Skocz do zawartości
riffi

Jak Podłączyć Przedni Panel Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Problem jak w tytule (przynajmniej dla mnie).

Mam mobo epox 8rda3+pro. Są tam wejścia:

MIC_In

GND

NC

+5V

Front Line-out-R

Rear Line-out-FR

Key

Front Line-out-L

Rear Line-out-FL

Front Line-out-R i Rear Line-out-FR oraz Front Line-out-L i Rear Line-out-FL są spiete ze sobą zworką.

Zaś z panela przedniego wychodzą mi wtyczki

MIC - zielony

R - niebieski

L - czerwony

G - zielony

G - żółty

Jak to teraz ze soba połączyć aby działały mi słuchawki i mikrofon podpięte do przedniego panela.

(przepraszam jeżeli w złym miejscu umieściłem post)

Dziękuję i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, ostatnio miałem ten sam problem. Okazuje się, że jak zabierzesz zworki, to nie działają tylne głośniki podpięte do wyjść na tyle obudowy...

Reasumując: możesz spokojnie podpiąć mikrofon, z resztą możesz jakoś kombinować, ale raczej nic z tego nie będzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Licze jednak, że ktoś znalazł jakieś rozwiązanie i się podzieli swoją wiedzą, bo wkurza mnie, jak za każdym razem gdy chcę podłączyć słuchawki to muszę nurkować pod biurkiem i od karty muzycznej odłączać wzmacniacz od wieży aby podpiąć słuchawki. Tym bardziej, że wejścia na słuchawki i mikrofon mam z przodu tylko nie umię tego wykożystać.

Naprawdę liczę na pomoc. Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi