Skocz do zawartości
DEAD TOMATO

Lineage 2

Rekomendowane odpowiedzi

Taa, tylko ze ten tlum polega na tym, ze kazdy usiadl, posadzil store i siedzi... osobiscie wole mniejszy tlum, a bardziej konkretny, ze jest z kim pogadac itp. a nie tylko wpadam do sklepu, zakupy i hajda z powrotem na pole bic expa.

Ta gra nie polega na doganianiu innych, sproboj dogonic mnie z wiekiem skoro jestem starszy, da sie? O to w zyciu chodzi? Nie. w grze tez nie- to jest pvp mmorpg

Sorry, ale widze w tym zdaniu wewnetrzna sprzecznosc. Skoro nie polega na doganianiu, to wyskocz na PVP malo zaawansowana postacia (powiedzmy do 20lvl) do takiego kozaka obwieszonego sprzetem +16 - ciekawe, czy zdazysz chociaz cios zadac.

Niestety, ale L2 to tzw. "leveling treadmill" w czystej postaci - kelpac, klepac, klepac expa, bo bez lvl jestes nikim i gowno mozesz (nawet dobrego sprzetu nie zalozysz).

Jedno mi sie w tej grze podoba - zdobywanie zamku. Tylko znowu, zycze powodzenia na oficjalu z wystawieniem siege golema, nie mam pojecia ile by trzeba tluc na ratach x1, zeby sie dochrapac czegos takiego.

L2 trzeba poswiecic caly czas, bo w przeciwnym przypadku caly czas stoimy jako newbie. Nie nadaje sie na gre "z doskoku", typu wpadne raz na 2-3 dni pograc dwie godzinki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zalezy od tego czy grasz sam czy nie. Jesli masz team fajnych ludzi to gra jest bardzo fajna i 'tuczenie lvlu' jest przyjemne.

Sorry, ale widze w tym zdaniu wewnetrzna sprzecznosc. Skoro nie polega na doganianiu, to wyskocz na PVP malo zaawansowana postacia (powiedzmy do 20lvl) do takiego kozaka obwieszonego sprzetem +16 - ciekawe, czy zdazysz chociaz cios zadac.

A kto ci kazuje tak wyskakiwac? To oczywiste ze przegrasz i nie o tak ogromna rozbieznosc mi chodzilo. pvp zalezy glownie od klanu w ktorym grasz, jesli sie ogarnia gre zespolowa to rozni pro gejmerzy sa w stanie napisac tylko 'wtf?!' kiedy padają.

Co sie tyczy 'tluczenia na golema' - wiesz, mamy cos takiego jak rynek. W grze powstala potezna gospodarka ktora napedza to wszystko- czyli wcale nie musisz duzo grac zeby miec kase, wystarczy troche pomyslec, postawic sklep i isc sobie a kasa leci. To nie pirat na ktorym mozna isc i tluc na kase, bo rynek nie istnieje. Zagraj to zobaczysz.

Co do ostatniego zdania - zgadzam sie z Toba, to gra ktorej trzeba poswiecic czas- ale po co sie gra? Dla zabicia czasu i dla zabawy.

Edytowane przez pix3l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, nic tylko siasc i postawic sklep - a towar sam wypaczkuje ;)

Co do ostatniego zdania - jak dla mnie to ilosc czasu, jaki trzeba jej poswiecic, zeby moc sie fajnie bawic (czyli dojsc do jakichs rozsadnych leveli i nie byc ograniczonym kilkoma lokacjami na krzyz, bo gdzie indziej za bardzo bija), jest przesadnie duza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedlugo wyjdzie warhammer online, jest ddo, na te mmorpg nie trzeba poswiecac tak duzo czasu jak na l2, wow, wystarczy 'partyjka' 1-2h dziennie, jak kto lubi, bo tutaj nie chodzi juz o gonienie sie, tylko dobra, klimatyczna zabawe. Tak samo jest z eve online, skille trenuja sie nawet, jesli nie ma cie w grze, to jest fajne, bo nie musisz walic lpp non stop i koxac staty. ;] Dobra gra dla znudzonych monotonia ww. gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem.

Sprawdziło pliki, zassało aktualizacje.

Odpalanie:

włącza się splash z logiem L2 na pulpicie.

Czarny ekran - 1 sec. i blue screen.

Pisze coś, że robi zrzut do pamięci.

Sterowniki mam takie jakie dostałem na "sidi" od producenta płyty głównej i karty graficznej.

I coś tam pierniczy na początku o sterownikach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, właśnie zacząłem sobie w to pykać elfem i mam problem bo handlarze przestali odemnie kupować :/ jestem zielony i nie kumam o co biega. Próbowałem znaleść coś na innych forach itp. ale lipa. Ktoś wie o co może chodzić ? może z kimś pogadałem i teraz mam coś zrobić ale nie wiem co... (w morrowind był taki motyw ale pisało że to quest i dopuki się go nie skończyło to nikt nie chciał handlować)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, właśnie zacząłem sobie w to pykać elfem i mam problem bo handlarze przestali odemnie kupować :/ jestem zielony i nie kumam o co biega. Próbowałem znaleść coś na innych forach itp. ale lipa. Ktoś wie o co może chodzić ? może z kimś pogadałem i teraz mam coś zrobić ale nie wiem co... (w morrowind był taki motyw ale pisało że to quest i dopuki się go nie skończyło to nikt nie chciał handlować)

co sie dzieje ? ze wystawiasz cos na sprzedaz i gracze od ciebie nie kupuja ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie zwykli handlarze nie chcą kupować (jak wystaić na sprzedaż innym graczom to nawet jeszcze nie wiem ;) ). Tak jak pisałem krótko gram, mam elfa, biegam dookoła tego miasta przy drzewie wybijam gobliny i grzyby. Wcześniej normalnie sobie nakupowałem flaszek itp. a śmieci które nazbierałem sprzedawałem. A teraz nagle nie chcą kupować :/ Jedynie ja mogę od nich kupić. Pomyślałem, że może coś trzeba zrobić ale jak patrzę to mam tylko questy na zabicie 10 grzybów i wybicie zombiaków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie zwykli handlarze nie chcą kupować (jak wystaić na sprzedaż innym graczom to nawet jeszcze nie wiem ;) ). Tak jak pisałem krótko gram, mam elfa, biegam dookoła tego miasta przy drzewie wybijam gobliny i grzyby. Wcześniej normalnie sobie nakupowałem flaszek itp. a śmieci które nazbierałem sprzedawałem. A teraz nagle nie chcą kupować :/ Jedynie ja mogę od nich kupić. Pomyślałem, że może coś trzeba zrobić ale jak patrzę to mam tylko questy na zabicie 10 grzybów i wybicie zombiaków.

Jaki serwer ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ;) Już wszystko wiem. Serwer jakiś darmowy i tam podobno właśnie handlarze nie kupują, więc pełno śmieci się wala :P

Kumpel mi tą gierkę instalował i wszystko ustawiał ale nie uprzedził mnie o takim małym detalu. Ale przyznać trzeba, że twórcy gry świetnie to zrobili - można pobrać gierkę za darmo i grać ale jak się chce mieć wszystko cacy to abonamencik. Człowiek przynajmniej wie za co będzie płacił. A gierka całkiem fajna. Szczególnie, że to mój pierwszy kontakt z MMORPG.

Edytowane przez Leszkon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema wszystkim

mam prośbę, jeśli ktoś ma linka do jakiegoś opisu bota L2w to bardzo proszę o podanie mi go.

PS: Gram na serwerze Dragon 15x, gdzie od kilku dni NIE jest zakazane używanie bota, jeśli jest się obecnym przy komputerze więc plz nie piszcie "to i tak nielegalne"

z góry thx

pozdro dla graczy dragona ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi