Martinii Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 hary86 no mam nadzieje!Ale juz nie wiem gdzie szukac przyczyny. Moze zasilacz juz jest starawy (prawie 2letni chieftec 420W) bo na vdimm mam wahania +/- 0,03V..? Moze procek (juz przeciez staruszek) nie daje rady pomimo 2V vcore? Na procesor dalem mnoznik 7,5 chcac go odciazyc... Ale niewiele to dalo. Najsmieszniejsze jest to ze czasem idzie 10,5x235 (tak bylo na poczatku) a teraz na 7,5x220 nie chce! :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 @PITer Na którym biosie? 1574518[/snapback] teraz jade na 623 oficjalny chyba, na tych nanowszych biosach najlepiej mi dzialaja. na innych 412-2, 510-2 i.t.d jest tragedia. Dzis je wygrzewalem cala noc na 3.8v i juz smigaja na 243 stabilnie w goldzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 na innych 412-2, 510-2 i.t.d jest tragedia. Dzis je wygrzewalem cala noc na 3.8v i juz smigaja na 243 stabilnie w goldzie :) 1575845[/snapback] dawales jakis nawiew na nie? ile ci poszly stabilne w goldzie na 3.3V ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Nie wiam jak u Was, ale u mnie te pamięci szybciej wysypywały sie na memteście, niż na GM. Przynajmniej tak było jak je kupiłem jakiś czas temu, teraz nie chce mi sie nawet wchodzic do biosu, nie mówiąc już o OC. Siedze sobie na kompie 6x200 i mam wszystko w nosie :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Coprawda nie na 3.3v, a na 3.2v. 1572518[/snapback] moglbys dac screen'a z alpha timigami? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 @dem i @PITer testowaliscie tego biosa? : DFI_NF4_1.00_BH&CH_030705 based on 5.10-2FIX by Oskar Wu & by Hellfire - memtable 3.16 (hellfire) modified - updated with Memtest86+ 1.60, nvpxes 212.0491, nvmm 4.052.080 (5/20/05) - modded by Merlin bo u mnie mniej wywala bledow w goldzie przy ciasniejszych timingach :-D moze u was polecą wiecej te pamiątki B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 (edytowane) @dem i @PITer testowaliscie tego biosa? : DFI_NF4_1.00_BH&CH_030705 based on 5.10-2FIX by Oskar Wu & by Hellfire - memtable 3.16 (hellfire) modified - updated with Memtest86+ 1.60, nvpxes 212.0491, nvmm 4.052.080 (5/20/05) - modded by Merlin bo u mnie mniej wywala bledow w goldzie przy ciasniejszych timingach :-D moze u was polecą wiecej te pamiątki B) 1581870[/snapback] Sprawdze, ale wszystko z seri 510 u mnie bylo beznadziejne, a co do Timingów to ja juz ostrzejszych nie moge ustawic tak samo alph :) Update: Testowalem ten bios i u mnie jest duzo gorszy od 623 oficjalnego. Mam male pytanko do posiadaczy astaków: Moje pamieci posiadaja oznaczenia :RD1024DB4006ELW Pamieci testowane przez Siriusa mialy oznaczenia: RD1024DB4006ALWH Jak wyglada u was kwestia oznaczen i mozliwosci podkrecania ? Edytowane 6 Sierpnia 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 @PITer ustawilem takie alpha(jak twoje 240) dla 220 na 2.9V i na biosie 6.23 mialem 4 bledy w goldzie, a na tym zmodowanym od Merlina byl tylko 1. :D ale i tak mam problem bo nie moge znalezc sposobu zeby je podkrecic wyzej! :sad: bawie sie w krecenie dopiero od miesiaca i wszystkie alpha daje na czuja? masz moze jakis swoj sposob na podkrecanie? u mnie narazie 220 na 2.9V stabilnie PLEASE HELP! (tylko nie odsylajcie mnie do FAQ-u bo czytalem go)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 @PITer ustawilem takie alpha(jak twoje 240) dla 220 na 2.9V i na biosie 6.23 mialem 4 bledy w goldzie, a na tym zmodowanym od Merlina byl tylko 1. :D ale i tak mam problem bo nie moge znalezc sposobu zeby je podkrecic wyzej! :sad: bawie sie w krecenie dopiero od miesiaca i wszystkie alpha daje na czuja? masz moze jakis swoj sposob na podkrecanie? u mnie narazie 220 na 2.9V stabilnie PLEASE HELP! (tylko nie odsylajcie mnie do FAQ-u bo czytalem go)! 1582069[/snapback] Daj im 3.2-3.3v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 @ PITer dawalem juz 3.2 ale nie wiem od jakiej wartosci mam zaczac je krecic? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 @ PITer dawalem juz 3.2 ale nie wiem od jakiej wartosci mam zaczac je krecic? :huh: 1582080[/snapback] Niestety musisz do wszystkiego sam dojsc, z tego co sie spotkalem to prawie kazdy astak sie inaczej zachowuje. poczytaj sobie troche o WINBONDACH BH/CH 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 U mnie spi32 liczy do... (4x512) ale na razie o memtescie i goldzie moge zapomniec nawet duuuuzo nizej :mur: http://img44.imageshack.us/img44/1799/4x512249spi32m1kx.jpg MOD EDIT: Szerokość obrazka < 650 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 ja mam nr serii taki jak ten na zdjeciu PITera u mnie chodza tak http://img129.imageshack.us/img129/5513/2208wz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 sorki to chyba ma byc tak : http://img129.imageshack.us/img129/5513/2208wz.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 dr@bollo co im tak napiecia zalujesz?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 dr@bollo co im tak napiecia zalujesz?:> 1582685[/snapback] Polecam wygrzewanie, moje sie wygrzewaly kilka nocy na 3.97v :) dalo to kilak mhz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Polecam wygrzewanie, moje sie wygrzewaly kilka nocy na 3.97v :) dalo to kilak mhz... 1582732[/snapback] chciales powiedziec zepsuly sie troszke :) co spowodowalo ich wieksza wrazliwosc na napiecie i gorsza stablinosc :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 chciales powiedziec zepsuly sie troszke :) co spowodowalo ich wieksza wrazliwosc na napiecie i gorsza stablinosc :rolleyes: 1582753[/snapback] Wlasnie sie poprawilo, wczesniej przy podnoszeniu napiecia powyzej 3.2v zaczynaly sypac bledami, teraz smigaja 3.33v :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 (edytowane) jeszcze raz ... nikt nie bawi sie z 4x512??? btw mam takie same oznaczenia PITer Edytowane 6 Sierpnia 2005 przez mars77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 chciales powiedziec zepsuly sie troszke :) co spowodowalo ich wieksza wrazliwosc na napiecie i gorsza stablinosc :rolleyes: 1582753[/snapback] Wiesz co to jest wygrzewanie pamięci? :blink: :mur: :lol: @ mars77 piekny wyniczek jak na 4x512MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Wiesz co to jest wygrzewanie pamięci? :blink: :mur: :lol: @ mars77 piekny wyniczek jak na 4x512MB 1583316[/snapback] masz problemy z głową ze walisz nią w mur ? nie boj sie wiem.... ale takie wygrzewanie w sumie do niczego nie prowadzi, niszczy tylko strukture układu, zwiekszajac nieco mozliwosci O/C ale i przez to takie kostki moga byc bardziej podatne na uszkodzenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 dobra juz wszyscy wiemy ze twoje goodramy sa najlepsze a co do pamieci to rewelacji nie ma , moje twinmosy 1a4t zachowuja sie prawie identycznie jak te pitera , tylko ze max 240gm stable i tak samo max vdimm do 3.2v +0.03 -powyzej nic nie daje , wiec jak ktos ma kupowac to nie warto raczej przeplacac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 dobra juz wszyscy wiemy ze twoje goodramy sa najlepsze a co do pamieci to rewelacji nie ma , moje twinmosy 1a4t zachowuja sie prawie identycznie jak te pitera , tylko ze max 240gm stable i tak samo max vdimm do 3.2v +0.03 -powyzej nic nie daje , wiec jak ktos ma kupowac to nie warto raczej przeplacac 1583401[/snapback] no jak nie warto? warto ! :lol: 235-240 to robia i moje tylko mnoznik cos x9 mi nie dziala ;( grr :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 robia 2-2-2-5 ? jak nie to wogole nie ma co porownywac . zaloz topic o goodramach i tam sobie pisz . a zamiast tych astakow lepiej 1a4t zwykle , prawie to samo a kupa kasy w kieszeni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 robia 2-2-2-5 ? jak nie to wogole nie ma co porownywac . zaloz topic o goodramach i tam sobie pisz . a zamiast tych astakow lepiej 1a4t zwykle , prawie to samo a kupa kasy w kieszeni 1583455[/snapback] 2.5-2-2-8 koniec juz moich inf o tych kosciach poza tym 8 a u ciebie 7 bedzie wyadjniejsza od tej 5 poczytaj sobie testy.... i moje krotkie porownnie wczesniej pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 dobra juz wszyscy wiemy ze twoje goodramy sa najlepsze a co do pamieci to rewelacji nie ma , moje twinmosy 1a4t zachowuja sie prawie identycznie jak te pitera , tylko ze max 240gm stable i tak samo max vdimm do 3.2v +0.03 -powyzej nic nie daje , wiec jak ktos ma kupowac to nie warto raczej przeplacac 1583401[/snapback] Wg mnie warto doplacic te 100zł wstosunku do speedpremium: -lepsze alphy -wieczysta gwarancja -gwarantowane 2-2-2-5 -aluminowe radiatory -duzo lepsze PCB w stosunku do Twinmosa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 podzielam zdanie PITera chyba ze ktos ma ciasny budzet-jak nie- to warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 ja bardziej mowie z zwyklych twinmosach (nie roznia sie niczym poza naklejka od SP )ktore mozna spokojnie kupic za 400zl -a to juz wtedy 200zl roznicy , a nawet taniej np ja kupowalem po 320zl komplet- a to juz cena praktycznie 2razy taka. a co do alpt to tylko 1 parametrem roznia sie moje aplpy od tych pitera trtw czy jakos tak mam na 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 (edytowane) ciezko dorwac zwykle twinmosy na winbondzie. Edytowane 7 Sierpnia 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 dr@bollo co im tak napiecia zalujesz?:> 1582685[/snapback] nie zaluje nie zaluje! ale nie umiem narazie ustawic ich stabilnie na wyzszych jestem poczatkujacym wiec potrzebuje wskazowek! moze ty bys mial jakies propozycje? :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...