Gość BarTweak Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Mianowicie sprawa wyglada nastepujaco: Dostalem info ze sklepu: " Wlasnie skonczyly nam sie wersje QC92Cu, moge zaproponowac zamiane na wersje QC80Cu w cenie 89 pln. Czekam na informacje Krzysztof Zdziech " Hmm czyli co wybrać pomocy B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 (edytowane) 92 jest minimalnie wydajniejsza od 80tki. Ale to różnica góra 2st. Chociaż w testach CHIPa 92Cu wyszedł nawet więcej niż 2st lepiej, ale traktowałbym to z lekkim przymrużeniem oka. http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_110883.html http://tweak.pl/artykul/coolery_04_2 http://www.frazpc.pl/artykuly/255/Powialo/...m/i/GlacialTech Sam sobie wybierz. Edytowane 27 Czerwca 2005 przez Mastiff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Jednak wybiore QC-92CU poniewaz jest bardziej sprawdzony i ladniejszy ma wygląd oraz posiada bardzo dobrą opinię uzytkownikow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Ma dobrą opinię panocku :D Ja go polecam, na min. obrotów jest bezgłośny i wspólnie z Taganem tworzą niesamowicie cichy duet :D Teraz najgłośniejsze w kompie są 2 Arctic Coolingi TC... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Ale za to 92 jest głośniejsza od 80. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 A tam... liczy sie wydajnosc i ekonomia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 A tam... liczy sie wydajnosc i ekonomia :) 1520291[/snapback] Co do tego drugiego to nie rozumiem...Przecież oba kosztują podobnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Ale QC-92 Cu jest wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Ale QC-92 Cu jest wydajniejszy. 1520325[/snapback] No...Moze troszeczke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 PENTAGRAM FREEZONE QC-80 Cu Wentylator: 1750 - 2800 RPM, 20 - 27 dB(A) PENTAGRAM FREEZONE QC-92 Cu Wentylator: 1750 - 2800 RPM, 21 - 28 dB(A) Jeden i drugi w trybie LOW jest cichutki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 a to ten 1decybel to jest praktycznie nieslyszlany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 a to ten 1decybel to jest praktycznie nieslyszlany... 1520359[/snapback] Tak może by było jakby wierzyć producentowi.Miałem okazje posłuchac obu w swoim kompie i różnica była słyszalna.Nie mówie tu o decybelach bo niby 1 to mało.Ale w rzeczywistości jest inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 (edytowane) Moze miales jakas wersje z ruskiego rynku :D Przeciez oba na LOW są nieslyszalne :] Edytowane 29 Czerwca 2005 przez Bart17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Oka zamontowalem i musze przyznac, ze co pentagram to pentagram jest w pelni zadowolony z chlodzenia dzieki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) Moze miales jakas wersje z ruskiego rynku :D Przeciez oba na LOW są nieslyszalne :] 1520478[/snapback] Nie tyle miałem bo jednego dalej mam(na zapas - bo aktualnie to co w podpisie). No i z odsłuchu gdy wybierałem wiem ze cichszy przy "normalnej pracy(ok2000rpm) jest 80. Edytowane 1 Lipca 2005 przez Kobrowisko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Nie tyle miałem bo jednego dalej mam(na zapas - bo aktualnie to co w podpisie). No i z odsłuchu gdy wybierałem wiem ze cichszy przy "normalnej pracy(ok200rpm) jest 80. ahahahahah przy 200 rpm to nie wiem jak mozna robic testy, a tak przy okazji to jak zrobiles, ze Twoj cooler ma 200 rpm ?? :D BTW: mojego zaczynam slyszec tak od 2300 RPM. Dla mnie sie liczy bardziej wydajnosc niz pare decybeli wiecej... poza tym mowie, ze oba na okolo 1500 RPM są nieslyszalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Sorki nie zauważyłem(każdy sie moze pomylić).Chodziło mi o 2000 rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...