Skocz do zawartości
mate76

DangerDen - zamówienie

Rekomendowane odpowiedzi

hm.. zaoszczedzimy... jakos zamowilem bloczek.. i raczej mnie ominie to zaoszczedzanie.. wiec to dziwnaaa sprawa..

cale moje oszczedzanie to bedzie 15% na wweter czyli tyle co nic!

tego calego 0,5$ to wiecie..

a liczac , ze przesylka wynosi 80$/7 osob (wliczajac varrola i mate76)

to jakies dodatkowe 11$

czyli jak dla mnie to calosc wyjdzie pewnie cos kolo 70$ za 1 <span style="color:red;">[ciach!]</span>y bloczek no panowie... toc to lekkie przegiecie.. zamiast oszczedzac to raczej doplacam.. a gdzie ta mega obnizka ? liczylem, ze za blok zabule 40+10 na koszty wysylki wiec sie zamkne w 200 zl.

a tu zonk.. mam zabulic cos pod 300 zeta?

chyba rozumiecie moja argumentacje :)

a tak sobie liczac.. to z tych zaoszczedzonych 63$ to 52$ zaoszczedzone sa na heater core czyli inni poza chlodniczkami "zaoszczedzaja" 11$..

co jak co ale mnie takie zaoszczedzanie nie bawi :P

mam takie deja vu.. metody TPsa? my wam damy upust. a wy i tak zaplacicie..

wiec licze na jakis sensowniejsza reakcje i obnizke z dd bo ta oferta jest smieszna i mnie nie zadowala, mnie przekonal do tego zamowienia tekst "Powiedział, że dostaniemy zniżkę 10-30% zależnie od tego ile danej reczy weźmiemy"...

ale do konkretow:

1. bez znizki ta transakcja jest kompletnie nieoplacalna...

2. podzial kosztow przesylki... coz.. tu tez mozna by sie pobawic... w koncu ja chce tylko bloczek.. a nie 7 chlodziarek :) nie potrzebuje kartonu po telewizorze na to..;) wiec oplaty tez raczej proporcjonalne .. (sorry ,ale life is brutal.. a biznes to biznes)

3. za polski blok powiedzmy z silicona w NAJGORSZYM ukladzie place 125zeta (lev3 a sa tansze...) z dodatkami i wysyla 150 .. nijak sie to ma do calosci 70$=280 zeta

tak wiec jesli zamkne sie w 200 zeta z wysylka ze stanow ok

jesli nie.. byla zamierzona znizka.. nie ma REALNEJ znizki====> wiadomo

cya :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Powiedział, że dostaniemy zniżkę 10-30% zależnie od tego ile danej reczy weźmiemy"...

No wlasnie, wzieliscie dwa bloki, to zniszcza na to wynosi 0%. Sorry, ale troche jestes niepowazny, sadzisz ze tylko dlatego ze zamawiasz 2 sztuki spuszcza ci az tyle z ceny?

Trzeba bylo ponamawiac ludzi na wiecej blokow a nie siedziec z zalozonymi rekami, a teraz miec pretnesje. Wiesz ile ja sie napisalem i nerwow stracilem zeby zebrac ludkow na te 7 nagrzewnic zeby wyszlo jak najtaniej? Efekt jest taki, ze zamiast $35 placimy po $27.5... obnizyli by o $10 TYLKO przy zamowieniu powyzej 10 sztuk, dziesieciu!! a ty chciales zeby ci spuscili $10 za 2 sztuki?

ale do konkretow:

1. bez znizki ta transakcja jest kompletnie nieoplacalna...

Znizka byla zalezna od ilosci zakupionego towaru, wiec nie wiem czego sie spodziewales po 2 blokach? 50%??

2. podzial kosztow przesylki... coz.. tu tez mozna by sie pobawic... w koncu ja chce tylko bloczek.. a nie 7 chlodziarek :) nie potrzebuje kartonu po telewizorze na to..;)  wiec oplaty tez raczej proporcjonalne .. (sorry ,ale life is brutal.. a biznes to biznes)

Troche pozno na zmiany w zasadach nie uwazasz? Zreszta jedna taka "chlodziarka" wazy mniej wiecej tyle co twoj blok, a ze zajmuje karton to juz kwestia zupelnie odrebna i zupelnie nieistotna.

3. za polski blok powiedzmy z silicona w  NAJGORSZYM ukladzie place 125zeta (lev3 a sa tansze...) z dodatkami i wysyla 150 .. nijak sie to ma do calosci 70$=280 zeta

tak wiec jesli zamkne sie w 200 zeta z wysylka ze stanow ok

jesli nie.. byla zamierzona znizka.. nie ma REALNEJ znizki====> wiadomo

cya :)

Nie wiem ktory bloczek zamowiles, ale jesli za blok $52.75 i za przesylke $10 (jest 8 osob, policz dobrze) to razem $62.75 = 250, nie pod 300. Mate jasno okreslil, kto jest na 100% zdecydowany niech sie zglasza, zglosiles sie, znaczy taki wlasnie jestes. Jasno tez bylo podkreslone cos jeszcze innego, mianowice najpierw zamowienia POTEM dopiero upusty i koszty przesylki. Jezeli chciales sobie na wlasna reke sprawdzic upust, zawsze mogles wyslac danowi maila z pytaniem odnosnie tego (tak jak np. ja zrobilem z chlodnicami -> "jaki upust za ile chlodnic by przypadl?"), wtedy wiedzialbys wszystko. Ale jezeli wolales siedziec i nic nie robic, to ok, twoja broszka...

A jesli chcesz porownywac maze3 z mateLev3 to zycze powodzenia, ale ja sie w ta farse wdawac nie bede i tobie tez odradzam...

EDIT: O sorry, wlasnie doczytalem, zes jeszcze WWettera chcial, czyli $15 upustu przy 2 sztukach zamowionych tak? ciekawe...

Mate

Sluchaj, mam takie pytanie. Jak to jest z amerykanskim podatkiem? Nie wiem jak to dziala, ale ostatnio zamawialem blok z anglii i jako ze jestesmy poza unia, nie zaplacilem za to angielskiego podatku (czyli ceny o 19.5% mniejsza), a ze celnicy sie nie doczepili (chociaz na fakturce na paczce bylo jasno VAT 0%), polskiego rowniez nie... jak to jest ze stanami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylo napisane "dostaniemy zniżkę 10-30% zależnie od tego ile danej reczy weźmiemy" dla mnie 2 bloki to jest wziecie czegos i juz powinno isc to do znizki, nawet tej najnizszej.. 10%

Witchhunter - twoj cytat:

"Znizka byla zalezna od ilosci zakupionego towaru, wiec nie wiem czego sie spodziewales po 2 blokach? 50%?? "

nie ale 10% to byloby milo

bo np. 2 szt. Polypropylene Fittings Straight $0,85/szt (15% zniżki)

czyli cale 15% a nie 10%

piszesz tez ze przy 10 waszych sztukach spusciliby wam 10$

dobrze.. tylko ze jest roznica w cenie miedzy blokiem a chlodniczka

to jakby ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 10 maluszkow.. dostac upust 20 baniek

a jednoczesnie brac 10 mercow i dostac tez upust 20 baniek

ta 2 opcja raczej smieszna.. a skala jest przekrecona, by zauwazyc problem :)

kwestia nieistotna ile zajmuje karton.. cholera.. jak ty cokolwiek wysylasz.. wysylasz kontener zamiast ograniczac paczke do jak najmniejszej przed wysylka?... moze masz jakies wzgledy i gabaryty przesylki ciebie nie obowiazuja..

a pozatym nie zlosc sie czlowieku :).. jesli moje zamowienie jest tak nieistotne ze nie wplywa na twoja obnizke, to spij spokojnie... inaczej te nerwy ciebie wykoncza.. ja 3mam sie tego co bylo napisane na temat znizek... a 2 bloki to 2 bloki.. - mozna by dostac te 15% jak na 2 sztuki Polypropylene Fittings Straight

a co do bloku z silicval. to chyba widzisz roznice w cenie... a znasz pojecie mozliwosci/cena? sadze, ze jest podobne dla obu bloczkow

maze moze ma wiekszy potencjal, ale kosztuje tez wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KREMator- powiem krotko:

-argumentujesz w sposob absurdalny (zasluga poznej pory?)

- wykrecanie sie w ostatniej chwili byloby szczeniactwem

- oferta przeslana nam przez DDena jest korzystna- taniej bloczku tej klasy nie dostaniesz NIGDZIE

-nie wyskakuj nam tytaj teraz z jakims kategoriami "econo". Wczoraj chcialem miec top_of_the_line wb, dzisiaj zadowalasz sie bloczkiem mate'a? Czuje scieme, na kilometr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prośba. Jak macie jakieś uwagi to piszcie je tutaj a nie wysyłacie do mnie maile. Z góry mówię, że i tak na nie nie odpowiem.

Bo przerzucenie korespondencji na priva mogłoby sprawiać wrażenie, że wszystko jest super, nikt nie ma uwag itd.

Mateusz

PS. Nie wiem czy ktoś to zauważył, ale jakiś czas temu (17 listopada) wyraźnie napisałem, że zamawiają osoby ZDECYDOWANE zakładając, że nie ma żadnych zniżek, które są dobrą wolą Dena. Jedyną atrakcją tego zamówienia może (ale nie musi) być rozłożenie dużych kosztów przesyłki na kilka osób. Dołożył nam upusty tu i tam co jest bardzo miłe z jego strony, bo podejrzewam, że zamówienie za $600 tylko na nas robi piorunujące wrażenie. A upusty dorzucił na to na czym ma największą marżę (tak podejrzewam).

Jak już coś ustalicie to dajcie znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

draak.. blok od mate jest kuszacy.. pod warunkiem przelkniecia do mozliwej ceny, proste :)

a mate.. wyslalem tobie moje zdanie rowniez na gg, jesli ten numer w profilu jest nadal aktualny... jak nie to podaj normalny aktualny numer...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mate.. wyslalem tobie moje zdanie rowniez na gg, jesli ten numer w profilu jest  nadal aktualny... jak nie to podaj normalny aktualny numer...

Wg mnie GG jest również kontaktowaniem się na priva tak jak wysyłanie SMSów, telegramów, kartek z życzeniami itd.

Jeśli masz jakieś zdanie na ten temat to żal się tutaj bo to jest wspólna sprawa a nie tylko moja.

Poza tym co chciałeś przes to wysyłanie mi wiadomości osiągnąć? Powinienem napisać do niedobrego Dana i powiedzieć mu, że jak nie obniży ceny tego Maze'a to będę się do niego więcej odzywał?

OK, robimy tak. Do końca tygodnia macie czas na ustalenie "wspólnej wersji". Jeśli teraz niektórzy są baaardzo zdecydowani to jak będzie przy przesyłaniu przelewów? Ja do tego nie zamierzam dopłacać. Albo wiecie o co Wam chodzi albo nie. (Kropka)

Mateusz

PS. Odezwę się w poniedziałek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak nie spodziewałem się upustu na Peltiera. Ale, czy dzielimy sie kosztami przesyłki po równo, czy według wagi?

Tak się zastanawiam, bo jeśli rozdzielimy koszty po równo na 7 osób (jak ktoś napisał) to Peltier wyjdzie mnie 36.5$ (ok. 146zł) + 11$ (ok. 44zł) + przelew na konto 5zł + przesyłka 5zł - razem 200zł. Nie liczę tu przypadku, kiedy by nam cło walnęli na granicy.

A w Polsce mogę mieć tego pelta za 230zł i to nie wysyłkowo, tylko ze sklepu obok - czyli jakby nie działał, to nie ma problemów.

Inna sprawa, że takiego Peltiera, to można nawet w kopercie wysłać, tylko trzeba ją usztywnić.

W takiej sytuacji nie opłaca mi się zamawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylo napisane "dostaniemy zniżkę 10-30% zależnie od tego ile danej reczy weźmiemy" dla mnie 2 bloki to jest wziecie czegos i  juz powinno isc to do znizki, nawet tej najnizszej.. 10%

Witchhunter - twoj cytat:

"Znizka byla zalezna od ilosci zakupionego towaru, wiec nie wiem czego sie spodziewales po 2 blokach? 50%?? "

nie ale 10% to byloby milo

bo np.  2 szt. Polypropylene Fittings Straight $0,85/szt (15% zniżki)

czyli cale 15% a nie 10%  

piszesz tez ze przy 10 waszych sztukach spusciliby wam 10$

dobrze.. tylko ze jest roznica w cenie miedzy blokiem a chlodniczka

to jakby ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 10 maluszkow.. dostac upust 20 baniek

a jednoczesnie brac 10 mercow i dostac tez upust 20 baniek

ta 2 opcja raczej smieszna.. a skala jest przekrecona, by zauwazyc problem :)

Zauwaz, ze cena chlodnicy ($35) i maze ($52) sa raczej zblizone, wiec nie wyjezdzaj mi tu z jakims porownaniem mercow i maluchow. Oni maja marze na kazdy z elementow, z tej marzy moga zrezygnowac w momencie zamowienia pewnej ilsoci sztuk. Ale $15 przyjacielu (bo tyle przeciez chciales za maze zaplacic prawda - $37, zeby potem wyszlo ci razem $50) to jest 30% znizki, nie 10%!!!

kwestia nieistotna ile zajmuje karton.. cholera.. jak ty cokolwiek wysylasz.. wysylasz kontener zamiast ograniczac paczke do jak najmniejszej przed wysylka?... moze masz jakies wzgledy i gabaryty przesylki ciebie nie obowiazuja..

Kryterium odnosnie przewozu nie jest objetosc towaru ale jego masa! Oczywiscie kontenera do normalnego samolotu nie wsadzisz, ale kto z nas zamierza

a pozatym nie zlosc sie czlowieku :).. jesli moje zamowienie jest tak nieistotne ze nie wplywa na twoja obnizke, to spij spokojnie... inaczej te nerwy ciebie wykoncza.. ja 3mam sie tego co bylo napisane na temat znizek... a 2 bloki to 2 bloki.. - mozna by dostac te 15% jak na 2 sztuki Polypropylene Fittings Straight

Jestes zajebisty, najpierw mi mowisz, ze chlodnica to maluch a maze to merc, a teraz przyrownujesz maze-a do fittingsow za niecalego dolara...

a co do bloku z silicval. to chyba widzisz roznice w cenie... a znasz pojecie mozliwosci/cena? sadze, ze jest podobne dla obu bloczkow

maze moze ma wiekszy potencjal, ale kosztuje tez wiecej.

Pojecie mozliwosc/cena jest jednym z najglupszych pojec. Nie wiem po co wypieprzac 150PLN (blok + zapinka) na kiepski blok (w porownaniu) kiedy mozna dolozy 50PLN i miec zajebisty blok (i zapinke :P )

OK, robimy tak. Do końca tygodnia macie czas na ustalenie "wspólnej wersji". Jeśli teraz niektórzy są baaardzo zdecydowani to jak będzie przy przesyłaniu przelewów? Ja do tego nie zamierzam dopłacać. Albo wiecie o co Wam chodzi albo nie. (Kropka)

I znowu mamy tydzien czekac? Niektorzy z nas sa rzetelnymi ludzmi i jak juz sie na cos pisza, to sie tego trzymaja, koles nie chce, trudno, jego sprawa. Co do przelewow to podlicz ile kazdy ma ci wplacic w PLN, podaj konto i sie wplaci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mate- absolutnie nie zgadzam sie na czekanie kolejnego tygodnia (ale nie mysl sobie ,bron Boze, ze jak bedziemy musieli troche czekac to sie wycofam. Ja jestem po prostu zdecydowany i nie zamierzam bic piany o te pare % znizki).

Popieram Witchhuntera- koles sie wyraznie wycofuje wiec skasuj go z listy i po sprawie, a my ZAMAWIAJMY w tym TYGODNIU. Wylicz ile kazdy z nas ma Ci przelac na konto, napisz w jaki sposob dasz nam gwarancje, ze nie "znikniesz" z kasa :wink: (wiem, ze mozesz poczuc sie teraz urazony ale chyba sam rozumiesz...) i finalizujmy to.

Powtarzam jeszcze raz- nie dawaj nam zadnego tygodnia na dogrywanie szczegolow gdyz witchhunter i ja jestesmy zdecydowani, kretaczy olewamy i po sprawie. Chyba nie zamierzasz nikogo wychowywac, mate :?: Niepewni kolesie= strata TWOJEJ kasy. Chyba jasne :?: :!: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK.........(wzdech)

Varrol i KREMator wypadają. Dziękujemy i życzymy Wesołych Świąt.

Muszę po raz TRZECI wysłać do Dana listę. Pewnie pomyśli, że Polska to bardzo fajny kraj, no ale trudno...

Mateusz

PS. Draak_2002: jak sobie wyobrażasz danie gwarancji? Chcesz w zastaw moją polisę na życie, paszport czy kolekcję puszek po piwie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witch.. z toba to sie jednak fajnie gada hehe

"Zauwaz, ze cena chlodnicy ($35) i maze ($52) sa raczej zblizone"

jesli dla ciebie 35$ (140 zeta 1$licze4zl) a 52 (208) to zblizona cena to podziwiam.. ja tam widze roznice 68 zeta a to jest prawie 50% wiecej

wiec 50%wiecej = zblizona cena... quwa.. kopalnie zlota masz czy co? :)

" nie wyjezdzaj mi tu z jakims porownaniem mercow i maluchow"

hm.. tam bylo napisane " a skala jest przekrecona, by zauwazyc problem "

jesli nie czytasz calego zdania to sie nie wypowiadaj... zaznaczylem ze marc i maluch to nie maze i heater core

"Kryterium odnosnie przewozu nie jest objetosc towaru ale jego masa! Oczywiscie kontenera do normalnego samolotu nie wsadzisz, ale kto z nas zamierza "

wejdz sobie przyjacielu na strone np. fedexa i zobacz czy tylko pytaja sie o wage paczki czy tez o jej gabaryty... :P

"Jestes zajebisty, najpierw mi mowisz, ze chlodnica to maluch a maze to merc, a teraz przyrownujesz maze-a do fittingsow za niecalego dolara.."

eh.. 2 wypowiedzi wyzej.. juz mowilem o malciu i mercie...

chodzi o fakt.. jesli znizka jest od 2 rzeczy... to 2 bloki powinny sie juz liczyc.. poza tym sadze, ze zysk na bloku jest najwiekszy.. bo raczej z dobrego serca tych blokow nie sprzedaja po kosztach produkcji, ale na nich robia najwiekszy cash.. wiec jest najwiecej z czego schodzic :)

po prostu chce miec dory blok za mozliwie najnizsza cene... i tu jest o co walczyc, jesli jestes taki nadziany, staruszkowie sponsoring all, itd..

ze 70 zeta to dla ciebie nic.. to zasponsoruj innym np. przesylke z dobrego serca..hehe w koncu nic nawet nie odczujesz... 4 sztuki chlodniczki wyjda ciebie 110$ to doplac jeszcze ta niezauwazalana wg. ciebie roznice prawie 50% to bedzie ponad 160$.. no w koncu wg. ciebie i twoich porownan to bardzo zblizone wartosci... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda mi na ciebie czasu przyjacielu, jedno tylko wymaga wyjasnienia. Cena maze i chlodniczki jest bardziej zblizona niz maze i fittingow  8) wiec porownuj upusty na rzeczach o cenach zblizonych!!! zreszta, co ja bede na ciebie palce zdzieral :?

Tak jeszcze jedno, nawet gdybym plywal w zlocie to i tak nie wydal bym nawet grama z tego, na kogos, kto najpierw siedzi z zalozonymi rekami, a kiedy juz wszystko jest dograne chce o cos "walczyc". Ja tam po tobie plakac nie zamierzam, milego chlodzenia LEVem3 :P

PS. Jezeli porownuje wartosci to ty rob to rowniez, porownywanie stosunkow wartosci jest czyms zupelnie odrebnym, ale chyba ty opusciles ta lekcje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z elchem mate?? Zamowil co prawda "troche" po terminie, ale w obecnej sytuacji chyba mozesz go tez wliczyc...[/url]

Elch: Napisz czy na 100% decydujesz się na zakup?

Po drugie czy wiesz czym będziesz zasilał tego peltiera 226W?

To jest 15,2V i 24A.

Mateusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mate- pisalem zebys sie nie wqrwial wiec ironia zbedna...jesli faktycznie mamy juz ustalone osoby zamawiajace to chyba czas na podanie konta etc. Wiem, ze moge wydawac sie strasznie niecierpliwym ale zrozum nasza sytuacje- my jestsmy juz zdecydowani od prawie 2 tyg. wiec kazdy dzien zwloki wydaje mi sie tersaz zupelnie nieuzasadniony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mate- pisalem zebys sie nie wqrwial wiec ironia zbedna...jesli faktycznie mamy juz ustalone osoby  zamawiajace to chyba czas na podanie konta etc. Wiem, ze moge wydawac sie strasznie niecierpliwym ale zrozum nasza sytuacje- my jestsmy juz zdecydowani od prawie 2 tyg. wiec kazdy dzien zwloki wydaje mi sie tersaz zupelnie nieuzasadniony.

Przecież muszę jeszcze wysłać do Dana "poprawioną" listę do wyceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK.........(wzdech)

Varrol i KREMator wypadają. Dziękujemy i życzymy Wesołych Świąt.

Muszę po raz TRZECI wysłać do Dana listę. Pewnie pomyśli, że Polska to bardzo fajny kraj, no ale trudno...

Mateusz

PS. Draak_2002: jak sobie wyobrażasz danie gwarancji? Chcesz w zastaw moją polisę na życie, paszport czy kolekcję puszek po piwie?

Hmm, ten peltier nie zmieni wam ceny paczki, bo prawie nic nie waży i prawie nie zajmuje miejsca. Chciałem go zamówić z kimś, bo myślałem, że cena przesyłki będzie niewielka, ale zamówiliści dużo cieżkich rzeczy, więc jest jeszcze drożej. Dla 30zł nie opłaca mi się w to bawić, więc daruj sobie ironię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oto ich propozycja max upustu z sales@dd...

nasze zamowienie:

ilosc/cena/cena z obnizka

1/52.75/46.45

maze3 s478 copper top 1/2 chrome ssteel opt. wrench, extra oring

1/49/41,65

maze3 amd copper top 1/2 chrome sstel opt

4/3,5/2,98

wwet 4oz

7/35/27,5

heater core

1/76/69,25

gf4block w/8 ramsinks arctic alumna 1/2 brass sstell opt

1/40,5/34,33

z-chip 1/2 chrome ssteel opt

1/7,5/6,38

wwet 12oz

13/2,9/2,61

tygon tubing 1/2

20/0,75/0,64

plastic hose clamp 1/2

1/25/25

clear reservoir 1/2 90 deg. teflon tape

2/1/0,85

polyp. fittings straight 1/2

4/1,75/1,49

polyp. ys 1/2

1/36,5/36,5

172w drift 0,8 potted

jak widzisz witch dalo sie jeszcze cos zrobic.. nikt z zalozonymi lapkami nie czekal, tylko jest roznica w czasie, i ktos musial maile odemnie tam przeczytac i odpowiedziec...dlatego tak to trwalo :)

tak wiec do wczesniejszych upustow doszly znizki na oba maze, na gf4block, i z-chip

zamowienie lacznie 518,37+80 wysylka=598,37

pasi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oto ich propozycja max upustu z sales@dd...

nasze zamowienie: 

1/52.75/46.45

maze3 s478 copper top 1/2 chrome ssteel opt. wrench, extra oring

1/49/41,65

maze3  amd copper top 1/2 chrome sstel opt

4/3,5/2,98

wwet 4oz

7/35/27,5

heater core

1/76/69,25

gf4block w/8 ramsinks arctic alumna 1/2 brass sstell opt

1/40,5/34,33

z-chip 1/2 chrome ssteel opt

1/7,5/6,38

wwet 12oz

13/2,9/2,61

tygon tubing 1/2

20/0,75/0,64

plastic hose clamp 1/2

1/25/25

clear reservoir 1/2 90 deg. teflon tape

2/1/0,85

polyp. fittings straight 1/2

4/1,75/1,49

polyp. ys 1/2

1/36,5/36,5

172w drift 0,8 potted

jak widzisz witch dalo sie jeszcze cos zrobic.. nikt z zalozonymi lapkami nie czekal, tylko jest roznica w czasie, i ktos musial maile odemnie tam przeczytac i odpowiedziec...dlatego tak to trwalo :)

tak wiec do wczesniejszych upustow doszly znizki na oba maze, na gf4block, i z-chip 

zamowienie lacznie 518,37+80 wysylka=598,37

pasi ?

69$ no to ciut tanio to to nie jest doozyć koszty przesyłki i wychodzi całkiem ładna kwota nawet jak na taką chłodniczke . jesli dobrze zrozumiałem to jest np. kwota za chłodzniczke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh.. wpierw popatrz, pomysl a potem pytaj ;)

jest napisane

zamowienie:

1/52.75/46.45 - tu jest ilosc, cena, cena z obnizka

maze3 s478 copper top 1/2 chrome ssteel opt. wrench, extra oring - a tu co zamowione

tak wiec to co nad towarem jest jego cena

akapit ciebie interesujacy to:

7/35/27,5

heater core czyli norm. 35$, a tak to 27,5$

cya

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh.. wpierw popatrz, pomysl a potem pytaj ;)

jest napisane 

zamowienie:

1/52.75/46.45    - tu jest ilosc, cena, cena z obnizka

maze3 s478 copper top 1/2 chrome ssteel opt. wrench, extra oring - a tu co zamowione

tak wiec to co nad towarem jest jego cena

akapit ciebie interesujacy to:

7/35/27,5 

heater core  czyli norm. 35$, a tak to 27,5$

cya

a no własnie tak mi sie coś nie widziało(pisze z pracy i dlatego nie zerknąłem dobrze)

thx za wyjasnienie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boze czlowieku!!! Nie mogles wczesniej napisac, ze czekasz na odp. z sales dep. DDena i dlatego sie jeszcze WACHASZ??? Ty wolales klocic sie z witchhunter'em i w rezultacie mate skreslil Cie z listy, a nastepnie wyslal kolejna wersje naszego zamowienia, juz chyba bez Twoich artykolow...

Jednak to co nam zaprezentowales jest na tyle ciekawe, ze chyba warto znowu rozwazyc zamowienie KREMatora, nieprawdaz mate :?: :wink:

Moja propozycja jest nastepujaca: niech mate podliczy ile kazdy z nas ma do zaplaty (znizki wynegocjowane zarowno przez krema jak i mate'a) i wyslijmy dzisiaj ABSOLUTNIE_OSTATECZNA wersje naszego zamowienia.

Koniec z ogladaniem sie na innych- bez sztywnego trzymania sie zasad mozemy sie bawic w tego kotka i myszke jeszcze i miesiac :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedna sprawa, ku przestrodze. By uciac wszystkie sciemy, kombinatoryki i dowcipy ze strony niedorozwinetych emocjonalnie user'ow (nie dotyczy ciebie krem :)- pamietajcie, ze to w co sie tutaj bawimy jest w swietle KC zamowieniem normowanym na zasadach umowy dwoch stron (zamawiajacy i sprzedajacy, podpadajacy pod to okreslenie troche na wyrost, mate) wiec koniec z gowniarskimi zagrywkami. Mozecie sie sparzyc (nie groze :) tylko ostrzegam).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedna sprawa, ku przestrodze. By uciac wszystkie sciemy, kombinatoryki i dowcipy ze strony niedorozwinetych emocjonalnie user'ow (nie dotyczy ciebie krem :)- pamietajcie, ze to w co sie tutaj bawimy jest w swietle KC zamowieniem normowanym na zasadach umowy dwoch stron (zamawiajacy i sprzedajacy, podpadajacy pod to okreslenie troche na wyrost, mate) wiec koniec z gowniarskimi zagrywkami. Mozecie sie sparzyc (nie groze :) tylko ostrzegam).

no tak w pewnej formie mozna przyjąc ze jesli ktoś napisze na forum "zamawiam to i tamto /........." jest to forma umowy !!!! bo wyrazna w formie pisemnej i jest mozliwośc jej egzekwowania z zakresu przepisów K.C.

a tak czytam tego posta i czytam i czym wiecej czytam tym wszystko jest dziwniejsze:D :roll: 8O patrze na ceny Cora i widze 2 ceny i dwie mozliwosci zamówienia a ceny obydwie to i tak 27,50 :) $ wiec dyskusja mnie nie dotyczy chyba bo dla mnie to nic nie zmienia wiec już nic nie pisze :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na podstawie jakich cen mam to liczyć?

Tych moich czy tych drugich?

Może każdy wyśle list do Dana i on każdemu przyśle co innego a wtedy policzymy średnią, albo coś w tym rodzaju...

Skoro ktoś za moimi plecami wysyła jeszcze listy do Dana to jest to robienie ze mnie idioty.

Czy mam teraz wysłać swoją poprawioną listę do Dana żeby jeszcze raz to policzył? Przecież on się w***wi.

Czy mam liczyć należność wg listy drugiej, której nie widziałem na oczy i która mnie nie obowiązuje, bo mi jej Dan nie przysłał.

Może kolega KREMator sam zamówi skoro ma lepsze ceny od tych moich?

Adres do DD znacie i wiecie lepiej ode mnie co robić. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi