Skocz do zawartości
Bo$s

Jaka Grafę Zamiast Gf 4ti 4200

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BarTweak

hmm to gosc ma dziwnie to zrobione... ma napisane, ze sapphire, a o ile mnie pamiec nie myli to jest powercolor od razu widac, ze wal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra, postanowiono, kupie kartę stąd: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56594800

ale jest małe ale: tam są dwie wersje kolorystyczne, zielona i czerwona, te fotki co są na aukcji to są fotki właśnie tych kart (rozmawiałem ze sprzedawcą). Jak widać zielona ma niby lepsze chłodzenie (przypomnijcie sobie niby lepsze chłodzenie od nowszych gf4ti4200 prolinka, ktore w efekcie bylo gorsze :P), a czerowona to jest chyba ta zwykła od Ati. Którą wybrać ? Bo jak widać różnią się od siebie nie tylko chłodzeniem ale też konsrukcją..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Ja poleciłbym Radeona 9800 pro. Niedługo zresztą takiego kupuję. Tutaj link do aukcji (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56594800). Jest rok gwarancji, 128 mb/256 bit 378/676. Ja kupuje właśnie na tej aukcji. Tyle, że zostało ci juz tyko 4 dni. Razem to wyjdzie poniżej 500 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kompletnie sie z wami nie zgadzam !! Najlepiej GF 6600 i podkrecić prawie do 6600 GT i jest raj na ziemii !! i PIXEL SHADER 3.0 za 5 lat ta karta będzie jeszcze szybsza dzięki PIXEL SHADEROWI oraz będzie lepszy obraz w grach. Karta u mnie wyświetla obraz lepiej niż Radeon 9200 być może dlatego, że Leadteka. GF 6600 to GF 6600 !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 5 lat ta karta będzie jeszcze szybsza dzięki PIXEL SHADEROWI

1533623[/snapback]

:blink: :rolleyes:

za 5lat GeForce 7 będzie złomem.... to tak jakby powiedziec ze Geforce 2 Ultra jest teraz szybki ;)

szybsza dzieki PS ? :D ciekawe ;) gef3 tez ma PS i nie jest teraz szybsza niz 3lata temu :D

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość BarTweak

nie no kolejny ziomek tego miesiaca sie nam odezwal :D mysli, ze tylko nvidia ma ps pewnie :D wyswietla mu obraz lepiej lal niezly jest :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kompletnie sie z wami nie zgadzam !! Najlepiej GF 6600 i podkrecić prawie do 6600 GT i jest raj na ziemii !! i PIXEL SHADER 3.0 za 5 lat ta karta będzie jeszcze szybsza dzięki PIXEL SHADEROWI oraz będzie lepszy obraz w grach. Karta u mnie wyświetla obraz lepiej niż Radeon 9200 być może dlatego, że Leadteka. GF 6600 to GF 6600 !

1533623[/snapback]

Hehehe

Prawie do 6600GT, troche duzo tego prawie szczegolnie na pamiatkach. Za 5lat to bedziesz mial juz PS 8, albo i lepiej a na GF7800 to nie bedzie klientów za 20Euro (no w koncu trzeba przeliczac przyszlosciowo:D), a ze bedziemy wtedy graniczyc z Chinami:D ktore beda wtedy w UE to lepiej bedzie tam pojechac po GF 16500Ultra. Wez wiec prosze nie wybiegaj za daleko w przyszlosc bo moze sie okazac ze z 4lata przy wciaz rosnacym wymaganiom gier to mozliwe ze nie bedziesz mogl na uruchomic pasjansa3D na tej karcie.

A co do karty to tylko R9800pro, tylko ze jakos do Medionow nie jestem przekonany i chyba lepiej dolozyc to 60-100 zl i kupic Pro na 3letniej gwarancji niz zeby potem jak Ci siadzie karta pluc sobie w twarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jedno pytanie: niektóre 9800 pro są na układzie R350 a niektóre na R360... Sprzedawcy piszą, ze do R360 można spokojnie wgrywać bios od 9800XT.. To prawda ? Czy jest jakaś kolosalna różnica między tymi układami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do karty to tylko R9800pro, tylko ze jakos do Medionow nie jestem przekonany i chyba lepiej dolozyc to 60-100 zl i kupic Pro na 3letniej gwarancji niz zeby potem jak Ci siadzie karta pluc sobie w twarz

1534267[/snapback]

Dokładnie, nie ma kupować szitów z paromiesieczną gwarą, jak zdechną to $$ w plecy i wtedy płacz. Lepiej dołozyc pare zł i kupic nową karte z 2-3 letnią gwarą od sprzedawcy co sie raczej nie zwinie.

PS. Z radosławów 9800pro polecam firmę POWERCOLOR, ma bardzo fajne chłodzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi