kamilo23 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) Doszedłem do 143x12,5 przy 1,75V. Procek idzie dalej ale mam pamięci puszczone tak jak w sigu, próbowałem je dawać nawet na 3.4.4.7 i nic. Jak dam FSB na 144 to w Prime przejdzie tylko 2 testy a n3 wywala bład i tak jest jak zwiększe dam na 147 to na pierwszym błąd. A procek z rdzeniem Palomino. Co o tym sądzicie. <_< Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez kamilo23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 A podnosiłeś napięcia dla pamięci? Zmniejsz mnożnik i podnieś FSB to procek nabierze wigoru. Z Palomino i tak więcej jak 200-300MHz ponad standard nie wyciągniesz. Gdyby procek był zablokowany to oczywiście w Palomino można odblokować mnożnik. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 A podnosiłeś napięcia dla pamięci? Zmniejsz mnożnik i podnieś FSB to procek nabierze wigoru. Z Palomino i tak więcej jak 200-300MHz ponad standard nie wyciągniesz. Gdyby procek był zablokowany to oczywiście w Palomino można odblokować mnożnik. Pozdrawiam! 1561818[/snapback] Dla pamieci napiecie podniesiona do max 2,90V Procek zablokowany mnożnik z ciekawosci pusciłme na 10x166 komp nie wstał. :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin198787 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Też mam tego proca tylko, że na rdzeniu T-bred B i też max fsb jakie uzyskałem było coś w granicach 145-150 :/ Wina pamięci to nie była bo mam 2x256 Twinmos na kościach Twinmosa. Ale w moim przypadku na 100% jest to wina płyty bo mam ECS K7VTA3 v.5 <_< ale na szczęście w poniedziałek przesiadam się na Abita AN7 B) i zobaczę co z mojego proca da się wycisnąć. Jak sądzicie, czy ruszy on na fsb 166? Nie wiem czy ma odblokowany mnożnik bo w dotychczasowej płycie nie mam możliwości jego zmiany :? Ps. Sorki, że dowalam się do tematu ale jak założę nowy topic to mnie zjadą z góry na dół :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Też mam tego proca tylko, że na rdzeniu T-bred B i też max fsb jakie uzyskałem było coś w granicach 145-150 :/ Wina pamięci to nie była bo mam 2x256 Twinmos na kościach Twinmosa. Ale w moim przypadku na 100% jest to wina płyty bo mam ECS K7VTA3 v.5 <_< ale na szczęście w poniedziałek przesiadam się na Abita AN7 B) i zobaczę co z mojego proca da się wycisnąć. Jak sądzicie, czy ruszy on na fsb 166? Nie wiem czy ma odblokowany mnożnik bo w dotychczasowej płycie nie mam możliwości jego zmiany :? Ps. Sorki, że dowalam się do tematu ale jak założę nowy topic to mnie zjadą z góry na dół :-P 1561904[/snapback] Spokojnie twój procek pójdzie na 166 masz wersje B i powinienies przekroczyc 2400+ :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin198787 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Spokojnie twój procek pójdzie na 166 masz wersje B i powinienies przekroczyc 2400+ :D 1561933[/snapback] No mam nadzieję :) jak dam mu fsb 166 to wykrywa go jako 2600+ Jak jeszcze miał by odblokowany mnożnik to luzzzz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) @kamilo23 nie rozumie po co Ci takie napiecie na tych memach ? procek palaminio wiec raczej sobie nie pokrecisz jak kolega wspomnial wczesniej 200-300 ale przy baaardzo dobrych chlodzeniu i mocnym psu imo na czyms takim osiagniecie stabilnego 166 to raczej nie mozliwe bez zabawy mnoznikiem ... Edytowane 23 Lipca 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 @kamilo23 nie rozumie po co Ci takie napiecie na tych memach ? procek palaminio wiec raczej sobie nie pokrecisz jak kolega wspomnial wczesniej 200-300 ale przy baaardzo dobrych chlodzeniu i mocnym psu imo na czyms takim osiagniecie stabilnego 166 to raczej nie mozliwe bez zabawy mnoznikiem ... 1562232[/snapback] TZn bo inaczej bym je nie póścił na 6.2.2.2 wiem śze to noname czyli są do [gluteus maximus], no ale to mnie rozbraja ze procek idzie wyżej tylko wywala bład w prime i nie wiem czym on jest spowodowany czy to wina pamięci czy procka. :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 (edytowane) Sprawdz pamięci Goldmemory albo mem testem, ewentualnie test na RAM w Prime. Co do mnożnika, to mozna go odblokować tak jak to wspomniałem wyżej. Opis jak to zrobić jest w FAQ. Ale najpierw stestuj pamięci. Pozdrawiam! EDIT: Popawiłem literówki:) Edytowane 24 Lipca 2005 przez ajsi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Sprawdz pamięci Goldmemory albo mem testem, ewentualnie test na RAM w Prime. Co do mnożnika, to mozna go odblokować tak jak to wspomniałem wyżej. Opis jak to zrobić jest w FAQ. Ale najpierw stestuj pamięci. Pozdrawiam! EDIT: Popawiłem literówki:) 1564455[/snapback] Pamięci czyste więc jednak wina proca :mur: :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Też mam tego proca tylko, że na rdzeniu T-bred B i też max fsb jakie uzyskałem było coś w granicach 145-150 :/ Wina pamięci to nie była bo mam 2x256 Twinmos na kościach Twinmosa. Ale w moim przypadku na 100% jest to wina płyty bo mam ECS K7VTA3 v.5 <_< ale na szczęście w poniedziałek przesiadam się na Abita AN7 B) i zobaczę co z mojego proca da się wycisnąć. Jak sądzicie, czy ruszy on na fsb 166? Nie wiem czy ma odblokowany mnożnik bo w dotychczasowej płycie nie mam możliwości jego zmiany :? Ps. Sorki, że dowalam się do tematu ale jak założę nowy topic to mnie zjadą z góry na dół :-P 1561904[/snapback] Cześć! Na Abicie powinien pójśc duzo wyżej!! O ile masz odblokowany mnoznik i zmienisz go w dół a FSB w górę. Nie wiem tylko czy pamięci to pociągną a inaczej niz synchronicznie na płycie z NF2 nie ma sensu ich puszczać Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Cześć! Na Abicie powinien pójśc duzo wyżej!! O ile masz odblokowany mnoznik i zmienisz go w dół a FSB w górę. Nie wiem tylko czy pamięci to pociągną a inaczej niz synchronicznie na płycie z NF2 nie ma sensu ich puszczać Pozdrawiam 1564886[/snapback] Moja płyta idzie tylko mówie że powyzęj 144 bład w Prime i tak dalej 150 znowu. Pamieci są do [gluteus maximus] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin198787 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Cześć! Na Abicie powinien pójśc duzo wyżej!! O ile masz odblokowany mnoznik i zmienisz go w dół a FSB w górę. Nie wiem tylko czy pamięci to pociągną a inaczej niz synchronicznie na płycie z NF2 nie ma sensu ich puszczać Pozdrawiam 1564886[/snapback] Jak będzie odblokowany to wystarczy jak stabilnie ruszy na 166 albo i 200, więcej mi nie potrzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Moja płyta idzie tylko mówie że powyzęj 144 bład w Prime i tak dalej 150 znowu. Pamieci są do [gluteus maximus] 1564936[/snapback] Moja odpowiedź dotyczyła Marcina i jego T-bred'a U Ciebie to zupełnie inna sprawa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 To jest Palomino, odblokuj go lakierem, albo nawet ołówkiem spróbuj i dawaj FSB ile płyta wytrzyma. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Odświeże swój temat bo ostatnio zakładałem nowe chłodzenie i spisałem to z procka AGOIA0231VPBW nie jestem pewien ale chyba moja seria ma odblokowany mnożnik ? Jak tylko kupie lepsze pamięci to będe dalej walczył. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 .....a procek z rdzeniem Palomino. AGOIA0231VPBW nie jestem pewien ale chyba moja seria ma odblokowany mnożnik ? palomino nie miało fabrycznie odblokowanego mnoznika. Możesz to zrobić łącząc odpowiedznie mostki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 No to pozamiatane , przeczytałem troche i ogolnie trudno odblokowąc z tej seri, zobaczymy jak bedzie chodził jak kupie lepszy ram :blurp: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 No to pozamiatane , przeczytałem troche i ogolnie trudno odblokowąc z tej seri, zobaczymy jak bedzie chodził jak kupie lepszy ram :blurp: nie nastawiaj się na zbyt duże wyniki. To jest palomino więc na def pociągnie jeszcze możę ok 40Mhz a później będzie wołał o papu (volty) odblokować do się ale jest troszke zabawy, bo ołówkiem tego nie zrobi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 nie nastawiaj się na zbyt duże wyniki. To jest palomino więc na def pociągnie jeszcze możę ok 40Mhz a później będzie wołał o papu (volty) wiem wiem narazie 143 fsb X 12,5 na 1,65 :wink: ( pamięci 1:1 bo to zwykłę no name ) odblokować do się ale jest troszke zabawy, bo ołówkiem tego nie zrobi ;) I nie zawsze są dobre skutki :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...