Skocz do zawartości
PelzaK

Hardcorowy Pro Modding

Rekomendowane odpowiedzi

jezuś maria co te chłopak wyczynia... pewnie nie wszystkim się spodoba.. ale dla mnie póki co .. jest bogiem modowania :lol: :lol:

post-9292-1122546337_thumb.jpg

link do worlkloga... Ykelor-K mod by _eEnmaSs_

proponuje przejrzec.. bo koleś ma bardzpo ciekwe pomysły... we mnie wzbudziły od razu chęć modowania :D.. niestety jade jutro i wracam za 2 łixy..

z resztą co wam bede mówił.. wejdzicie na to forum i .. przyjemnej leORT: ORT: ORT: ktury.. hmm lektury to może nie.. bo to po rumuńsku pisane... :D

worklogi...

przy okazji oglądania workloga nemesi * liquid machine * który ma 56 stron :lol: coponiektórzy zrozumieją dlaczego nie lubimy postów typu.. chcem zrobić moda... lub zaczynam moda... źle się to ogląda po prostu... Ten pierwszy link ma workloga na 1 stronie i jest cacy... temu drugiemu mówimy stanowcze NIE! :)

edit:

aha.. czy może mi ktos powiedzieć czym on malował tą pierwszą obudowę? że wyszła taka ziarnista faktura... to by się przydało do mojego drewnianego moda.. bo nie mam pomysłu narazie jak zamalować drewno, co by wyglądało jak metalowe :D

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

modzik elegancki ale tylko na pokaz ;) postawiony na półke i podświetlony :) dużo roboty, widać że chlopak niźle narzędziami operuje :]

wie ktoś jak robi sie takie piaskowanie?? Pozdrawiam

btw. też mam już pomyśl na moda takiego hardcore ale jak pomyśle ile miałbym roboty ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na pokaz... postawiony na półkę.. nie wiem jak u większości ludzi.. ale w moim domu komputery stoją sobie po prostu na biurku... (odpowiednik półki) i jakkolwiek by nie wyglądały to mają za zadanie jedynie stać w miejscu i się nie ruszać :)... ewentualnie cieszyć oko - czyli na pokaz...

nie wiedzę innych zastosowań obudowy do komputera.. , chociaż... niektórzy niedzielni userzy używają tego jako podstawki pod kwiatki :lol:

najbardziej mie się podoba wyobraźnia chłopaka... tyle pierdułek, wcięć, wypukłości... napewno zainspiruje się tym modem przy wykańczaniu mojego :).. tak że uprzedzam o ewentualnych zbieżnościach i podobieństwach :lol: .. nie no może nie bede stosował metody Copiego-Pejsta :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wie ktoś jak robi sie takie piaskowanie?? Pozdrawiam

1570427[/snapback]

On do tego miał coś w sprayu. Na polskie warunki proponuję dekor-tynk :)

A mod. Hmm...

Dla mnie zbyt mocno zwydziwiany, ale respect za włożoną pracę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech ktoś poda jakiś sensowny sposób na zrobienie takiego baranka... mi na pierwszy rzut.. myśli :) pomyślało się.. aby pomalowaćbude klejącą subsatncją... na co anstępnie osypać jakimś granulatem.. jednak już widzę, że moga być problemy z wyrównaniem stężenia granulatu na powierzchni...

MareCeK czy ten dekor-tynk sie wogle do czegoś nadaje...? coś podejrzewam, że to nie da poodbnego efektu... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja myślę, że on to jednak posmarował jakimś klejem a później czymś posypał...(na jednym ze zdjęć jest powycinana kopułka posmarowana jakąś białą substancją a na następnym pokryta tym matowym wykończeniem)

to jest moja teoria. mogę suię jednak mylić :wink:

EDIT:

przydałby się ktoś, kto zna włoski i wie co to 'verniciatura' bo podejrzewam, że to właśnie ta tajemnicza substancja, którą została pokryta buda ;)

Edytowane przez kedzil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawie jak opakowanie jednorazowe <_<

Jak sie zabrudzi to musi wygladac koszmarnie. Nie chciał bym tego czyścić.

Koleś to zbudował zrobił fotki i teraz laury zbiera... wszystko.

Ale... efekt POWALA

Mimo wszystko to i tak... (brak słów)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

macie jeszcze jakies inne ciekawe linki :>?? np buda z hl / dooma ? bo tylko slyszalem o nich a nie widzialem :[

1573571[/snapback]

W googlach wpisujesz np. "modding" klikasz szukanie w grafice i masz full zdięć zmodowanych kompów.

Proste tylko myśleć trzeba! A nie tylko dajcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) czy ten dekor-tynk sie wogle do czegoś nadaje...? coś podejrzewam, że to nie da poodbnego efektu... :)

1572828[/snapback]

Nie widziałeś nigdy dekoru na ścianie? Takie małe granulki, poklejone żywicą, czy czymś tam. Nie jestem specjalistą więc nie wiem. Ale jak zobaczyłem tę budę, to pierwszy mi się od razu dekor skojarzył ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi