maly86 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Witam! Mam 19 lat, mtura zdana, liceum skonczone, papiery zlozone na UG (czy sie dostane :??) i teraz 4 i pol miesiaca wakacji... I mam dylemat, zawsze marzylem o super wypasionym kompie... Ale teraz na to inaczej patrze, mam dobre nawet papiery i patrzec na przyszlosc barziej sie przyda prawko niz komp, do dalszej edukacji i do szybszego znalezienia pracy, co o tym Sadzicie? Komp czy prawko...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 jakie rodzice mają auto? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 prawko kosztuje 900-1000 zl a komp 2/3x tyle:) ja zamiast na kompa zbieran na fure Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilentMan Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Rób prawko bo nasz kochany rząd tak zmienia przepisy że niedługo cena prawka będzie dużo dużo wyższa... więc rób póki 'tanio' :P A tak bardziej na poważnie... mnie tam osobiście więcej satysfakcji sprawia jazda samochodem niż np. granie w jakąkolwiek gre nawet z najwyższymi detalami itp. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Rób prawko bo nasz kochany rząd tak zmienia przepisy że niedługo cena prawka będzie dużo dużo wyższa... więc rób póki 'tanio' :P A tak bardziej na poważnie... mnie tam osobiście więcej satysfakcji sprawia jazda samochodem niż np. granie w jakąkolwiek gre nawet z najwyższymi detalami itp. :P 1534825[/snapback] Tylko ze jemu nie chca gry chodzic... ale no dobra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 dotego cos ostatnio gadali na tvn turbo ze znowu maja zmienic przepisy prawko od 21 lat wyprowadzaniue samochodu z poslizgu itp;) o ile za tym 2 jestem na tak to to 1 jest dlamnie glupota;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 jakie rodzice mają auto? B) 1534822[/snapback] Matka ma mitsubichi colt, 1.3, 91 r., caly juz zgnity :oops: prawko kosztuje 900-1000 zl a komp 2/3x tyle:) ja zamiast na kompa zbieran na fure 1534823[/snapback] Ta o kase sie nie martwie, matka mi fundnie, ale racja, kupie kompa za 4 000, a prawko za 1 300 i do tego golfa II ;] Rób prawko bo nasz kochany rząd tak zmienia przepisy że niedługo cena prawka będzie dużo dużo wyższa... więc rób póki 'tanio' :P A tak bardziej na poważnie... mnie tam osobiście więcej satysfakcji sprawia jazda samochodem niż np. granie w jakąkolwiek gre nawet z najwyższymi detalami itp. :P 1534825[/snapback] Hm no takze prawda niedosc, ze ceny prawka wzrastaja, to tez ropy i paliwa, ropa niedlugo bedzie tak samo jak paliwo i pewnie wszystko do 5 zeta podejdzie, a ze wszyscy wtedy beda zakladac sobie gaz, to wzrosnie cena gazu :huh: Takze dalej nie wiem co wybrac, Komp czy Prawko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 PRAWKO !! Ja tez mialem wybor na moja 18 czy prawko czy komp, wybralem kompa... :) A prawko robie niedlugo za swoja kaske :) Kaszalota kupie jakiegos taniego, zeby OC bylo tanie i pozniej zniżki na cos lepszego :-P OT Ma ktos moze OC malucha w link4 ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 hmm kotlet czy lody :P a na powaznie to jakie 4.5 miecha wakacji ? mamy juz lipiec ;D prawko hmm na pewno to cos bardziej przydatnego w zyciu, inwestycja na przyszlosc ;),a komp to wiesz ;) niedlugo sie nacieszyc, bo za pare mieiecy ktos wymysli taki program, lub gre, ze bezdiesz sie wkurzal, czemu to nie chodzi ;D ja bym bral prawko, a poza tym jak sie dostaniesz na uczelnie to moze w nagrode i na kompa rodzice dadza ;) poza tym mozesz sprobowac te pare groszy zarobic, masz teraz czas, wiec ja bym go dobrze wykorzystal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Kurde, ale wiecie jakie to jest uczucie... Sam juz nie wiem, do prawka mnie nie ciagnie bo mama nie ma mercedesa czy tez audkia tylko starego grata, a kompa mniam, mniam :D Naprawde... bo teraz grudzien i Call Of Duty 2 wyjdzie, to na tym moim zlomie to ja bede mial 2 fps'y... Takze wiecie... Musze sie poradzic... :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Co ci bedzie sprawiac wiecej radosci :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 jak masz zamiar zarabiać na tym prawku to je zrób , a jeżeli je zrobisz i nie będziesz wiedział po ci ono tak wogóle , to lepiej sobie kompa złóż. Jakby nie patrzeć , łatwiej ci bedzie wyłożyć potem samemu 1k na prawo i teraz dostać 4k na kompa , niż teraz dostać 1 k na prawko (nie jest powiedziane , że zdasz ;) ) , a potem samemu znaleźć jakoś 4k na kompa . Prosty rachunek :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 M@ly zadajesz pytania retoryczne :P jasne ze prawko bardziej syci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwei Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Ja prawko mam juz od roku i szczeze prawko + eksploatacja (paliwko) = mnustwo kasy . Teraz jak matka zabrala samochod na wakacje jedynym ratunkiem jest komp . Z drugiej strony jak juz sie wynurze z domu to moge spobie pojezdzic samochodami kolegow :D . Ja mam natomiast inny problem jak dostane sie na studia dostane kase na samochod i nie wiem co by kupic . Budrzet to kolo 30K zl +/- 5k . Zastanawialem sie nad astra II cabrio badz fokusem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Ja mam teraz mozliowśćalbo to albo to. Ale zostane przy kompie bo to mi sprawia radosć. P.S jak bym ronił prawko to tylko na samochód i na motor. No ale cóż musze wybrać. :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 to moze kup sredniego kompa i zrob prawko;) albo wez na raty:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smalec Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 mi tam na szczęscie starzy prawko fundnęli bez zająknięcia się, widocznie uznali to za normalny obowiązek i normalny wydatek... ale jakbym miał wybierać to i tak wybrałbym prawko ;) 100razy wole samochód od komputera... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej86 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Zrób prawko, kup 256MB pamięci + R9500Pro z allegro ;) + Fortona 350W. A tak na serio, prawko fajna rzeczm mam od roku (mam 19 lat), jeżdże maluchem :/ ale nawet on ciągnei sporo kasy :/ a niestety dosc sporo jeżdże, bo mam troszke zajęć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 znajdz robote i będzie to i to;] tez mialem taki dylemat i skonczyło sie tak ze ide na kurs lada dzien, a i kompa zmieniam niedługo....wszystko dzieki PRACY [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 znajdz robote i będzie to i to;] tez mialem taki dylemat i skonczyło sie tak ze ide na kurs lada dzien, a i kompa zmieniam niedługo....wszystko dzieki PRACY [; 1535020[/snapback] Ja też ciężko pracuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 co do zniżek , ja mam 14 lat i starszy mnie dopisał do swojego samochodu i jak bede robił prawko za pare lat to będe miał już 60 % znżiżki :D i tek jest super ... rób prawko , gdybym mógł zamienić kompa na prawko i dobry car .... ahh rozmażyłem się :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 prawko no chyba ze nie jestes prawdziwym mezczyzna :P A serio jazda samochodem jest super i tylko nieliczne jednostki nie lubia tego robic :) ja dodatkowo lubie uwalac sie w smarze, lezec pod autem, naprawiac itd i dlatego zastanawiam sie nad sprzedaza mojego gsa i kupnem 125p + 2 litrowy motor :D oczywisci osobno i zlozenie tego do kupy w wakacje i pobawienie sie w jakis drift :) Auto + 2 silniki 2.0 mam juz na oku za smieszne pieniadze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 im wczesniej zrobisz prawko tym lepiej dla ciebie. Nie chodzi o to ze fajnie sie jezdzi bo to kwestia wielu czynnikow ( 300km w 40*c bez klimy i na slabiej nawierzchni przy predkosci 70km/h MAX :twisted: ) tylko o to ze zawsze bedziesz bardziej mobilny. skoczyc tu, skoczyc tam i zamiast gniesc sie w autobusach komfort jazdy swoim ( + stresowa by w cos/cos ciebie nie przywalilo :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 730 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 lol , co to za pytanie , kazdy z nas ma inna opinie na ten temat , zrob to co wydaje sie dla ciebie najlepsze a nie bo ktos ci cos mowi , chcesz kompa kup kompa uwazasz ze prawko bedzie lepsze zrob prawko , nie sugeruj sie opiniami innych ludzi , bo zle na tym wyjdziesz , to ty pozniej bedziesz sobie plul w brode ze popelniles blad a nie oni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 ja mam 18tke dokładnie za 10 dni :) wybrałem prawko (jestem w trakcie kursu) + samochód (własny Fiat CC już stoi w garażu) :D Jakoś wolę to niż władowanie kasy w kompa i za rok wkur***nie się, że maszyna się zestarzała... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2f Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 co do zniżek , ja mam 14 lat i starszy mnie dopisał do swojego samochodu i jak bede robił prawko za pare lat to będe miał już 60 % znżiżki :D i tek jest super ... 1535033[/snapback] o co chodzi z tym dopisaniem do samochodu jak to wykonac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 o co chodzi z tym dopisaniem do samochodu jak to wykonac?? 1535293[/snapback] Dopisujesz sie np do samochodu wujka jako "współwłaściciel" bryki i leci ci "staż" w ubezpieczalni ;) Np po 8 latach placisz 60% mniej OC niz osoba ktora pierwszy raz ma bryke i OC Chodzi o placenie mniej OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 a ja nie czytam co w topiku piszecie :P tylko odpowiem na pytanie w temacie PRAWKO, łatwiej będzie o robotę, będziesz bardziej mobilny, będziesz wozić starych na imprezy i oni będą wracać nawaleni a w tym czasie wolna chata :D do momentu aż sam będziesz chciał po nich jechać sqmaj jaki komfort Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwei Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Chyba chodzi o znizke na ubezpieczenie . kev: Nie chce nic mowic ale z tym dopisaniem to byl blad . O ile sie nie myle (a jak sie myle to prosze poprawic) osoby do jakiegos pewnego roku maja drozsze ubespieczenie z powodu ze nie maja doswiadczenie i powoduja duza ilosc wypadkow (zastanawiam sie dlaczego osoby starsze tez nie dostapily tego zaszczytu) . Ja tez mam znizke tylko zalatwilem ja sobie kupujac motorynke i rejestrujac ja na siebie i o ile jest mi juz wiadomo to tez jestem wyposarzony w takowa ulge tylko to kosztowalo mie co roku bodajrze 40 zl , a nie ... (tu mozna wstawic znana kwote ubespieczenie gdyz nie jestem pewien ile dokladnie) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) lol , co to za pytanie , kazdy z nas ma inna opinie na ten temat , zrob to co wydaje sie dla ciebie najlepsze a nie bo ktos ci cos mowi , chcesz kompa kup kompa uwazasz ze prawko bedzie lepsze zrob prawko , nie sugeruj sie opiniami innych ludzi , bo zle na tym wyjdziesz , to ty pozniej bedziesz sobie plul w brode ze popelniles blad a nie oni 1535076[/snapback] A właśnie, że nie :razz: w tym wypadku sugeruj się opiniami innych i wybierz PRAWKO i tylko prawko. Masz 19 lat i nie masz prawka, pomyśl jaki z Ciebie facet :razz:. W tym wieku powinieneś już to mieć, facet bez prawka (a nawet dziewczyna, chociaż tu mniej :razz:) to kaleka. Komp tak naprawdę nie jest tak ważny i ten co masz wystarczy ew. zrób jakiś mały upgrate niskim kosztem. Z własnego doświadczenia pamiętam jak jarałem się grami i tym by mieć niwiadomo jaki sprzęt, teraz mnie to wali, zmieniają się priorytety z czasem i nawet mam żal, że tyle czasu i energi na takie bzdury poświęcałem. Przez to prawko zrobiłem dobiero w wieku lat 20 :-P . Także słuchaj starszych i wybież prawko. Edytowane 7 Lipca 2005 przez Crazy_Ivan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...