Heat Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 (edytowane) No to zapowiada się ciekawy konkurent dla VF700-Cu Zalmana ;] http://systemcooling.com/thermalright_v1-01.html Conclusion Without a doubt, Thermalright has entered the GPU cooling arena with a bang. Edytowane 14 Czerwca 2005 przez HeatFighter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 No to zapowiada się ciekawy konkurent dla VF700-Cu Zalmana ;]konkuretnt? zmiata zalmany jak pocisk... cenowo zapewne tez :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 nie wygląda zbyt wydajnie , miałem podobną konstrukcję aerocola też 2xheatpipe + wiatrak żadna rewelacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 (edytowane) pomysł całkiem fajny ale czy wydajniejszy od zalmana ?? Wydaje mi się że taka konstrukcja wymaga od urzytkownika bardziej przemyślanego ułożenia wentylków w paczce. W moim przypadku taka konstrukcja nie zdała by egzaminu. Gdyż zalmanek i jego bliżniacze kanst chłodzą jeszcze pamiatki ( choć ten też w pewnym stopniu ale nie tak wydajnie jak zalmanek ) a w moim przypadku przy nawiewie bocznego wentylka będzie też bardzo dobrze chłodził chipset.Czy 2 rórki będą w stanie przetransportować tyle ciepła które generuje grafika ?? Dzisiejsze mocarne grafy zdecydowanie wiecej wydzielają ciepła niż procki ( przynajmniej ten który mam ) zapraszam do dyskusji :) Zresztą wszystko wyjdzie w praniu :) Cena tego cudaka jak sądzę bedzie chyba astronomiczna <_< Edytowane 14 Czerwca 2005 przez saper223 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 nie wygląda zbyt wydajnie , miałem podobną konstrukcję aerocola też 2xheatpipe + wiatrak żadna rewelacja 1495982[/snapback] muehe looknij do tego linka i zobacz sobie wyniki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 muehe looknij do tego linka i zobacz sobie wyniki ;] 1496048[/snapback] widziałem nic szczególnego mam teraz takie temp. bez wydawania kasy na takie ustrojstwo :D aerocool podobnie może 3 trzy stopnie więcej 2 heatpipy nie są wcale tak wydajne jak by się mogło wydawać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 widziałem nic szczególnego mam teraz takie temp. bez wydawania kasy na takie ustrojstwo :D ...nie wiem czy zwrociles uwage, ale rozwiaznie thermalrighta to dwa radiatory polaczene heatpipe, a ztcw aerocool to tylko sredniej jakosci radiator i rurki poprowadzone bezposrednio z rdzeniem...nie ma co porownywac...z testow zreszta wynika, ze thermalright chlodzi nie wiele gorzej jak wodny koolance... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 widać że te "ustrojstwo" heheh jest niesamowicie wydajne :), ale dlaczego aż tak imho dla mnie coś jest nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 No i na niektórych PCB będą problemy z chłodzeniem pamięci... :/ Swoją drogą nie ma jak dobre WC na rdzeniu- cisza i max oc w jednym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 (edytowane) pomysł całkiem*2... jakby dać Vanteca Tornado :blink: to by zrównało się ZM-47 na chipsety... fajnie by było jak by ktoś wpadł an pomysł, by Heat pipami poza bude, zakręcają rury i radiator np 12cm coś na wzór tego http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17520 chyba se qpie i ten radiatorek z tyłu obsadze wiatrakami Edytowane 15 Czerwca 2005 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) cena 149zł jakoś nikt się nie chwalił, że ten coolerek jest już dostępny w naszym pinknym kraju ;) ma go ktoś ?? http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=1047 test http://www.ocia.net/reviews/v1/page1.shtml Edytowane 17 Września 2005 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Mnie jednak by odstraszal brak chlodzenia pamieci. Po co mi nawet super wydajny cooler gpu, jak pamieci sa golutkie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Po za tym nie wchodzi na 6600 na AGP hehe :) ja bym go nie kupil heh i tak mam ZALMANA ktory wymiata i mnie w zupelnosci jego wydajnosc zadowala. Jesli wymysla cos co by wywalalo gorace powietrze poza bude tak jak to ma miejsc w produktach Arctic Cooling to bym sie skusił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 cena 149zł jakoś nikt się nie chwalił, że ten coolerek jest już dostępny w naszym pinknym kraju ;) Chwalił chwalił, tylko trzeba było poszukać. Dla mnie też odpada ze względu na trudności z chłodzeniem pamięci, na 9800 Pro by się przydało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Ja ten układ kupiłem. Mam na procu Scythe Katana a na karcie graficznej Geforce 6600GT extreme Thermalright V1. Rewelacja. Temperaturqa rdzenia 28'C gdy wyłączony wiatrak 34'C. Na pamięci są radiatorki a pozostałe 2 są połączone z radiatorem specjalnym tworzywem termoprzewodzącym. Uwaga karta poszła mi z 550/1120 na 590 na 130 a temperatura w stresie 42 'C. Dla mnie firmy Thermalright i Scythe to światowi liderzy i nigdy na ich produktach się nie zawiodłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Konstrukcyjnie wygląda jak Si-97 przynajmniej radiator na hp... Miejmy nadzieje że nie będzie takich problemów jak z chłodzeniem na proca... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 wcale nie jest taki nowu wydajny mój pentagram chłodzi mojego gf6800gt@411/1000 do 58c w demie z kulkami ( znacznie lepiej obciąża karte niż 3dmark2005 którego użyli do testów) które dodatkowo obiąża procka i podnosi temperature w obudowie, przy zwykłym graniu np w bt2 aoe3 i inne temperatura kształtuje sie na poziomie 49-50 (odczyt histori speedfana), także dla mnie kiszka i nie jest wart swoich pieniędzy, dodam że pentagram u mnie jest puszczony na 7v, prawde mówiąc lepiej kupic pentagrama lub zalamana(dla snobów ;)) i revolteci miedziane na pamieci wyjdzie taniej i lepiej ponieważ wentylator dmuchający na tą stonę co gpu będzie dodatkowo chłodził radiator od mosfetów (przynajmniej w seri 6800) i same pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Jestem ciekaw dlaczego (z jakiego powodu) Thermalright V-1 nie jest kompatybilny z GF6800 Ultra i Ati X800XT. Czyżby za wysokie progi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...