btn Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Różnica wg testów wszelakich jest znikoma między tymi procesorami, ale to Twój wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 oprocz gier (i to nie wszystich) generalnie wiele lepszy antek nie jest. Ale jak sie dobrze kreci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Kolega zaproponowal mi zamiane ja mam mu dac mojego sempa i 50zł za jego Athlona 64 2800+ ale czy warto czy sempron go zjada?? Jeżeli athlon robi więcej mhz niż sempron (ale nie wydaje mi się, bo 2800+ to clawhammer, czyli padaka w wiekszosci przypadków) to mozesz zamienic, ale moim zdaniem nie ma sensu, gdyby to był 3000+ VENICE to owszem, bo te robią conajmniej 2600mhz bez problemów, tak jak semprony ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Kolega mówi ze Athlon jego robi 2,4 Ghz wiecej nie wycisnal bo ma slaba plyte glówną. Ja z mojego sempa wiecej wycisne. Ale ten athlon ma 512cache a sempron 256. Co sie berdziej liczy Mhz czy cache? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) Kolega mówi ze Athlon jego robi 2,4 Ghz wiecej nie wycisnal bo ma slaba plyte glówną. Ja z mojego sempa wiecej wycisne. Ale ten athlon ma 512cache a sempron 256. Co sie berdziej liczy Mhz czy cache? W normalnym, domowym użytkowaniu raczej MHz, cache np. w grach daje może 1%, jedynym wyjątkiem są gry na silniku Dooma3. IMO nie ma sensu zmieniać, a gdy wymienisz płytę na coś porządnego na pewno sempron pojdzie na okolo 2600mhz bez bólu. Edytowane 1 Lutego 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Kolega zaproponowal mi zamiane ja mam mu dac mojego sempa i 50zł za jego Athlona 64 2800+ ale czy warto czy sempron go zjada?? Warto, masz więcej cachu, instrukcji, pewnie lepiej się podkręci ;) Ja bym zamienił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Siema! Dawno mnie tu nie bylo na tfiku, ale jako że juz chwilowo jestem to sie pochwale swoimi ostatnimi wyczynami ( z 22 stycznia) :D 1* Aibench @ 3192MHz 2* Pi1M 29,3s @ 3146MHz 3* Pi16M 11m42s @ 3115MHz Szkoda że się te mrozy skonczyly... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Siema! Dawno mnie tu nie bylo na tfiku, ale jako że juz chwilowo jestem to sie pochwale swoimi ostatnimi wyczynami ( z 22 stycznia) :D 1* Aibench @ 3192MHz 2* Pi1M 29,3s @ 3146MHz 3* Pi16M 11m42s @ 3115MHz Szkoda że się te mrozy skonczyly... :lol: a kysz zły duchu :P ładnie - i napięcie relatywnie niskie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 a kysz zły duchu :P ładnie - i napięcie relatywnie niskie :P Ja wiem czy 1,76v to relatywnie niskie... :D W sumie dalbym 1,78 ale moje DFI ma chyba cos pokroju cold buga, tzn. jak komp stal na parapecie przy okolo 20 stopniowym mrozie to przy 1,78 za ch... nie chcial windy zaladowac z tym v, albo res albo zwis... <_< A jak bylo tylko 10st. mrozu to bez problemu dzialal na 1,78v... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) o shit! Respect za taki wyniczek :) memki też ostro lecą ile V im dałeś :> Edytowane 1 Lutego 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 3,65v... około... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 HTT 400 na biednym DFI nf3 :D rispekt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Kurczę.. mam problem przy kreceniu konfig w sygnaturce jak ustawiam 2500mhz to chodzi na 1.425V a jak chce dac 2600mhz to nawet przy 1.6v wywala spi (memki wtedy maja 420mhz) czy to moze byc spowodowane tym ze mam good ramy? :D i nie wytrzymuja takich czestotliwosci procesora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) Kurczę.. mam problem przy kreceniu konfig w sygnaturce jak ustawiam 2500mhz to chodzi na 1.425V a jak chce dac 2600mhz to nawet przy 1.6v wywala spi (memki wtedy maja 420mhz) czy to moze byc spowodowane tym ze mam good ramy? :D i nie wytrzymuja takich czestotliwosci procesora?a tak zapytam te 230MHz na ramach skad, jezeli sadzisz ze ram wymieka juz przy 210MHz? no i ten dual na s.754 :blink: hary86 rispekt :D czas na zmiane w sygnaturki ;) Edytowane 1 Lutego 2006 przez mavric Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 harry - na 3,2Ghz już Aibencha nie przechodził? Tak ładnie by to wyglądadało :) I jakbyś miał kiedyś czas - zrób max screena :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 a tak zapytam te 230MHz na ramach skad, jezeli sadzisz ze ram wymieka juz przy 210MHz? no i ten dual na s.754 :blink:Hęę... a kto powiedzial ze mam s754?. :blink: ktos wie dlaczego tak robi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Warto, masz więcej cachu, instrukcji, pewnie lepiej się podkręci ;) Ja bym zamienił ;)jakich instrukcji? :> wiecej ma sempron (sse3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 jakich instrukcji? :> wiecej ma sempron (sse3) No właśnie SSE3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Siema! Dawno mnie tu nie bylo na tfiku, ale jako że juz chwilowo jestem to sie pochwale swoimi ostatnimi wyczynami ( z 22 stycznia) :D 1* Aibench @ 3192MHz 2* Pi1M 29,3s @ 3146MHz 3* Pi16M 11m42s @ 3115MHz Szkoda że się te mrozy skonczyly... :lol: Wow :blink: :blink: powalił mnei ten wyniczek. Ristekpa!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 No właśnie SSE3 :)no Ahtlony (nie liczac Venice) nie maja SSE3 a sempy (te nowsze ofkors) maja wiec pod tym wzgledem lepiej sempa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 @gucio89 to nie memki ten semp po prostu tak ma ze od 2.5G trzeba mu ostro V dawkowac moj tez robi 2.5 na 1.425 a 2.7 niestety juz na 1.65 i jeszcze nie jest stabilny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 :cry: szkoda wiec zostane przy 2500mhz bo pilowac go takim napieciem aby bylo si to nie ma sensu bo spale go poprostu. A tak ladnie sie zapowaiadalo(2500mhz przy 1.425) :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Dalej ja już chyba na tym gigabytcie nie pojadę, większego V nie mogę dać, chyba że jeszcze coś przeoczyłem co można poluźnić? Pomożecie? Albo jeśli już tak zostanie to co podgonić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Siema! Dawno mnie tu nie bylo na tfiku, ale jako że juz chwilowo jestem to sie pochwale swoimi ostatnimi wyczynami ( z 22 stycznia) :D 1* Aibench @ 3192MHz 2* Pi1M 29,3s @ 3146MHz 3* Pi16M 11m42s @ 3115MHz Szkoda że się te mrozy skonczyly... :lol: no no tylko pogratulować ja tymczasem oczekuje na powrót mrozów i też moze coś wydusze ze swoich padacznych części :? a tymczasem marsz do rankingu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 mak777: a sprawdzałeś możliwości procka/płyty na dzielniku pamięci 150? wtedy wykluczysz pamięci...bo cl2 to już dość ostro jak na pamięci... ja bym sprawdził (no chyba że już to robiłeś)... pozdrAAwiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 mak777: a sprawdzałeś możliwości procka/płyty na dzielniku pamięci 150? wtedy wykluczysz pamięci...bo cl2 to już dość ostro jak na pamięci... ja bym sprawdził (no chyba że już to robiłeś)... pozdrAAwiam Pamięci sprawdzałem, tutaj nie mają już w tej chwili nic do rzeczy, chyba że jeszcze coś na alphah, ale ja się na tym zbyt dobrze nie znam, dlatego dałem screen z wszystkim, może ktoś bardziej obeznany mi podpowie coś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Pamięci sprawdzałem, tutaj nie mają już w tej chwili nic do rzeczy, chyba że jeszcze coś na alphah, ale ja się na tym zbyt dobrze nie znam, dlatego dałem screen z wszystkim, może ktoś bardziej obeznany mi podpowie coś ;)No ja bym radził dać timingi na neutralne 2.5-3-3-6 i dzielnik 1.33 wtedy masz pewność, że Cie nic innego nie ogranicza niż proc albo mobo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) No ja bym radził dać timingi na neutralne 2.5-3-3-6 i dzielnik 1.33 wtedy masz pewność, że Cie nic innego nie ogranicza niż proc albo mobo :)Zapomniales dodac ze trzeba sie alphami jeszcze pobawic... zeby miec pewnosc ze proc albo mobo... Edytowane 1 Lutego 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 No ja bym radził dać timingi na neutralne 2.5-3-3-6 i dzielnik 1.33 wtedy masz pewność, że Cie nic innego nie ogranicza niż proc albo mobo :) Robiłem tak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Robiłem tak ;)W takim razie ... daj sobie spokoj. Raczej nie ma sensu sie z tym urzerać. Pozdro P.S.: wstępnie szukam jeszcze chętnych an moją mobo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...