Skocz do zawartości
mate76

DangerDen - zamówienie

Rekomendowane odpowiedzi

Na podstawie jakich cen mam to liczyć?

Tych moich czy tych drugich?

Może każdy wyśle list do Dana i on każdemu przyśle co innego a wtedy policzymy średnią, albo coś w tym rodzaju...

Skoro ktoś za moimi plecami wysyła jeszcze listy do Dana to jest to robienie ze mnie idioty.

Czy mam teraz wysłać swoją poprawioną listę do Dana żeby jeszcze raz to policzył? Przecież on się w***wi.

Czy mam liczyć należność wg listy drugiej, której nie widziałem na oczy i która mnie nie obowiązuje, bo mi jej Dan nie przysłał.

Może kolega KREMator sam zamówi skoro ma lepsze ceny od tych moich?

Adres do DD znacie i wiecie lepiej ode mnie co robić. Pozdrawiam.

Mate jakoś moze nie jestem obiektywny ale też bym sie poczuł z deczko w konia robiony. a tak nawiasem zamówiłem to zamówiłem oczywiscie bede sie cieszył jak koszty bedą najmniejsze biznes to biznes .wiec czekan dalej z niecierpliwoscią na dalsze info

pozdrówka wizjo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mate76. Czyzby to znaczylo, ze sie wycofujesz?! Jeszcze tego by brakowalo...Nie rozumiem tylko jednej sprawy: dlaczego kremator zalatwil te opusty na maze3, a Tobie DDen napisal, ze nic z tego?

Dziwne...ale zapomnijmy o tym.

Sprawa wyglada nastepujaco: DDen udzielil nam znizek na zamowione przez nas towary wiec Ty Mate powinienes wyslac nasze (qrwa, ktory to juz raz uzywam tego slowa???) ostateczne zamowienie, bysmy nie robli z siebie durni (jedno liche zamowienie i 100 maili od 100 roznych osob w tej samej sprawie ;)).

Dostajesz potwierdzenie przyjecia zamowienia i jutro podajesz nam nr swojego konta. Do piatku bedziesz mial calosc kasy (jezeli ktos nas nie wych**a!) i po krzyku.

A to co Ty teraz zaczynasz robic...szkoda slow. Jakies obrazanie sie, urazone ego itd.- gdzie my jestesmy w piaskownicy? Pomimo stosunkowo niskiej kwoty naszych poszczegolnych zamowien nie mozesz tego calego topica potraktowac jako rzeczy niebylej. Polska moze i jest "zacofana" ale jakies normy (moralne, a przedewszystkim prawne) nas wszystkich chyba obowiazuja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, nie widze problemu. Mate wyslij prosze jeszcze raz (OSTATNI RAZ) nasza liste i daj znac Danowi o upustach wynegjocwanych przez Krema i po klopocie... dostaniesz odp. wszystko liczymy, i jak juz draak wspomnial, do piatki dostajesz kase na konto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z mojej strony to wyglada tak:

wyslalem list do sales@dd.. ze chodzi mi o zamowienie zlozone przez ciebie mate.. ze jest to zamowienie kilku osob.. ja jestem 1 z nich

i ze moja czescia jest w tym zamowieniu maze3s478

i spytalem sie czy jest mozliwosc znizki i na bloki

jak sie okazalo jest, a ta znizka dotyczy TWOJEGO zamowienia

nie tworze tu zadnej konkurencji

jednoczesnie napisalem ze, w gdyby z zamowienia znikl ten blok, to jest to wylacznie moja sprawka, gdyz ja sie wycofuje.. i to NIE jest twoja wina

, zeby nie wygladalo, ze krecisz i zmieniasz zamowienia co 10min

tylko moja decyzja, ktora wynikla z takiej i takiej sytuacji

a postaralem sie zeby ceny tylko byly mniejsze

tez na tym zyskujesz, bo twoj blok na gf4 i chip potanialy

wiec powinienes byc zadowolony...

a dodatkowo, jesli bys tylko odezwal sie laskawie na gg ktore masz podane w info i jesli ten numer jest prawdziwy, to bys od razu wiedzial o co chodzi ale skoro zazyczyles sobie kontaktu tylko przez forum... sam teraz ponosisz minusy takiego opoznienia ;)

ale jesli gg to za duzo, to wystarczylby chociaz mail... tez szybciej by to poszlo

i nie robie tu konspiracji, ale staram sie dzialac w jak najlepszej idei, ktora jest najnizsza cena :)

mam nadzieje, ze pozostale osoby odpuszcza mi to male zamieszanie, ale przynajmniej udalo sie cos wywalczyc, wiec warto bylo...

nie robie nic co by kompromitowalo mate, nie robie konkurencji

a to od nich dostalem:

"This is the best we can do, let me know what you think.

Best regards,

Dan Stephens

www.dangerden.com

dolaczony byl plik w acrobatreaderze

plik do wgladu jest na:

http://kremator.host.sk/myfiles/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, to teraz proszę o przysłanie na mate76@poczta.onet.pl maila. Zwrotnie przyślę numer konta.

Na stronie www.bph.pl są Kursy Walut. Proszę tam sprawdzić tego dnia którego będziecie wysyłać kurs Dewizy/USD/Sprzedaż.

Mateusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe ale...

KREMator zapomniał w swoim zamówieniu, że Varrol wycofał się ze swojego Peltiera 172W.

Reasumując:

Witchhunter:

- Heater Core - 4 szt. - $110

- Water Wetter 12oz - 1 szt. $6,38

Razem: $116,38+$13,34=$129,72

Draak_2002:

- Heater Core - 1 szt. - $27,5

- Water Wetter 4oz - 1 szt. $2,98

- Maze 3 AMD - 1 szt. $41,65

Razem: $72,13+$13,34=$85,47

Marcus:

- Water Wetter 4oz - 1szt. $2,98

Razem: $30,48+$13,34=$43,68

KREMator:

- Maze 3 P4 - 1 szt. - $46,45

- Water Wetter 4oz - 1szt. $2,98

Razem: $49,43+$13,34=$62,77

wizjonerek:

Razem: $27,5+$13,34=$40,84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja paczka bedzie wazyc tak szacuje troche ponad 0,5kg

tak latam po www poczty i przesylka takiej paczki to 5 zeta norm. +2,5 za ostrozne traktowanie ;P moze nie beda rzucac hehe

jesli ktos chce expres to jeszcze 100% ceny=next 5 zeta

jesli cos pokrecilem z cenami za wysylke to dajcie znac ;) bo te ich cenniki to czasami moga do szalu doprowadzic..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jasne, poza jednym. Mamy wplacic dokladnie tyle ile powyzej, czy troche wiecej (ile?) bo w koncu jeszcze ty bedziesz musial to porozsylac do nas?

Wpłaćcie tyle ile napisałem a z resztą rozliczymy się później (np. w formie pobrania), żeby teraz nie robić bałaganu.

Mateusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jasne, poza jednym. Mamy wplacic dokladnie tyle ile powyzej, czy troche wiecej (ile?) bo w koncu jeszcze ty bedziesz musial to porozsylac do nas?

Wpłaćcie tyle ile napisałem a z resztą rozliczymy się później (np. w formie pobrania), żeby teraz nie robić bałaganu.

Mateusz

Ale pobranie kosztuje dodatkowe ilestam (5-10PLN?, nie wiem), nie lepiej od razu zalatwic przelewem calosc ??? Np. dolozyc po 10-15PLN do zamowienia, a reszte ktora zostanie bys dolaczyl w kopercie do paczki ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mateusz

no to co by wyluzować atmosfere po tak burzliwych dyskusjach(Mate tylko sie nie denerw.) moze policzymy te $$$ po cenie kupna jaką oferują koniki na giełdach tak gdzieś ok 3,20 :DD wtedy zamiast 170 wyjdzie mi 130 i bede cały heepy :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to co by wyluzować atmosfere po tak burzliwych dyskusjach(Mate tylko sie nie denerw.) moze policzymy te $$$ po cenie  kupna jaką  oferują koniki na giełdach tak gdzieś ok 3,20 :DD wtedy zamiast 170 wyjdzie mi 130 i bede cały heepy :))

Jeśli przekonasz Dana do dolarów z kaczorem donaldem to nie ma sprawy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale pobranie kosztuje dodatkowe ilestam (5-10PLN?, nie wiem), nie lepiej od razu zalatwic przelewem calosc ??? Np. dolozyc po 10-15PLN do zamowienia, a reszte ktora zostanie bys dolaczyl w kopercie do paczki ???

Jak kto woli. Może być tak, może być tak. Dla mnie bez różnicy.

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paczka pocztowa zwykła

do 1 kg 5,00

ponad 1 kg do 2 kg 6,00

ponad 2 kg do 3 kg 7,00

ponad 3 kg do 4 kg 8,00

ponad 4 kg do 5 kg 9,00

ponad 5 kg do 6 kg 10,00

ponad 6 kg do 7 kg 12,00

ponad 7 kg do 8 kg 13,00

ponad 8 kg do 9 kg 14,00

ponad 9 kg do 10 kg 15,00

Pobranie

1) przekazanie przekazem pocztowym

do kwoty 50,00 zł 6,00

ponad 50,00 zł do kwoty 100,00 zł 8,00

ponad 100,00 zł: za każde następne 20,00 zł lub ich część 0,20

2) przekazanie na rachunek bankowy 0,5 % kwoty pobrania - nie mniej jednak niż 3,50 zł -

opłatę zaokrągla się do pełnych groszy

[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paczka pocztowa zwykła   

do 1 kg 5,00 

ponad 1 kg do 2 kg 6,00 

ponad 2 kg do 3 kg 7,00 

ponad 3 kg do 4 kg 8,00 

ponad 4 kg do 5 kg 9,00 

ponad 5 kg do 6 kg 10,00 

ponad 6 kg do 7 kg 12,00 

ponad 7 kg do 8 kg 13,00 

ponad 8 kg do 9 kg 14,00 

ponad 9 kg do 10 kg 15,00 

Pobranie

1) przekazanie przekazem pocztowym   

do kwoty 50,00 zł 6,00 

ponad 50,00 zł do kwoty 100,00 zł 8,00 

ponad 100,00 zł: za każde następne 20,00 zł lub ich część 0,20 

2) przekazanie na rachunek bankowy 0,5 % kwoty pobrania - nie mniej jednak niż 3,50 zł - 

opłatę zaokrągla się do pełnych groszy 

[/b]

Tak szczerze mówiąc, to ja bym tego paczką pocztową zwykłą raczej nie wysyłał. Ale to już Wasza sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram Mate i ja swoja paczke wole miec dostarczona kurierem.

PP jest zbyt niepewna i zadne dodatkowe ubezpieczenia mnie do niej nie przekonaja. Mate nam wysle przesylke na koszt odbierajacego i po sprawie.

PS.

Nareszcie wszyscysmy sie dogadali. Piekne, prawda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nareszcie wszyscysmy sie dogadali. Piekne, prawda ;)

Poczekaj az wszyscy wplaca :P

Popieram Mate i ja swoja paczke wole miec dostarczona kurierem.

PP jest zbyt niepewna i zadne dodatkowe ubezpieczenia mnie do niej nie przekonaja. Mate nam wysle przesylke na koszt odbierajacego i po sprawie.

To tak mozna? I wowczas nie ma oplat dodatkowych jak rozumiem, ale czy mozna tak i w PP jak i w Servisco/Pocztex?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli nawet nie da sie nadac przesylki w servisco/pocztex/stolica itd. na koszt odbiorcy to na pewno mozna nadac za pobraniem przyjmujac jako wysokosc pobrania kwote, ktora mate zaplacil za nadanie tej konkretnej przesylki do konkretnej osoby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli nawet nie da sie nadac przesylki w servisco/pocztex/stolica itd. na koszt odbiorcy to na pewno mozna nadac za pobraniem przyjmujac jako wysokosc pobrania kwote, ktora mate zaplacil za nadanie tej konkretnej przesylki do konkretnej osoby.

No jasne, ale wowczas doplacamy jakies 5-10PLN (w zaleznosci od posrednika) co jest troche bezsensu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można, można. Stolicą. Zawsze tak wysyłam jak coś sprzedaję na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można, można. Stolicą. Zawsze tak wysyłam jak coś sprzedaję na allegro.

I wtedy ile kosztuje przesylka? (bylem na stronie, ale wartosci ktore oni podaja roznia sie od tych, ktore podaja na np. 4maxie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roznia sie- to chyba jasne. 4max ma podpisana umowe z servisciem (przesylki tansze nawet o 50%), a my zaplacimy jako klienci indywidualni wiecej (dotyczy to takze stolicy). Ja osobisice wole by mate wyslal przesylke na moj koszt. Z tego co sie dowiadywalem nie bedzie kosztowac to wiecej niz 50PLN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roznia sie- to chyba jasne. 4max ma podpisana umowe z servisciem (przesylki tansze nawet o 50%), a my zaplacimy jako klienci indywidualni wiecej (dotyczy to takze stolicy). Ja osobisice wole by mate wyslal przesylke na moj koszt. Z tego co sie dowiadywalem nie bedzie kosztowac to wiecej niz 50PLN

4max juz nie wysyla servisciem, ma podpisana ze stolica, ale ok, rozumiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mate- dzisiaj wplacilem na Twoje konto rownowartosc 86USD (kurs z dn.5.12.2002) czyli 342,42PLN.

Skąd wziąłeś taki kurs? Wg obliczeń wynika, że Twój wynosi 3,98 a w moim banku 4,07. Przecież wyraźnie podałem stronę z której należy brać kurs, bo wg podobnego kursu moje konto będzie obciążane.

Jak na mój gust to wziąłeś średni kurs NBP, który jak sama nazwa wskazuje jest średnią ceny sprzedaży i ceny zakupu.

Czy mam dopłacić z własnej kieszeni różnicę?

Mateusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mate- dzisiaj wplacilem na Twoje konto rownowartosc 86USD (kurs z dn.5.12.2002) czyli 342,42PLN.

Skąd wziąłeś taki kurs? Wg obliczeń wynika, że Twój wynosi 3,98 a w moim banku 4,07. Przecież wyraźnie podałem stronę z której należy brać kurs, bo wg podobnego kursu moje konto będzie obciążane.

Jak na mój gust to wziąłeś średni kurs NBP, który jak sama nazwa wskazuje jest średnią ceny sprzedaży i ceny zakupu.

Czy mam dopłacić z własnej kieszeni różnicę?

Mateusz

Zapomnialem :oops: Wg Twojego kursu powinienem byl wplacic 347,86 wiec dolicz mi te brakujace 5zl do kwoty pobrania. Napisz czy takie rozwiazanie Ci odpowiada czy tez wolisz abym dodatkowo obciazyl Twoje konto kwota 5,44...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi