Skocz do zawartości
lewy

Jaki komp. kupić do 3500zł ????

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze poradźcie jaki komputerek ale bez karty graficznej kupić do 3500zł .Jak narazie zamierzałem kupić taki :

płyta główna = gigabyte ga7vax

dysk twardy = seagate barracudaIV 60gb

ram = 256mb ddr kingston

procek = amd athlon xp 2000+

obudowa = modecom fine

muzyka = soundblaster 5.1 live oem

nagrywarka = ???(jak najtańsza)

monitor = ???(myślałem o jakimś za ok.900zł)

(DVD juz mam).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z Rosiem. Jeżeli pytasz na tym forum to chyba masz zamiar podkręcać!!! A różnica między 1700XP@2000XP lub więcej a 2000XP@??? napewno będzie nie wielka. A 512 mb się przyda!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też się zgodze z poprzednikami :D ... bierz athlonaXP 1700+ kosztuje o połowe mniej od tego 2000+ a na tyle to se możesz podkręcić [tak jak ja Dołączona grafika ] i te 512 ddr 333mhz kingstona lub samsunga i spoko Dołączona grafika

... w actionie[katowice] ten athlonXP 1700+ kosztuje ok.250 zeta !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opłaca się kupować ram ddr333 ? Myślałem że niewiele się różnią wydajnością na płytach do athlona od ddr266 a są dużo droższe.

DDD 333 są dużo droższe od ddr 266 ale no name a nie od "256mb ddr kingston" więc opłaca się brać ddr333 samsunga lub kingston

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dysk twardy = seagate barracudaIV 60gb

ram = 512mb ddr333 kingston

procek = amd athlon xp 1700+

obudowa = modecom fine

muzyka = soundblaster 5.1 live oem

(+jakiś monitor i nagrywarka łącznie do 1200z)

Dzięki wszystkim , rozwialiście wszelkie moje wątpliwości .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no i bardzo dobrze. Ale jabym ni kupowal radeon. Z tego co czytalem na tym forum, to ludzie z ATI Radeon 9000 maja gorsze wyniki (duuuzo) nawet 9000Pro niz ja pomimo ze maja lepsze procy i ramu wiecej. Maja rzedu 6000 gora 7000 pkt. Wiec radzilbym jednak zakupic za okolo 500zetka Geforce 3Ti200 128DDr i bierzesz na glowe tych wszystkich radków. Pomysl nad tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no i bardzo dobrze. Ale jabym ni kupowal radeon. Z tego co czytalem na tym forum, to ludzie z ATI Radeon 9000 maja gorsze wyniki (duuuzo) nawet 9000Pro niz ja pomimo ze maja lepsze procy i ramu wiecej. Maja rzedu 6000 gora 7000 pkt. Wiec radzilbym jednak zakupic za okolo 500zetka                      Geforce 3Ti200 128DDr i bierzesz na glowe tych wszystkich radków. Pomysl nad tym.

ej no scibi nie przesadzaj r9000pro jest tak samo wydajny jak gf3 ti 200 (oczywiscie jak nic nie krecone) wiec nie praw takich herezji :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no i bardzo dobrze. Ale jabym ni kupowal radeon. Z tego co czytalem na tym forum, to ludzie z ATI Radeon 9000 maja gorsze wyniki (duuuzo) nawet 9000Pro niz ja pomimo ze maja lepsze procy i ramu wiecej. Maja rzedu 6000 gora 7000 pkt. Wiec radzilbym jednak zakupic za okolo 500zetka                      Geforce 3Ti200 128DDr i bierzesz na glowe tych wszystkich radków. Pomysl nad tym.

ej no scibi nie przesadzaj r9000pro jest tak samo wydajny jak gf3 ti 200 (oczywiscie jak nic nie krecone) wiec nie praw takich herezji :twisted:

...Jak nie krecone, a wszyscy wiedza jak sie GF3 od Gainwarda kreci :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta ... 9000 kosztuje o 100 zł (jak nie wiecej) mniej niz gf3ti200 ... a wydajnosc ma ... dokladnie o tyle samo gorsza niz gf3 ... wszystko zalezy ile kasy kto ma ... ja osobiscie tez bym wolal NV30, 9700 itd ... ale mnie stac na ati 9000 (najtansza karta z Pixel Shaderem) za 420 zł jakis czas temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy lewy gdzieś napisał za ile chce se grafe kupić????

Bo ja nie widzę!!! Więc dlaczego proponujecie r9000 czy gf3 ???

Jego "przyszły" komp marnowałby sie z taką kartą. jak mówił że chce poczekać aż radeony stanieją może miał na myśli 9700 lub 9500 ewentualnie 8500 ze 128ddr. Do tego zestawu to te radki wyżej lub jakiś wypasiony gf4 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze poradźcie jaki komputerek ale bez karty graficznej kupić do 3500zł .Jak narazie zamierzałem kupić taki :

dysk twardy =  seagate barracudaIV 60gb

ram          =  256mb ddr kingston

procek      =  amd athlon xp 2000+

obudowa      =  modecom fine

muzyka        = soundblaster 5.1 live oem

nagrywarka  = ???(jak najtańsza)

monitor        =  ???(myślałem o jakimś za ok.900zł)

(DVD juz mam).

Spoko. Ja bym dorzucil drugie tyle ramui dysk WD 8mb. SBlive!jest zajebisty i tani. Nagrywarka LiteOnPodobno wyszla jakas zajebista plyta Abita (benchmark.pl) z obsluga 2kanalowa ddr. Mysle, ze warto, chociaz moze jej jeszcze troche nie byc w pl. Poza tym jest pod p4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...