silent towera, do opcji standardowej można dokupić drugi wentylator i wtedy to cudo powinno sobie dać radę :D Tylko nie wiem czy Nf-7 posiade specjalne otwory, bez których montaż tego chłodzenia jest niemożliwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariolife Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 ten procesor aż tak bardzo się nie grzeje w porównaniu z innymi athlonami ,tak że pentagram ci w zupełnosći wystarczy np.seria 100 ,ja np.na moim chłodzeniu i zegarze2.25Ghz mam temperaturę max52* ,cooler mój do najwydajniejszych nie należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...