Skocz do zawartości
ziomek

Jaki Odtwarzacz Mp3 ?

Rekomendowane odpowiedzi

a co powiedzielibyście na taka kombinalcję:

- iriver iFP-899

- Creative Zen (5 GB)

- inny

Warunkiem jest naprawde fajny poziom odtwarzanego dzwięku, mocny bass i fajne "gwizdki" oczywiście w granicach rozsądku. Czytalem ze irivery sa ponoć fajne, ale jak sie ma w porównaniu do CL Zen? Czy jest ktoś, kto osobiście odsłuchiwał sounda z tego iRivera i Creativa ZEN i np innego??

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iRiver ma idealny dzwiek, Creative już gorzej. Obecnie posiadam iRivera ifp-899, ale rozwazam cały czas jego zamiane na iAudio G3. Jeżeli priorytetem jest dla Ciebie JAKOŚĆ, to wybor ogranicza sie do iRivera i iAudio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iRiver ma idealny dzwiek, Creative już gorzej. Obecnie posiadam iRivera ifp-899, ale rozwazam cały czas jego zamiane na iAudio G3. Jeżeli priorytetem jest dla Ciebie JAKOŚĆ, to wybor ogranicza sie do iRivera i iAudio.

1543576[/snapback]

moze to glupie porownanie, ale kiedys zakupilem na allegro slimP3 pol-gigowego i moje wrazenia byly koszmarne. W efekcie odeslalem na drugi dzien. Bylo to chyba z pol roku temu.

Nie wiem jaki obecnie jest standard i jakość zalaczonych sluchawek do iFP-899,ale jak wyglada jakosc bassiku oraz czy wysokie tonny nie zagluszaja wlasnie niskich. Jesli moglbys podaj mi proszę oznaczenie tych sluchawek. Wiem ze to co pisze odnosi sie do subiektywnych odczuć, ale jednak na tym bazuje mój zakup. Co do iAudio to juz chyba zupelnie inny przedział cenowy :>

A i jeszcze jedna sprawa. Jak w praktyce sprawuje sie dyktafon (jakosc zapisanego dzwieku / odleglość) ??

Dzięki za odpowiedz

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odwiedź forum iRivera. Dyktafon jest bardzo wysokiej jakości oraz wyposażony w funkcje SAD oraz ACG. Nie wiem, jakie jest oznaczenie słuchawek - nigdzie tego nie pisze :mur: . Wiem tylko, ze grają super :) . Zarówno basy jak soprany są ładnie oddane (no, na siłe mozna sie do sopranow przyczepic, ale za to bas jest świetny). iAudio to nie jest wcale inny przedział cenowy - to najwiekszy konkurent iRivera ;) . Obadaj odtwarzacz iAudio G3 (podałem linka w tym topicu).

EDIT:

Na forum iRivera znajdziesz probki dzwieku z dyktafonu, nagranego z roznych odległosci. Forum iAudio też jest ciekawe. Poczytaj sobie :) .

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co powiedzielibyście na taka kombinalcję:

- iriver iFP-899

- Creative Zen (5 GB)

-  inny

Warunkiem jest naprawde fajny poziom odtwarzanego dzwięku, mocny bass i fajne "gwizdki" oczywiście w granicach rozsądku. Czytalem ze irivery sa ponoć fajne, ale jak sie ma w porównaniu do CL Zen? Czy jest ktoś, kto osobiście odsłuchiwał sounda z tego iRivera i Creativa ZEN i np innego??

Pozdro

1543501[/snapback]

Imho iriver iFP-899 albo coś ze stajni iaudio, Creative Zen odpada :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze ze nie wpakowalem sie w tego ZENa, bylby niezly ze mnie tai ;)

<joke>

sluchajcie jeszcze jedna sprawa, dyktafon z iRivera mialby byc stosowany do nagrywania odczytów. Zrodlo dzwieku jest bedzie sie przemieszczało (~6x15 m sala) - wykładowca nie bedzie miał wspomagania typu mikrofon ze wzmacniaczem. Czas nagrywania ~7-8h na jedno posiedzenie. Czy itp899 zapewni odpowiednia jakosc dzięwieku przy takim czasie nagrywania ??

Szukalem iriver kosztuje ok 769 zl + przesylka, macie jakas fajna oferte na iAudio G3? (moze byc na prv;) )

Pozdrawiam

EDIT:

czytalem artykuł na pclab.pl gdzie niezbyt dobrze wypowiadają się o załączonych do G3 słuchawkach ? Co o tym sadzicie??

Edytowane przez Bulsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy itp899 zapewni odpowiednia jakosc dzięwieku przy takim czasie nagrywania ??

Tak.

Szukalem iriver kosztuje ok 769 zl + przesylka, macie jakas fajna oferte na iAudio G3? (moze byc na prv;) )

Słyszalem, ze mozna sporo stargować u producenta ;)

EDIT:

czytalem artykuł na pclab.pl gdzie niezbyt dobrze wypowiadają się o załączonych do G3 słuchawkach ? Co o tym sadzicie??

Podobno są średnio wygodne... Ja za krotko miałem je w uszach, zeby moc to ocenić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mnie coś doradzicie :) Posiadam obecnie Muvo Slim 256MB i mam na niego kupca. Myślałem o zmianie na MPIO FL100, gdyż leży u mnie karta SD 512MB w sumie nieużywana, ale jeden z byłych posiadaczy mi zdeka odradził ten odtwarzacz, więc w sumie nie wiem sam, czy jest sens zmieniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem sobie dzisiaj mp3 iriver 790...

no i mam problem...

Wie ktoś, moze dlaczego moge normalnie wysylac na niego muzyke tylko na firmware w wersji ums(odtwarzacz widziany jako dysk wymienny)... a gdy probuje na fabrycznym firmware lub na najnowszej wersji 1,3 to gdy chce przeslac np. 20 piosenek to przesyla ~5 i przerywa oraz pisze ze nie moze sie polaczyc.

czy jest to usterka pod serwis?

czy normalne jest ciagle zmniejszanie sie pojemnosci? do ilu ona moze sie zmniejszyc? czy da sie ten proces jakos odwrocic?

z gory thx za odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh inna? znaczy sie jaka jak ja juz przez niego cztery wersje przewalkowalem...

jutro lece do sklepu i niech sie facet martwi...

jest szansa ze mi go wymieni? czy od razu do serwisu posle?

EDIED

znaczy sie zmniejsza pojemnosc jak kasuje pliki ktore wgralem...

teraz chyba ma 249.3

caly czas bedzie sie zmniejszac?

Edytowane przez -=Drizzt=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz pojemnosc 249 to jest OK. Przeciez to nigdy nie bedzie mialo 256. Bledy przy przeliczaniu 1 MB - 1024 KB a nie rowno 1000. Wiec jest OK. A jak cos nie dziala - to sproboj sformatowac dysk wymienny z poziomu WIndowsa - mzoe pomoze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi