zibi322 Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 prosze o wypowiedzi :PPP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 z atari 65xe nie miałem styczności ale za to C64 mmmmmmm pierwszy komputer jaki miałem jak na tamte czasy no i w sumie na te to pełen wypas :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 osobiscie mialem atari 65XE i niektore gierki byly miodniejsze niz na pc ... az lezka leci na sama mysl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Ja miałem atarynę 65xe i bardzo miło wspominam czas spędzony przed tym komputerkiem, a te gierki, mam nawet zaje**sty emulator i duuużo romów, dla mnie takie tytuły jak archon, joe blade, robbo, agent usa, periscope up, gyrrus, jet boot jack, moon patrol, panic express, riveraid i kilka innych, rządzą po dziś dzień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamDyczkowski Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Ja ostanio grałem w Commodore 64 jakieś 8 lat temu, ale ciągle mam na strychu, a najważniejsze na chodzie. :D :D :D Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Comodore 64 :D do dzis pamietam jego piekna klawiature stacje dyskietek (zabawa ze srubokretem ehh..:))i ruski monitor (chyba 14") ktory czesto sie psol a jedynym sposobem naprawy bylo przyjeb**** piacha z gory 8) Atari mial moj kuzyn niedosc ze gry z kasety sie wczytywaly wiecznosc (czesciej tez operacja sie nieudawala:() to jeszcze bylo to ATARI ;) coprawda z dyskietek szlo jak burza i bylo tam pare fajnych gierek ale to i tak nic w porownaniu do C=64 czy ktos pamieta gry takie jak Oil Pompowacze, Agent UOP:D , Klatwa, Wladca Ciemnosci, Spy vs Spy, Donald Duck, Nietykalni albo Last Ninja :D :D :D jak teraz sobie to przypominam to lezka sie w oku kreci ja chce spowrotem wrocic do wczesnych lat 90 :!: chce miec znowu 9 lat :wink: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Mialem Atari, nie wiem jakie bo mialem wtedy 4 lata... ale pamietam ze byla taka gra... jakis ludzik skakal pomiedzy takimi poziomymi kredkami, trzeba bylo wskakiwac w takie dziury... pamieta ktos jak to sie nazywalo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Comodore 64 :D do dzis pamietam jego piekna klawiature stacje dyskietek (zabawa ze srubokretem ehh..:))i ruski monitor (chyba 14") ktory czesto sie psol a jedynym sposobem naprawy bylo przyjeb**** piacha z gory 8) Atari mial moj kuzyn niedosc ze gry z kasety sie wczytywaly wiecznosc (czesciej tez operacja sie nieudawala:() to jeszcze bylo to ATARI ;) coprawda z dyskietek szlo jak burza i bylo tam pare fajnych gierek ale to i tak nic w porownaniu do C=64 czy ktos pamieta gry takie jak Oil Pompowacze, Agent UOP:D , Klatwa, Wladca Ciemnosci, Spy vs Spy, Donald Duck, Nietykalni albo Last Ninja :D :D :D jak teraz sobie to przypominam to lezka sie w oku kreci ja chce spowrotem wrocic do wczesnych lat 90 :!: chce miec znowu 9 lat :wink: :twisted: Ja miałem przerobiony magnetofon na Turbo :) i gry wczytywały się bardzo szybko, jak chcesz wrócić do wspomnień, to ściągnij sobie emu i romy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Comodore 64 :D do dzis pamietam jego piekna klawiature stacje dyskietek (zabawa ze srubokretem ehh..:))i ruski monitor (chyba 14") ktory czesto sie psol a jedynym sposobem naprawy bylo przyjeb**** piacha z gory 8) Atari mial moj kuzyn niedosc ze gry z kasety sie wczytywaly wiecznosc (czesciej tez operacja sie nieudawala:() to jeszcze bylo to ATARI ;) coprawda z dyskietek szlo jak burza i bylo tam pare fajnych gierek ale to i tak nic w porownaniu do C=64 czy ktos pamieta gry takie jak Oil Pompowacze, Agent UOP:D , Klatwa, Wladca Ciemnosci, Spy vs Spy, Donald Duck, Nietykalni albo Last Ninja :D :D :D jak teraz sobie to przypominam to lezka sie w oku kreci ja chce spowrotem wrocic do wczesnych lat 90 :!: chce miec znowu 9 lat :wink: :twisted: Ja miałem przerobiony magnetofon na Turbo :) i gry wczytywały się bardzo szybko, jak chcesz wrócić do wspomnień, to ściągnij sobie emu i romy wiesz mialem kiedys zajebi*** emulator c-64 ktory dzialal niczym normalny program (dawal nawet swoja ikonke romom mozna bylo je bezposrednio wtedy startowac) byl naprawde super ale niestety poszedl razem z formatem dawno dawno temu, potem porobowalem paru emulatorow ale cos z grami sobie nieradzily tak jak wczesniej wspomniany emulek :( jakbys mogl polecic jakiegos dobrego emulatorka a do tego dorzucic pare adresow www z dobrymi emulatorami, romami itp 8) bylbym bardzo wdzieczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutek Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Commodore - tak zaczynałem .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Nie mam niestety stron do sprawdzonych emu c64, ale może to Cię zainteresuje http://it.geocities.com/abandon3t/index.html - abandon soft, stare ale jare gierki, teraz już legalne http://www.the-underdogs.org/ - j.w. http://www.staregry.pl/ - j.w. http://homepages.paradise.net.nz/atari/ - jedna z lepszych moim zdaniem, strona z rom'ami do atari, są tam wszystkie gry http://www.kemuland.com/mameA.htm - emulatory i romy różnych platform, w tym c64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 ja mialem Atari 130XE to byl sprzet no i pisanie programow w Basicu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Ja gram na C64 do dzisiaj, tylko, że teraz mam emulator na PC, ale kiedyś miałem Commodorka 64 i tych gier nigdy nie zapomnę (to że mogę w nie grać na PC pomaga trochę w pamiętaniu o nich :lol: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 A tu macie dobrą stronkę o emulacji c64. www.c64.com - prosty adres, nie? :) Jak skończę robic moją obecną stronę, to może wyprodukuje coś o emulacji - swego czasu mocno się tym interesowałem - zwłaszcza C64, Amstradem, Segą i Nintendo. Mam też Mame - gierki z automatów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 a ja miałem Amstrada CPC464 który miał wbudowany magnetofon a w komplecie był monitor. Pamiętam że Amstrad miał najlepszego DOSa z wszystkich 8bitowców. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 wlasnie sciagnolem sobie klatwe i sex misje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 chyba atari bo fajniejsze były na nie gry, choć może... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Z tego co widzę przy emulatorach Atari i C64 - a konkretnie ROMach (czyli grach pod emulatory), to większość (w każdym razie dużo) gier sie powtarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Ja mam Atari XE 65 i jest boskie :D. komodorwcy (specjalnie z małej ;P ) niech się chowają-ATARI 4EVER i tyle. NIc dodać nic ująć;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 A tu macie dobrą stronkę o emulacji c64. www.c64.com - prosty adres, nie? :) Jak skończę robic moją obecną stronę, to może wyprodukuje coś o emulacji - swego czasu mocno się tym interesowałem - zwłaszcza C64, Amstradem, Segą i Nintendo. Mam też Mame - gierki z automatów. a masz może taką gierę Vastar, była na automatach w starych dobrych czasach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 A tu macie dobrą stronkę o emulacji c64. www.c64.com - prosty adres, nie? :) Jak skończę robic moją obecną stronę, to może wyprodukuje coś o emulacji - swego czasu mocno się tym interesowałem - zwłaszcza C64, Amstradem, Segą i Nintendo. Mam też Mame - gierki z automatów. a masz może taką gierę Vastar, była na automatach w starych dobrych czasach? http://mamefans.metropoliglobal.com/down/E...Roms/vastar.zip - tutaj masz tą gierkę http://www.mame.dk/download/emu/mame062b.zip - a tutaj emu do tej gierki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 A tu macie dobrą stronkę o emulacji c64. www.c64.com - prosty adres, nie? Varrol wielkie dzięki za ten link. Nawet niewiecie jak to frajda znów zagrać we Flimbo's Quest lub MSoccer. Rewelacja, aż się łezka w oczku kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 C64 to byl moj pierwszy komp :P nie ma to jak powspominac stare dobre czasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek 1983 Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Ja miałem jakieś ATARI 12 lat temu. Fajnie się gry wgrywało... z kaset magnetofonowych i trwało to średnio godzinę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 C64. Poza tym każdy wie, że z gówienka i stali powstało atari..... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 miałem C64C + Fdd 1541 II sprzęt wprost boski. moją ulubioną grą było F14 Tomcat, potem Red Storm Rising(może ma ktoś w wersji na PC wiem że była ale nie moge znależć) Potem przesiadłem się na Amisię 500 1MB ah te 4096 kolorów w HAMie. To była maszyna nie to co ówczesne blaszanki Pamięta ktoś jeszcze Lotus Esprit A tak w ogóle to wznowili produkcję w oparciu o G4 ale raczej dla użytkowników starej A4000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 jam się wychował na C64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 miałem C64C + Fdd 1541 II sprzęt wprost boski. moją ulubioną grą było F14 Tomcat, potem Red Storm Rising(może ma ktoś w wersji na PC wiem że była ale nie moge znależć) Potem przesiadłem się na Amisię 500 1MB ah te 4096 kolorów w HAMie. To była maszyna nie to co ówczesne blaszanki Pamięta ktoś jeszcze Lotus Esprit A tak w ogóle to wznowili produkcję w oparciu o G4 ale raczej dla użytkowników starej A4000 LOTUSY byly i sa na dala boskie :) nie mylic z LOTUS 1-2-3 :D 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 eeeee ja zaczynałem od amigi ale pamietam jak koleś u nas na osiedlu kupił c64 to było wydarzenie eh ale to było dawno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 pamietam ta gladka linie, ten stukocik klawiszy, oczonudna szarosc, ta cudowna chwile gdy magnettofon wymagal regulacji glowicy i Turbo Rom, apotem cartridge, ehh 2 joysticki rozwalilem , to bylo zycie .... rzadzil pan komandor! ehh c64 , where do we want to go today? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...