Skocz do zawartości
miramp

Thermalright Xp-120

Rekomendowane odpowiedzi

Kumpel ma obudowe chiefteca midi tower i dwa wentyle wdmuciach!ące na bocznym panelu (jeden na grafę, drugi na proca) oraz wydmuciach!ący z tyłu obudowy. Wszystkie wentyle to Y.S. Tech 92mm Ultra Silent mające po ok. 1800 rpm. Na mostku północnym ma zamiar zamontować zalmana ZM-NB47J. Wymienił sobie płyte na Epox 9NPA+ (nVidia nForce4 Ultra). Chce na kartę graficzną geforce 6600 non gt zamontować Aerocool VM-101 - pasywne chłodzenie a na proca athlona 64 3200 ThermalRight XP-120.

Dołączona grafika

Chce zeby to wyglądało tak jak na fotce poniższej tylko bez wentylatora na tym radiatorze.

Dołączona grafika

Zastanawia się tylko czy nawiew boczny na radiator wystarczy (odległość ok. 5 cm między radiatorem a wentylatorem). czy ktoś wie jak ten radiator zachowuje się przy pasywnym chłodzeniu? Jakie mogą być temperatury w stresie i bez?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec napisał(a):

pitolisz. buda musi miec min 19cm szerokosci a o ile dobrze pamietam sonic ma 14 lub 15cm wysokosci, wiec musi sie zmiescic. lub jak sonic odpada to niech da jakas cicha 120 na xp120.

1490635[/snapback]

Sonic ma 150 mm a chieftec midi tower równo 180 mm a od socketu dokładnie 147 mm.

wymiary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec napisał(a):

ja mam chiefa i miejsca jest w cholere w nim a mam mniejszego niz ten co pokazales.

1493099[/snapback]

Tu nie chodzi o wysokość ani długość tylko o szerokość. Do mojej budy to wejdzie i jeszcze miejsca zostanie (210 mm). Ja mu doradzałem Thermaltake Big Typhoon lub Cooler Master Hyper 6 - te same pieniądze a z wentylatorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi