Skocz do zawartości
thew

Zasilacz 350w Za Słaby ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam Mały problem za sprzęte mianowicie posiadam zasilacz 350w firmy Colorsit . Wydawało mi się że to będzie wystarczająca moc żeby utrzymać moj sprzęt w kąpie, mianowicie

Athlon 2200 GHz

Ati radeon 920 128 ram

512 ram

Dysk twardy 160 GB Caviar (jakby to miało znaczenie to 90 % dysku zajęta)

i komp się wyłancza szczególnie w trakcie gier, syndromy takie jakby to wina zasilacza zwłaszcza ze już wczesniej miałem problem z zasilaczem

Wymieniłem karte graficzna na 900 64 Ramu

ramy na 256 i wszytko działa jak należy.

Nie wiem co jest grane czy to za słaby zasilacz (kupic 400w ?) czy to wina np płyty głównej prosze o pomoc. Z góry wielkie dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo możliwa jest wina zasilacza, tym bardziej, że nie należy on do sprzętu dobraj jakości, nawet średniej.

Zanim padnie diagnoza, to załatw miernik i sprawdź napięcia z molexa. Najlepiej porównaj jakie są różnice pod obciążeniem w idle.

Moc zasilacza 350 czy 400W nie jest jedynym wykładnikiem jego wydolności na pobór prądu z takim, czy innym configiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ramzes The Great

Potrzymam slowa kolegów, zmien zasilacz na cos lepszego, colorsit to zadna rewelacja, lepiej wydac pieniażek i miec spokoj, pozatym przy nastepnej zmianie konfiga lepszy zaliacz bedzie jak znalazl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny temat o kiepskim zasilaniu, polecam kupić jednak coś mocniejszego i nawet trochę się drapnąć na coś droższego niż później biadolić, że coś nie działa lub się wiesza.

Zasilacz ciągnie wszystko co masz w kompie i przyda się dobrej jakości aby jeszcze było trochę zapasu mocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi