hary Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 mozesz podac pełne oznaczenia z procka?? i jesli moglbys to z tez z sempka 2600+ ;)A po co ci oznaczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 A po co ci oznaczenia? jestem ciekaw z ktorych tygodni sie tak spoko kreca. W sumie to podobno nie ma sie co sugerowac tymi numerkami ale...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Sciagnelem czapke Co do temperatur to zupelna Kleska Albo naprawde czujnik jest Zje**** Temp bez Zmian tzn moze 1 stopien w gore w Stresie ... o_O Ale za to jade teraz prima i 2800mhz jedzie przy 1,6 i sie nie wywala Co do seri to jest to dokladnie (bo trzymam blache w reku) 0604DAB Moj poprzednik 2600 byl o ile mnie pamiec nie myli 0537 - i byl to procesor Fenomenalny IMho Co prawda na 1,4 nie robil 2,6 ale MAX o/c do 3 ghz stable dobijal na 1,8 Dzis jeszcze chwile powalcze zobaczymy co z tego Sempa uda sie wyciagnac .,. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Chesz sybko stestowac proca to w sumie wystarczy S'n'M na najbardziej obciazejacych ustawieniach, test trwa 1,5h a jak ci tego nie wywali to ze wywali prime jest mala szansa. A jaka oszczednosc czasu ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 ale prime bardziej satysfakcjonuje :P jak fajnie tesciciki przechodza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Ja nie mowie ze prime jest zly, tylko jak masz puszczac 5 razy prime zeby ci wywalilo po 10 godzinach zeby wkoncu znalesc stabilne ustawienie to troche strata czasu. Dlatego ja najpierw znajduje stabilne ustawienie dla s'n'm jak przejdzie to zapodaje blend na 12-14h. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Nawet jakbyś zauwazył w jakims sklepie procka o identycznej serii i dacie produkcji, były by bardzo małe szanse ze bedzie się podkręcał tak samo, w K8 zupełnie nie ma powtarzalności(oprocz sławnych E3 17 i 21). Ale za to na pocieszenie powiem, ze kazdy E6 wyprodukowany w 06 roku robił 2400MHz na zanizonym napięciu, a około 2.5Ghz na default.no ja juz taką jedną przerobiłem :( 2200 na standardzie a 2400 robi dopiero na 1,55v i nie moze byc za ciepło...ogólnie szmelc. Ale po za tym miałem 4 i wszystkie 2400 robiły na 1,4v :) a niektora lepiej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 no ja juz taką jedną przerobiłem :( 2200 na standardzie a 2400 robi dopiero na 1,55v i nie moze byc za ciepło...ogólnie szmelc. Ale po za tym miałem 4 i wszystkie 2400 robiły na 1,4v :) a niektora lepiej :P to juz moj ostatni post z pytaniem odnośnie sempronow ;) te 4 procki co miles to z tego roku?? teraz tylko czekam na $$ i sprzedaje mojego wykastrowanego 1700+ i mobo epoxa i czas na ere s64 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Teraz po Calej nocy testowania Moge powiedziec ze sciagniecie czapki sie oplacilo Co prawda w temp ma to wymierny efekt bo spadlo jedynie 1-2 stopni (chodz byc moze jak pasta sie uformuje AS5 to spadnie jeszcze z 1 stopien) Procek nie jest najgorszy (chodz widze ze o tej Maxymalne mhz trzeba bedzie juz powalczyc na wyzszym Vcore) a przentuje sie tak 1,4v = max - 2608mhz - to ustawienie zostawilem na noc 1,6 = max 2800mhz to ustawienie testowalem wczoraj przez pare h (i dzis jeszcze z rana zapuscilem wlasnie idzie) i tak chyba pozostanie bo nie wiem czy jest sens dawac wiecej niz 1,6 na codzien do neta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 A jaką masz temp w stresie na 1,6V? Blendem rozumiem testowales? Bo SmallFFT's to tak raczej [gluteus maximus] nie test jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 jaka najlepiej brac serie sempa 3000+ pod 939 ?? oczywiscie chodzi o OC ? dopiero zaczynam z AMD i nie bardzo sie jeszcze opcykalem w tym ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 jaka najlepiej brac serie sempa 3000+ pod 939 ?? oczywiscie chodzi o OC ? dopiero zaczynam z AMD i nie bardzo sie jeszcze opcykalem w tym ...Różnie z tym jest, jak byś przeczytał posty wyżej i na poprzedniej stronie to może być ta sama seria (tydzień) i mogą sie bardzo różnie kręcić, ja mam z 34 tygodnia na przykład, dobre są też z 32. Ale tak jak mówiłem różnie z tym jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 kupilem tego http://allegro.pl/item98577824_amd_sempron...64bit_oem_.html myslicie ze to dobry wybor ?? tylko nie wiem czemu w specyfikacjach jest mnoznik 7 razy !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 kupilem tego http://allegro.pl/item98577824_amd_sempron...64bit_oem_.html myslicie ze to dobry wybor ?? tylko nie wiem czemu w specyfikacjach jest mnoznik 7 razy !? mnożnik ma 9 jak dostaniesz to czekamy na relacje oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 to juz moj ostatni post z pytaniem odnośnie sempronow ;) te 4 procki co miles to z tego roku?? teraz tylko czekam na $$ i sprzedaje mojego wykastrowanego 1700+ i mobo epoxa i czas na ere s64 :lol2: tak z tego co pamiętam to 2 były z 3 tygodnia tego roku i dwa z 5 tygodnia. te z 5 tygodnia krecily sie ciut lepiej. A ten co robi 2200 na 1,4v to z 4 tygodnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 mam jeszcze pytanie gdzie woznaczeniach sa te tygodnie i ktory to rok ?? macie moze jakias fotke ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Twekowa ( PurePC-towa :-| )wyszukiwarka nie gryzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 dzieks hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 ja tak patrze jak sie wszyscy chwlaą i łapie doła lekiego..moja apdaka to 2.6 np robi na 1.6 v :/ Ja sie i tak dziwie zę zimą trzepnałem 2.8 na boxie i majac na procu coś koło 28 stopni przy lekkim wroznym powiewie zza okna.... chyba troche kasy zarobie to sie za jakimś selectem rozejrze..ale nic co nie robi 3 ghz na boxie to ja nie wezme :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Różnie z tym jest, jak byś przeczytał posty wyżej i na poprzedniej stronie to może być ta sama seria (tydzień) i mogą sie bardzo różnie kręcić, ja mam z 34 tygodnia na przykład, dobre są też z 32. Ale tak jak mówiłem różnie z tym jest.Moj jest z 33 tygodnia i kręci sie całliem nieźle. Imho własnie proce z mniej wiecej tego okresu były dosyć dobre. MOj robi przy 1.4V 2573Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 ja tak patrze jak sie wszyscy chwlaą i łapie doła lekiego..moja apdaka to 2.6 np robi na 1.6 v :/ Ja sie i tak dziwie zę zimą trzepnałem 2.8 na boxie i majac na procu coś koło 28 stopni przy lekkim wroznym powiewie zza okna.... chyba troche kasy zarobie to sie za jakimś selectem rozejrze..ale nic co nie robi 3 ghz na boxie to ja nie wezme :lol: 3GHz na sempronie + box na codzien? baaardzo nierealne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 3GHz na sempronie + box na codzien? baaardzo nierealne.Co ty nie powiesz?? :D (BTW: nie czułeś ironii w jego poscie?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Co ty nie powiesz?? :D (BTW: nie czułeś ironii w jego poscie?) Za pierwszym przeczytaniem nie ;p zmeeczony jestem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooseeph Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 a jaka srednice ma wentyl boxowy wentyl semprona 2800? z tego co sobie mierze to mi sie wydaje ze 70x70 ale na allegro nic takiego nie mozna dostac..:/ ? te chlolerstwo mi buczy :/ i chce wymienic.. prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) a jaka srednice ma wentyl boxowy wentyl semprona 2800? z tego co sobie mierze to mi sie wydaje ze 70x70 ale na allegro nic takiego nie mozna dostac..:/ ? te chlolerstwo mi buczy :/ i chce wymienic.. prosze o pomocKup byle co ... np. 80ke ... i przykrec tez byle jak :P Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooseeph Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 zeby przykrecic na 2 sruby bede musial chyba go jakos rozciagnac niestety bedzie sie dalo tylko w 1 strone, czy Arctic Cooling Fan Pro TC bedzie sie nadawal czy to tylko do wydmuchu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 bedzie sie nadawać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 słuchajci widzicie to to jest z któreś strony wcześniej http://img.photobucket.com/albums/v675/Swider/280x9_16mb.jpg . Ja jade od lat na celeronach i chce zmienić na semproma i z tego co wiem to 3000+ ma zegar 1,8ghz . Na tym screenie ma 2500 mhz ! i tu pojawia sie moje pytanie czy tam jest standardowe napięcie i fsb ?? Czy to jest kręcone bo niby tam pisze pare stron wcześniej zę defaultowe ale tak dla pewnosci sie pytam ... A i jeżeli bym kupił 3000+ ( 1,8ghz ) to to by było wydajniejsze od mojego Celerona d340(2.93ghz) wkoncu to troche różnicy na zegaru ale sam nie wiem .... A i czym sie różni 3000+ od 3100+ tylko cache ale mocno to wpływa na wydajnosć ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Default to jest napiecie w tym wypadku (nawet zaniżone troszke bo 1.375V) ale takty oczywiście nie są standardowe tylko "podkręcone" :) Standardowo ma tak jak powiedziałeś 1.8GHz -> 200x9 I co do różnicy miedzy 3000+ a 3100+ tak jak powiedziałeś.. tylko cache, który w grach, normalnym użytkowaniu itd nic nie daje Jedyne co daje to lepsze wyniki w syntetykach :) Jakbys sie zaopatrzył w takiego semprona 2600+ - 3000+ i go troche przetaktował to oczywiscie duużo lepsze od celerona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 słuchajci widzicie to to jest z któreś strony wcześniej http://img.photobucket.com/albums/v675/Swider/280x9_16mb.jpg . Ja jade od lat na celeronach i chce zmienić na semproma i z tego co wiem to 3000+ ma zegar 1,8ghz . Na tym screenie ma 2500 mhz ! i tu pojawia sie moje pytanie czy tam jest standardowe napięcie i fsb ?? Czy to jest kręcone bo niby tam pisze pare stron wcześniej zę defaultowe ale tak dla pewnosci sie pytam ... A i jeżeli bym kupił 3000+ ( 1,8ghz ) to to by było wydajniejsze od mojego Celerona d340(2.93ghz) wkoncu to troche różnicy na zegaru ale sam nie wiem .... A i czym sie różni 3000+ od 3100+ tylko cache ale mocno to wpływa na wydajnosć ??Wszystko też zależy od socketu, 754 czy 939, ja polece ten drugi, a co do celerona, było by dużo lepiej, zwłaszcza jeśli chodzi o gry. Poza tym na 939 trudno jest spotkać semprona, a jeżeli są to w dość dużych cenach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...