Skocz do zawartości
pbuda

Wyglad Kontra Wydajnosc

Za takie same pieniadze, wolalbys blok wydajny czy ladny?  

99 użytkowników zagłosowało

1. 1. Za takie same pieniadze, wolalbys blok wydajny czy ladny?

• Wydajny
      79
    • Ladny
      20

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie. Ja osobiscie uwazam, ze blok nie musi zachwycajaco wygladac, gdyz w wiekszosci przypadkow jest i tak schowany w obudowie i go nie widac. Owszem, plusem bloku jest ladny wyglad, jednak naprawde fajny blok zwiekszalby naprawde fajnie i cene. Gdybym mial wydac $$$ to wolalbym kupic paskudny blok, ktory zapewni mi spora wydajnosc niz raczej super wypas blok o marnej wydajnosci. A co wy myslicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jestem za wydajnością, bo wydaje mi się że WC to rzecz, która ma zapewnić ciszę lub pomóc w O/C, a nie być szpanerskim dodatkiem przed znajomymi ( no chyba że jakes fajne koleżanki sie trafia :) )

Edytowane przez marsjaninm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej jak da sie osiagnac kompromis :)

A tak zupelnei na powaznie, to majac w tej chwili do wyboru tylko jedna z tych mozliwosci, to bylbym za wydajnym. Ale jednak w dzisiejszych czasach malo kto decyduje sie na produkcje brzydkich blokow, nastawionych wylacznie na wydajnosc (nie pisze, ze wszyscy :P ). Moze to i dlatego, ze modding tez sie dosc znaczaco rozwija, co sie w sporym stopniu wiaze z WC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czemu nie ma opcji ładny i wydajny ale drogi ? ja wole dać duzo kasy ale zeby jednoczesnie ladnie dzialalo i ladnie wyglądało... jak juz bede w CA to zloze sobie kompa jednoczesnie wydajnego i ladnego (oczywiscie z WC). co do blokow to mi podobaja sie tylko od swiftecha i zalmana. no danger deny tez sa ladne co w czesci rowniez pokrywa sie z ich wydajnoscią ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przede wszystkim funkcjonalny, wydajny.

wyglad drugoplanowy.. mozna powiedziec 'przy okazji'.

jesli chodzi o moje poczucie estetyki w zakresie WC to takie cos jest dla mnie idealem: klik

Edytowane przez Luc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałeś Storm'a G4 ?

Wizualnie paskudztwo czarna kostka z króccami obsmarowanymi silikonem a wydajnościowo król.

Ja potrafie zaakceptować każdy bloczek i jeśli mam płacić to tylko za jego wydajność.

1484824[/snapback]

Nie znasz sie, Storm jest sliczny :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panie i panowie o gustach sie nie dyskutuje i to powinniście wiedzieć. To po co gadacie że ten jest piękny a ten brzydki. Czy to coś zmieni? Ja powiem tylko tyle że z marketingowego punktu widzenia produkt je sie oczami na początku. Napewno widzieliście reklame mcdonald's (czy jak to się tam pisze) piękna buła, soczyste ważywka mięcho wielkości całej krowy ;) uśmiechnięta pani z bialutkimi zębami coś papla od rzeczy. A puijdziesz do nich to ta buła co dają w niczym nie przypomina tego co reklamowali i dlatego ja wole jak ktoś zrobi coś co porządnie działa niż wygląda choć moge pujść na kompromis. Ma tak samo bardzo wydajnie działać jak zabujczao pięknie wyglądać :D (ale piep... głupoty co ? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszam, a czy blok nie moze byc mega wydajny i ladny  :blink:  ->patrz PowerX  B)

1484828[/snapback]

jestes jak Ruska Propaganda... :unsure: :lol: :mur:

a tak serio kwestia na czym komu zalezy i na co kogo stac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znasz sie, Storm jest sliczny :P

1484905[/snapback]

Też jestem tego samego zdania [; Gdyby nie pozostałości sylikonu przy króćcach blok byłby idealny [; (Ale co to za problem zeskrobać to :>)

A co do tematu - aktualnie na polskim rynku da się kupić tylko bloki wydajne&ładne, lub średnie&brzydkie/średnio-ładne (złote cpc oja!). Inaczej jest na rynku zachodnim - tam za cene x2p/x3m'a dostajesz plastykowe pudełeczko z kawałkiem miedzi lub czegoś innego (vide innovatek/koolance :s).

Edytowane przez Nexer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopak sie cieszy :P nie możemy mu zabronic  :wink:  :wink:  :wink:

1485056[/snapback]

cieszyc? to raczej hamska reklama... narzucajaca zdanie producenta... no ale eot..

co do polskich produkcji: w porownaniu z zachodem mamy wydajne bloki duzo wydajnijsze niz tam i jak duzo tansze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałeś Storm'a G4 ?

Wizualnie paskudztwo czarna kostka z króccami obsmarowanymi silikonem a wydajnościowo król.

Ja potrafie zaakceptować każdy bloczek i jeśli mam płacić to tylko za jego wydajność.

1484824[/snapback]

Storm jest pikny :D, czuc od niego moc!

Dla mnie tez wydajnosc przede wszystkim!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi wystarczy żeby bloczek był estetycznie wykonany, tzn wypolerowany, bez pokruszonych/pozadzieranych krawędzi i otwórów na śruby, w miare "czysto" uszczelniony - wtedy już moge go uznać za ładny :). Zauważcie że gdyby G4 był staranniej wykończony to jego wydajność by się wcale nie zmniejszyła, więc w przypadku bloczków akurat nie trzeba iść na kompromis wygląd/wydajność, a raczej wygląd/czas i koszty robienia :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie jest przypadkiem tak, że im wydajniejszy jest bloczek tym piękniejszy się wydaje? :P

Wolę cały miedziany i lutowany bloczek, któremu nic się nie stanie jak spadnie ze stołu niż pleksowe cudeńko co może trzasnąć, bo pies uderzył ogonem w obudowę :P

Forma nie powinna przesłaniać treści :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybieram ładny. WC samo w sobie jest wydajne, zreszta w wielu wypadkach aby poprawyc wydajnosc nalezy zatroszczyc sie o lepszy nawiew na chłodnice, jej ułozenie itd, a nie blok wodny. Osobiscie uwazam, ze mój Uziel jest ładny i wydajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi