Skocz do zawartości
westsajd

Zasilanie Fdd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dziś robiłem sobie oploty na kable. Przyszedł czas na FDD. Wycinągnąłem kabelki z wtyczki od FDD, założyłem oplot, wkładam kable, włączam kompa i... FDD nie działa. Cały czas się świeci dioda, wogóle przy starcie systemu się nie rusza - nie słychać żeby stacja pracowała. I tu pytanie: jak powinny być podłączone kable od FDD? zrobiłem taki prowizoryczny rysunek: czy te ustawienie jest dobre?

(widok z góry)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość aTaSerwis

ma być:

czerwony - czarny-czarny - żółty

(kolejność zgodna z ustawieniem wtyczki na rysunku z załącznika do pierwszego posta)

podłączenie od lewej - zółty, czarny, czerwony

1498035[/snapback]

IdentifY - jakiegoś dziwnego masz flopa :blink:

Barthezzo - masz niewielkie szanse na to że elektronika napędu FDD przeżyła odwrotne podłączenie zasilania ... takie rzeczy sprawdza się przed podłączeniem :P

Edytowane przez aTaSerwis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość aTaSerwis

Hmm o ile sie nie myle to na tasmie od FDD powinien byc przeplot.

1498419[/snapback]

OMG ...

Hmm... tylko ja taśmy nie wyjmowałem... jedynie kabel od zasilania.

1498025[/snapback]

No to chyba problem przeplotu mamy z głowy? czy ktos z was w ogóle czyta posty na które odpowiada???

... pytanie retoryczne, po odpowiedziach widać że NIE

Weź wtyczkę do ręki i zobacz co napisałem - wszystko się zgadza, nie przyglądałem się dokładnie rysunkowi, tylko popatrzyłem jak jest u mnie w budzie.

1498456[/snapback]

Przestań pisać głupoty, na nic nie patrzyłeś i nic nie sprawdzałeś! Zasilaczy mam pod ręką tyle że jak zacznę w ciebie rzucać teraz to "amunicji" wystarczy do jutra :P

Masz , może fotka pomoże ci na wzrok:

http://zenfist.pl/pelen.php?id=4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi