_q_b_a_ Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 mam pytanie co so super pi jaki czas i jak @ sempa macie w 1M ?? prosba o wyniki bo ja mam 3000+ @2500mhz i mam wynik 42s :| cos malo mi sie wydaje :/ 44s na 2115mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 33s na 2,7Ghz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 czyli z tego wynika ze mam cos popieprzone w kompie :| bo przy 2500 mhz powinienem miec wynik ~ 38 s :( ma ktos pomysl czego to moze byc wina ?? wczoraj dysk formatowale :P wiec nie wiem /// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 optymalizacja windowsa duzo daje, wylaczasz zbedne usulugi najlepiej uruchamianie diagnostyczne w msconfig, ustawiasz priorytet czasu rzeczywistego i masa innych rzeczy mi to skrocilo czas o ponad 2sekundy przy 1M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) czyli z tego wynika ze mam cos popieprzone w kompie :| bo przy 2500 mhz powinienem miec wynik ~ 38 s :( ma ktos pomysl czego to moze byc wina ?? wczoraj dysk formatowale :P wiec nie wiem /// Nie patrz na czas w SuperPi bo czas w superpi zalezy duzo tez od timingow pamieci, i ktos moze miec 40s na 2.7ghz a ktos moze miec 33s na tym samym taktowaniu z winbondami... a moj czas to 32.625 na 2.8ghz ;] Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 patrzajcie - LINK a ja dałem 280zł za swojego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Ceny lecą na łeb na szyje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 patrzajcie - 2063443[/snapback] 33s na 2,7Ghz icon_razz.gif 29s na 2970Mhz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 patrzajcie - LINK a ja dałem 280zł za swojego... Te Procki to sa sprzedawane w hurtowni action :)... Jak sie ostatnio patrzalem to cena hurtowa wynosila 218zl + vat jeszcze sporo tego maja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunio2003 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Kurde ja mam jednak jakiś lewy ten proc... Żeby tak ciężko mu było się o te 400mhz podkręcić :? Dałem mu 1.8@2.2ghz, napięcie default 1.4V, pamięci 166, HTT 245 (także wyszły pamięci idealnie 200 tak jak było) i zapuściłem SP2004. Pochodził tak jakieś 50 min (wiem, że niedużo ale i tak powinno sporo świadczyć o stabilności) , puściłem 2x 3Dmarka (też wszystko ok), włączyłem Crashdeya i po 5minutach błąd, że pamięć nie może być write czy coś takiego :/ Taki błąd może byś spowodowany przez procesor, czy TYLKO przez pamięć? Podnieś napięcie na chipsecie (jeśli masz taką możliwość) i na pamięciach - ja też się mordowałem ale udało mi się 2400 MHz w końcu wykręcić na mojej płycie. Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez kunio2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) 29s na 2970Mhz :lol:Bo Ty masz jeszcze duala :P :lol: Co do aukcji "Process Technology: 130 Nanometer Technology" ;) Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Bo Ty masz jeszcze duala :P :lol: Co do aukcji "Process Technology: 130 Nanometer Technology" ;) Były sempy 64bit na Newcastle?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Były sempy 64bit na Newcastle??były łinczestery ;) bez 64 bitów i SSE3 ;) ale one też chyba były w 0.9u <_< z tego co pamiętam to ten gościu jest ze świdnika - mógłbym się do niego przejechać ale szkoda kasy na wachę :lol: Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 poprosiłem gościa żeby podał mi ze 2 przykładowe serie tych procków.. zobaczymy co z tego będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 były łinczestery ;) bez 64 bitów i SSE3 ;) ale one też chyba były w 0.9u <_<winczestery mialy 64 bity ale sse3 nie mialy, ale byly jeszcze sempki 754 bez 64bit, ale to nie wiem na jakim rdzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) winczestery mialy 64 bity ale sse3 nie mialy, ale byly jeszcze sempki 754 bez 64bit, ale to nie wiem na jakim rdzeniu.w sempach 64 bity miały zablokowane ;) nazwa kdowa to było Paris ale tak naprawde to był winczester ;) EDIT Paris - technologia 0,13u brak 64bitów i SSE3 Oakville (* wykrywane jako Palermo) - 0,9u bez 64 bitów i SSE3 (winczester) Palermo E3 - 0,9 podobno ma SSE3 i x64 ale nie jest to pewne, miałem takiego wsysać ale się rozmyśliłem :P Palermo E6 - już ma wszsytsko :P Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 w sempach 64 bity miały zablokowane ;) nazwa kdowa to było Paris ale tak naprawde to był winczester ;) EDIT Paris - technologia 0,13u brak 64bitów i SSE3 Oakville (* wykrywane jako Palermo) - 0,9u bez 64 bitów i SSE3 (winczester) Palermo E3 - 0,9 podobno ma SSE3 i x64 ale nie jest to pewne, miałem takiego wsysać ale się rozmyśliłem :P Palermo E6 - już ma wszsytsko :P Zaraz zaraz...Winchester był w 0.09u więc Paris był takze 0.09, brak 64bit i SSE3. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Winnie na 100% mialy 64bity, to byly proce z koncowką 'BO', kumpel ma takiego i wiem że ma 64bity bo nawet go kiedys w swojej mobo mialem. On ma paris'a, ale jest w tech. 0.09. Wiec Dejot, jak nie wiesz to nie pisz konkretnych informacji... Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 te 3100+ to sa winczestery bez 64bit i cnq :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) cnq mają! ...a może nie? Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 cnq mają! ...a może nie? Chyba nie bo jakby miały to mogłbym raczej zmieniać vcore z biosu a nie mogę. Oczywiście proc to 3100+ bez dodatków. Taki gniot jak w załączniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Zaraz zaraz...Winchester był w 0.09u więc Paris był takze 0.09, brak 64bit i SSE3. ;)Z tym Parisem to juz nie wiem wkońcu jak jest ;) ale chyba 0.9u... Winnie na 100% mialy 64bity, to byly proce z koncowką 'BO', kumpel ma takiego i wiem że ma 64bity bo nawet go kiedys w swojej mobo mialem. On ma paris'a, ale jest w tech. 0.09. Wiec Dejot, jak nie wiesz to nie pisz konkretnych informacji...z końcówką BO są Palermo E3 dużo szukałem o nim informacji bo sam miałem zamiar takiego kupić ;) i ma 64bity.. A Oakville (końcówka BA) to winni bez 64 bitów i SSE3 ;) Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 z końcówką BO są Palermo E3 dużo szukałem o nim informacji bo sam miałem zamiar takiego kupić ;) i ma 64bity..A cpu-z pokazuje Paris D0... Wiem co pisze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 A cpu-z pokazuje Paris D0... Wiem co pisze!możliwe...:P http://de.wikipedia.org/wiki/Sempron#Modelldaten_Sockel_754 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Chyba nie bo jakby miały to mogłbym raczej zmieniać vcore z biosu a nie mogę. Oczywiście proc to 3100+ bez dodatków. Taki gniot jak w załączniku. To jest max procka na 1.4 v ? Skor to taki gniot to nie wiem z czego sie victor cieszy. ;] Macie jakas metode na zdejmowanie chlodzenia z procka ? Mam boxa i poporstu przysysa sie do procka i wychodzi razem z nim, boje sie, ze moze sie cos uszkodzic nastepnym razem... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Macie jakas metode na zdejmowanie chlodzenia z procka ? Mam boxa i poporstu przysysa sie do procka i wychodzi razem z nim, boje sie, ze moze sie cos uszkodzic nastepnym razem... :?Każdemu tak się robi :lol: Ruszaj nim na lewo i prawo i wyjdzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitton Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Teraz poleci moze i glupie pytanie... Powiedzmy taki Sempron 2800+ ten z wszystkim,64bit 256kb czy: -z podkreconego juz na 2,0 Ghz jest sens krecic go na np. 2,4 lub 2,5? Bedzie widoczna roznica nie wiem w grach ogolnie? Dziekuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Macie jakas metode na zdejmowanie chlodzenia z procka ? Mam boxa i poporstu przysysa sie do procka i wychodzi razem z nim, boje sie, ze moze sie cos uszkodzic nastepnym razem... :?przykatuj troszke w prime, wylacz kompa i wtedy zabieraj sie za sciaganie zanim jeszcze ostygnie, ewentualnie suszarka do wlosow cisnij na radiator cieplym powietrzem i wtedy sciagaj :) z podkreconego juz na 2,0 Ghz jest sens krecic go na np. 2,4 lub 2,5? Bedzie widoczna roznica nie wiem w grach ogolnie?IMHO roznicy nie odczujesz a jesli tak to minimalna, co innego natomiast w benchmarkach typu superpi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) przykatuj troszke w prime, wylacz kompa i wtedy zabieraj sie za sciaganie zanim jeszcze ostygnie, ewentualnie suszarka do wlosow cisnij na radiator cieplym powietrzem i wtedy sciagaj :) IMHO roznicy nie odczujesz a jesli tak to minimalna, co innego natomiast w benchmarkach typu superpi :) między 2,0 a 2,5 jest różnica i to duża ;) bo dopiero od 2,5Ghz widać poprawę i kopa w surfowaniu po windzie [; Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Paris jest w 130nm - toż to newcastle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...