Skocz do zawartości
samhain

Ile Dacie Za Chlodnice Z Wentylem?

Macie do kupienia chlodnice z wentylem, powiedzmy taki BIP i do tego Akasa AMBER 120mm (sam wentyl przyjmujemy kosztuje 49pln)  

100 użytkowników zagłosowało

1. 1. Macie do kupienia chlodnice z wentylem, powiedzmy taki BIP i do tego Akasa AMBER 120mm (sam wentyl przyjmujemy kosztuje 49pln)

• - a po co mi zestaw?
      32
    • - BIP + 20 pln
      45
    • - BIP + 30 pln
      16
    • - BIP + 40 pln
      7

Rekomendowane odpowiedzi

BIP2 z wentylem tak o 240zł było by super ;)

co do tego szumu powietrza gdy przechodzi przez BIP'a to jakieś nieporozumienie... ja u siebie nic takigo nie zauważyłem = trochę wentyle grają ale na najniższych obrotach są zagłuszane przez szefa.... jak mi się bezie chciało to kupie sobie Glaciale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja za swoja lade zaplacilem 60 ale gdybym jej nie miał.... zestaw za 199 bylby moj..... kurde lada fajna ale nie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> takiego zestwau to grzech..... samhain : zgniotles wszystkich...

nie oszukujmy sie realitynet bedzie miec coarz porzadniejsza pozycje na rynku..... dlaczego ? bo jeden dobry produkt daje srodki na wypuszczenie nastepnego DOBREGO produktu.... i odwrotnie - jedn klapa goni druga (anjpierw dyskusyjny X3M ktory niewiele byl lepszy od uriela teraz X2P)

nie zebym kogos faworyzowal ale takie realia sa.....

w sumie sam.... jeszcze cos na nb i masz pelna game produktów.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i odwrotnie - jedn klapa goni druga (anjpierw dyskusyjny X3M ktory niewiele byl lepszy od uriela teraz X2P)

nie zebym kogos faworyzowal ale takie realia sa.....

w sumie sam.... jeszcze cos na nb i masz pelna game produktów.....

1549466[/snapback]

Hmm akurat o ich pozycje na rynku to bym sie nie martwil... naprawde sporo ludzi jak tak patrze bierze x2p mimo wynikow testow, CEN i roznych opinii nie do konca pozytywnych tutaj. Marketing i skala z jaka dziala mcs nadal miazdzy w % posiadaniu rynku wc realitynet imho i posiadanie tanszej i lepszej oferty nie zawsze wystarcza. Wiekszosc klienteli to newby ktorzy cenią cala ta kompatybilnosc zestawu, wszystko ladnie w 1 miejscu, renome sklepu, nawet sama stronke - na to sie sklada wiele czynnikow ktore patrzacym na wydajnosc i cene ludziom z tweaka nie przeszloby przez mysl.

Ale ja trzymam kciuki samhain'a bo zapowiada sie to wszystko coraz lepiej, produkty sa dobre i ceny ida w dol. tak trzymac. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale to jest Z WENTYLATORAMI, umiesz czytac? jesli to duzo, to kup osobno taka chlodnice i ten wentyl i zaplac taniej...

a Akasa sprawdzona, NIE jest glosna... wiem ze kazdy ma inne pojecie glosnosci... ale delfinami nie jestesmy ;)

Nie no ja wiem, że to już cena z wentylem/wentylami. Oczywiście jakbym sam chciał kupić osobno to by wyszło o wiele drożej i Twoja cena jest naprawdę konkurencyjna.

Ja napisałem, że dla mnie to i tak jest drogo jak płacąc za chłodnicę (w domyśle odrazu z wiatrakami) muszę wyłożyć takie pieniążki. Gdybym kompletował WC (a takowy miałem zamiar, choć właśnie problemy finansowe mnie od tego odciągnęły) to nie wiem czy bym ją kupił. Owszem jest bardzo fajna, mała (a raczej o odpowiedniej wielkości, tak by zmieścić się do obudowy), a przy okazji bardzo ładnie się prezerntuje. No i co ważne napewno nie znajdziemy żadnego syfu wewnątrz. ;-)

PS. Dla mnie akasa puszczona przez bodajże fiata BYŁA głośna :P Wiadome, że finy finom nierówne, ale nie oczekiwałbym jakiś super wyciszeń nawet na Twoim produkcie. Oczywiście ja mówię o 12V, bo jak ma się rheobusa (jak ja wtedy co słuchałem akasy na fiacie) to spokojnie można ją wyciszyć...

pzdr i życzę klientów (jak nagle skądś dostanę pieniążki to może i ja nim będę... ;-) )

eNiGMa

Edytowane przez enigma_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja mam panel - Zdaje się nawet taki co wymieniłeś SunBeam Rheobusa - przy 12V słuchać szum powietrza - poniżej 7V go nie słychać ale za to wentyle słychać... nie wiem czy można nazwaćto terkotaniem... ale dźwięk jest trochę upierdliwy i dobrze że mam głośny zasilacz to przynajmniej mnie tak wentyle nie denerwują...

Wracając do chłodnic.... ceny samych chłodnic tak jak Black Ice.... nie dałoby się taniej?? biorą pod uwagę iż nie jest to oryginalny sprzęt z HWLabs przydało by się zjechać trochę z ceny....

BTW: a jakieś chłodnice medium-end'owe będą??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do chłodnic.... ceny samych chłodnic tak jak Black Ice.... nie dałoby się taniej?? biorą pod uwagę iż nie jest to oryginalny sprzęt z HWLabs przydało by się zjechać trochę z ceny....

BTW: a jakieś chłodnice medium-end'owe będą??

1549619[/snapback]

klik

klik

wiesz, na razie taniej sie nie da... a jak zrobie taniej to sie przestanie oplacac... :(

w kazdym razie na razie jest oks... bo ceny ida w dol... a to byl moj plan :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wprowadź jeszcze jakąś tanią chłodnicę w stylu MaxeXpert'a - coś co może nie jest tak kompaktowe ale by kosztowało koło 100zł to byłby cios dla nawet najbardziej zatwardziałych szrotowców :P

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wprowadź jeszcze jakąś  tanią chłodnicę w stylu MaxeXpert'a - coś co może nie jest tak kompaktowe ale by kosztowało koło 100zł to byłby cios dla nawet najbardziej zatwardziałych szrotowców :P

1549644[/snapback]

wszystko w swoim czasie... na razie sa inne priorytety... ale nie mowie nie ;)

w koncu od czegos trzeba zaczac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna rzecz mnie zastanawia.

Mamy dwie chłodnice:

Chłodnica Freezer 2x120

Chłodnica Black Ice Pro II

czemu skoro obie są miedziane, mają bardzo podobne wymiary (oczywiście w stronie z opisem się walneliście, więc popraw :P) mają tak różne wagi?!

Freezer2x120 waży zaledwie 300g w porównaniu do 1500g BIPII.

Dlaczego jest aż taka różnica w wadze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewne przesłanki iż taki test niebawem będzie - z tym że problem jest taki że będą freezery ale z tego co wiem nie będzie BIP'ów... jedynie można liczyć na BIX3 do porównania...

pożyjemy zobaczymy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te fotki freezerow sa "specyficznej" jakosci  :) ale to pewnie ze wzgledu na pospiech.

1549830[/snapback]

dokladnie, chlodnice niedlugo jada na wycieczke do grafika ;)

co do wydajnosci... TO JEST BI... roznica taka ze Freezer ma zlaczki 1/4" !!! NICZYM wiecej sie nie roznia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz.... mój BIX3 też ma złączki na gwint 1/4" zdaje się wszystkie nowe chłodnice z HWLabs mają 1/4" gwint (w sumie po co więszky)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tak łopatologicznie podejde jesli to wygląda jak bI, waży jak Bi, kosztuje troche mniej to nie jest to może BI z nieco mniejszą marżą, a cała afera jest dla zrobienia szumu medialnego(wiadomo marketing :wink: ) ?

A może dorwałeś dojscie do producenta co sprzedaje je HWLabs ?

A tak ogólnie to ostatnio przez moje Wc zbocenie obejrzałem sobie pare chłodnic od jednosladów i szczerze mówiać wiekszość bardzo podobna jest budowaą do BI tylko ma rurki doproqwadzajace a nie gwinty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja mam panel - Zdaje się nawet taki co wymieniłeś SunBeam Rheobusa - przy 12V słuchać szum powietrza - poniżej 7V go nie słychać ale za to wentyle słychać... nie wiem czy można nazwaćto terkotaniem... ale dźwięk jest trochę upierdliwy i dobrze że mam głośny zasilacz to przynajmniej mnie tak wentyle nie denerwują...

czyzby lozysko kulkowe?

mam ten sam problem z zasilaczem - te drogie wentyle nie nadaja sie do zmniejszania obrotow bo zaczynaja terkotac ,a tanie buble na slizgowym lozysku cichną momentalnie

czy tam nie ma bledu odnosnie masy?

250g to tyle co stara kostka masla ,czy ktos mial w rekach fiata? toz to nawet nie polowa fiata ,a kosztuje jak pol chlodnicy do poloneza plusa

Edytowane przez KGB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wow... bip bez wentyli za 119zl? :]] nice.

P.s kiedy fotki barwnika? :D

1655070[/snapback]

BIP z kroccami za 119 ;) i niech ktos powie ze oplaca sie nagrzewnice...

fotki jak dojda katody a dzis niedzieRla wiec kurierzy nei jezdza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi