S_Works Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) Wydawaloby sie nic trudnego, uruchomic jeden ze starych programow firmowych (KALI firmy Macrosoft) pod DOS-a pisany w Clipperze, niestety program caly czas sie rzuca zeby w aktywnym pliku config ustawic parametr FILES=255. Ustawilem w config.nt FILES=260 i nic, potem w obu kopiach tego pliku (w folderach system32 i repair) i caly czas mam ten sam komunikat... Drugi problem (juz nie tak istotny) do komunikat o bezposrednim odwolaniu sie programu do dysku, oczywiscie zawsze moge kliknac [ignoruj] ale chcialbym znalezc sposob na zautomatyzowanie tej operacji. Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez S_Works Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpo Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Wydawaloby sie nic trudnego, uruchomic jeden ze starych programow firmowych (KALI firmy Macrosoft) pod DOS-a pisany w Clipperze, niestety program caly czas sie rzuca zeby w aktywnym pliku config ustawic parametr FILES=255. Ustawilem w config.nt FILES=260 Może przeczytaj dokładnie komunikat i sie do niego DOKŁADNIE zastosuj na moje to wartość 260 jest dla tej zmiennej o jakies 5 za duża. Jeżeli uruchamiasz ze skrótu, to zadbaj o wyłączenie EMS w zakładce pamięć, reszta na wartości maksymalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 a ja mam dla |Ciebie prostrze rozwiazanie dosbox http://dosbox.sourceforge.net/news.php?show_news=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Może przeczytaj dokładnie komunikat i sie do niego DOKŁADNIE zastosuj na moje to wartość 260 jest dla tej zmiennej o jakies 5 za duża. 1599691[/snapback] Do tego juz sam doszedlem, przedobrzylem i wyszedl czeski blad... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość obibok1 Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 A ja mam jeszcze lepsze rozzwiazanie. Nie wlaczaj DOSa z windy tylko z dyskietki strartowej. Niemal zawsze dziala. POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość obibok1 Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 A ja mam jeszcze lepsze rozzwiazanie. Nie wlaczaj DOSa z windy tylko z dyskietki strartowej. Niemal zawsze dziala. POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...