Skocz do zawartości
prospecto

Problem Z Sumowaniem Ramu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam otóż mam problem, mialem jedna kosc ramu 128 dimm ( samsung 128mb sync 133mhz cl3 ) i na allegro dokupilem sobie 256 333 mhz ddr i gdy dokladam te 256 to sie nie sumuje tylko pokazuje mi ze mam 256 mb . Kupujac myslalem ze bedzie wszystko ok ... wiec prosze o porade .

konf kompa to raczej jest komp biurowy wiec jakis wypas to nie jest lecz potrzebuje wiecej pamięci

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro piszesz, że miałeś pamięć DIMM 133 a dokupiłeś DDR 333 to wnioskuję że masz płytę która obsługuje 2 rodzaje pamięci: DIMM i DDR. Niestety takie płyty nie pozwalają na korzystanie z dwóch rodzajów pamięci jednocześnie, więc jak wkładasz drugą kość pracuje tylko ona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jedno... kupilem ta kosc na allegro... gdy ja wloze uruchamiam everesta to pokazuje mi takie gowienko

Pole Wartość

DIMM4 256 MB PC2700 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz)

Pole Wartość

Taktowanie pamięci 2.5-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS)

nie wiem czy to da jakies info nt tego ramu ale.. :D

moja plyta glowna ma wejscia na ddry i dimmy wiec powinno dzialac to i to:/prosze o pomoc bo komp mi wolno chodzi hehe

pozdrawiam

ps. jestem newbie prosze nie krzyczcie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi