Skocz do zawartości
__penteus__

Problem Z Instalacją Omeg Dla Radeona

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z instalacją sterowników omega dla mojego radeona. Próbowałem zainstalować te sterowniki na czystym systemie windows xp , proces przebiegł poprawnie wszystko się zainstalowało ale windows po restarcie nadal wykrywał nowy sprzet ( karty nie było w menedzer urządzeń ! ) . Po kilku próbach wrzcuiłem oryginalne catalist. Moje pytanie brzmi : jak skutecznie zainstalować omegi - tak zeby karta po restarcie była wykrywalna przez XP ?

Edytowane przez __penteus__

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy to napisałeś

1529934[/snapback]

Napisał, ze chodzi o OMEGI dla RADEONA - to WSZYSTKO wyjaśnia!!!

Jaką masz kartę? Jeśli masz R9600, może on nie pracować w trybie Fast-Write OFF, instalator w czasie pracy pokazuje okno dilogowe z funkcją włączenia lub wyłączenia tej funkcji.

Spróbuj co sie dzieje z inną wersją Omeg.

Edytowane przez Mastiff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. na forum driverheaven czytałem, że twórca Omeg zaleca ich instalowanie

a) NA wcześniej zainstalowane Catalysty (bez deinstalacji poprzedniego sterownika)!

b) inna ewentualność (jak masz świeży system): instalujesz najpierw sam driver oraz WDM ze stronki ATI, a dopiero potem, po restarcie, wrzucasz Omegi

2. podczas instalacji na pytania, czy zamienić nowszy plik na starszy, twórca Omeg zaleca odpowiedzieć tak (uważa, że niektóre starsze pliki są bj stabilne niż nowsze).

3. restartujesz kompa

Zdarzyło mi się kilka razy- nie zawsze i nie mam pojęcia dlaczego tak było- że pomimo instalacji wg powyższego przepisu, Omegi jakby nie zostały zainstalowane. Wtedy trzeba wejść do katalogu, w którym "leżą" rozpakowane Omega Drivers (domyślnie c:/program files/radeon omega drivers/...). Tam uruchamiasz plik setup.exe, i powtarzasz kroki od 2 do 3. Po restarcie w końcu karta już powinna jechać na Omegach;)

Edytowane przez Tecumseh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi