__penteus__ Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) Mam problem z instalacją sterowników omega dla mojego radeona. Próbowałem zainstalować te sterowniki na czystym systemie windows xp , proces przebiegł poprawnie wszystko się zainstalowało ale windows po restarcie nadal wykrywał nowy sprzet ( karty nie było w menedzer urządzeń ! ) . Po kilku próbach wrzcuiłem oryginalne catalist. Moje pytanie brzmi : jak skutecznie zainstalować omegi - tak zeby karta po restarcie była wykrywalna przez XP ? Edytowane 1 Lipca 2005 przez __penteus__ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 włoż grafikę w inne miejsce może to pomoże miałem podobny problem z kartą tv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinokio Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 włoż grafikę w inne miejsce może to pomoże miałem podobny problem z kartą tv 1529511[/snapback] Szczególnie jesli to grafa na AGP :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Szczególnie jesli to grafa na AGP :-) 1529623[/snapback] a czy to napisałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) a czy to napisałeś 1529934[/snapback] Napisał, ze chodzi o OMEGI dla RADEONA - to WSZYSTKO wyjaśnia!!! Jaką masz kartę? Jeśli masz R9600, może on nie pracować w trybie Fast-Write OFF, instalator w czasie pracy pokazuje okno dilogowe z funkcją włączenia lub wyłączenia tej funkcji. Spróbuj co sie dzieje z inną wersją Omeg. Edytowane 4 Lipca 2005 przez Mastiff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__marcin__ Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 witam mam podobny problem ale nie znalazłem na niego rozwiązania zapewne twoja karta posiada VIVO, a sprzęt który znajduje po rostarcie to nic innego jak ten układ. podaj jaką masz karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Odświerze staruszka, też mam taki problem... Instaluje omegi soft wchodzi a sterowniki nie... po ręcznym zainstalowaniu dzieja sie zwiechy i inne mniej fajne rzeczy. Karta x1950gt 512mb agp ktoś ma rozwiązanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecumseh Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) 1. na forum driverheaven czytałem, że twórca Omeg zaleca ich instalowanie a) NA wcześniej zainstalowane Catalysty (bez deinstalacji poprzedniego sterownika)! b) inna ewentualność (jak masz świeży system): instalujesz najpierw sam driver oraz WDM ze stronki ATI, a dopiero potem, po restarcie, wrzucasz Omegi 2. podczas instalacji na pytania, czy zamienić nowszy plik na starszy, twórca Omeg zaleca odpowiedzieć tak (uważa, że niektóre starsze pliki są bj stabilne niż nowsze). 3. restartujesz kompa Zdarzyło mi się kilka razy- nie zawsze i nie mam pojęcia dlaczego tak było- że pomimo instalacji wg powyższego przepisu, Omegi jakby nie zostały zainstalowane. Wtedy trzeba wejść do katalogu, w którym "leżą" rozpakowane Omega Drivers (domyślnie c:/program files/radeon omega drivers/...). Tam uruchamiasz plik setup.exe, i powtarzasz kroki od 2 do 3. Po restarcie w końcu karta już powinna jechać na Omegach;) Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez Tecumseh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...