prospecto Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Witam otóż mam problem, mialem jedna kosc ramu 128 dimm ( samsung 128mb sync 133mhz cl3 ) i na allegro dokupilem sobie 256 333 mhz ddr i gdy dokladam te 256 to sie nie sumuje tylko pokazuje mi ze mam 256 mb . Kupujac myslalem ze bedzie wszystko ok ... wiec prosze o porade . konf kompa to raczej jest komp biurowy wiec jakis wypas to nie jest lecz potrzebuje wiecej pamięci pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Skoro piszesz, że miałeś pamięć DIMM 133 a dokupiłeś DDR 333 to wnioskuję że masz płytę która obsługuje 2 rodzaje pamięci: DIMM i DDR. Niestety takie płyty nie pozwalają na korzystanie z dwóch rodzajów pamięci jednocześnie, więc jak wkładasz drugą kość pracuje tylko ona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prospecto Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 jeszcze jedno... kupilem ta kosc na allegro... gdy ja wloze uruchamiam everesta to pokazuje mi takie gowienko Pole Wartość DIMM4 256 MB PC2700 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz) Pole Wartość Taktowanie pamięci 2.5-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS) nie wiem czy to da jakies info nt tego ramu ale.. :D moja plyta glowna ma wejscia na ddry i dimmy wiec powinno dzialac to i to:/prosze o pomoc bo komp mi wolno chodzi hehe pozdrawiam ps. jestem newbie prosze nie krzyczcie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 To ze ma sloty na jedno i drugie nie znaczy ze oba naraz moga pracowac. NIe ma płyt w których mogą działąć jednoczesnie 2 rodzaje pamięci! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prospecto Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 czyli wszystko bedzie ok jak bede mial 2 takie same koscie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...