thew Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Witam mam Mały problem za sprzęte mianowicie posiadam zasilacz 350w firmy Colorsit . Wydawało mi się że to będzie wystarczająca moc żeby utrzymać moj sprzęt w kąpie, mianowicie Athlon 2200 GHz Ati radeon 920 128 ram 512 ram Dysk twardy 160 GB Caviar (jakby to miało znaczenie to 90 % dysku zajęta) i komp się wyłancza szczególnie w trakcie gier, syndromy takie jakby to wina zasilacza zwłaszcza ze już wczesniej miałem problem z zasilaczem Wymieniłem karte graficzna na 900 64 Ramu ramy na 256 i wszytko działa jak należy. Nie wiem co jest grane czy to za słaby zasilacz (kupic 400w ?) czy to wina np płyty głównej prosze o pomoc. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Bardzo możliwa jest wina zasilacza, tym bardziej, że nie należy on do sprzętu dobraj jakości, nawet średniej. Zanim padnie diagnoza, to załatw miernik i sprawdź napięcia z molexa. Najlepiej porównaj jakie są różnice pod obciążeniem w idle. Moc zasilacza 350 czy 400W nie jest jedynym wykładnikiem jego wydolności na pobór prądu z takim, czy innym configiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 ja bym kupił normalną 300setke a nie tracery 400 forton albo modecom styknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ramzes The Great Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Potrzymam slowa kolegów, zmien zasilacz na cos lepszego, colorsit to zadna rewelacja, lepiej wydac pieniażek i miec spokoj, pozatym przy nastepnej zmianie konfiga lepszy zaliacz bedzie jak znalazl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Kolejny temat o kiepskim zasilaniu, polecam kupić jednak coś mocniejszego i nawet trochę się drapnąć na coś droższego niż później biadolić, że coś nie działa lub się wiesza. Zasilacz ciągnie wszystko co masz w kompie i przyda się dobrej jakości aby jeszcze było trochę zapasu mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thew Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 dzięki za rady. pójde za radą i kupie fortorna 350w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...