ojejku Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) Masz tam napisane, lol. Pozwól że zacytuje :) chociaz oznaczenia to każdy gitarzysta zna :P pm -- palm muted po -- pull off ls -- legato slide (first note picked only) x -- fret hand muting (percusive tone) s -- when under the tabs it indicates sixteenth notes t -- trill, fast hammer-on pull-off combination Z tego co tam jest napisane, to przy 0/2 jest po, czyli uderzasz pustą strunę prawą reką czyli np. kostką :) a następnie lewą w strunę na drugim progu. Takie rzeczy to sobie poszukaj w jakiś podręcznikach :) a nawet na google. pozdro. Edytowane 11 Lutego 2006 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) na moje to powinno byc tak: pm pm |-------------------------------|-------------------------------||--------3---------------3------|-------------------------------||----------2---------------0----|--------0--0----------------2p0||--0--0------0---------------0--|-------------------0-2p0-------||--------------3(0)3------------|--------------0h2--------2-----||-------------------------------|-3(0)3-------------------------| hammer (mlotek ... uderzenie) i pulloff (odsuniecie palca od struny tak by zabrzmial dzwiek bedący nizej na gryfie (blizej glowki) to techniki polegajaca na wydaniu dzwieku bez uderzania w strune prawa reką. Jendym slowem 0h2 oznacza ze uderzasz pusta strune i gdy dzwiek wybrzmiewa dokladasz palec na 2 progu uderzajac strune tak zeby byl slyszalny.. na akustyku trudniej niz na elektryku i ciszej brzmi .. ale da sie pm = palm mute... tlumienie dlonia ... po prostu robi dzwiek stłumiony .. jak dorwe gdzies mp3 tego songa to ci postaram sie nagrac filmik Update: tyle co pamietam jak piosenka brzmi posilkowalem sie tylko tabem z Guitar pro http://dracopc.com/chaos/defil/alabama-defil.avi » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « E||-----------------------------|---------------------------------|B||--------3-------------3------|---------3-----------------------|G||----------2-------------0----|---------0-----------------------|D||-------------0-------------0-|---------0---------0h-2-0--------|A||-0---0---------3-0-3---------|--------------0h-2--------3-0h-2-|E||-----------------------------|--3-0-3--------------------------| a tu masz jakis biedny przykladzik http://dracopc.com/chaos/defil/przyklad.avi na poczatku PM (które wogole nie nadaje sie do akustyka :P ale jest zajebiste na elektryku z ciezkim przesterem :P) a potem hamer i pulloff ... masz tam taki kawalek Nirvany - The Man Who sold the World |-2-2-2-0-2h3p2-0- tam w jednym miejscu jest zagrane jakby bylo tylko kostkowane caly czas .. potem masz swoje 2p0 i 0h2 :) mam nadzieje ze zjazysz :) odkurzylem akustyka specjalnie ;] (ale gruby gryf :P) naucz sie czytac tabulatury .. a jak nie umiesz to sciagnij se Guitar PRo .. on odgrywa taby Edytowane 13 Lutego 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 OOOooo!! Dzięki wielkie! Właśnie takiego prostego, ale dokładnego wytłumaczenia szukałem! Filmik tez mi bardzo pomógł... Gram to już chyba dobrze, ale musze jeszcze nad szybkością pracować :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 ... hammer (mlotek ... uderzenie) i pulloff (odsuniecie palca od struny tak by zabrzmial dzwiek bedący nizej na gryfie (blizej glowki) to techniki polegajaca na wydaniu dzwieku bez uderzania w strune prawa reką. Jendym slowem ... Wiadomo że 0/2 nie zrobisz pull off'a tylko hammer'a :) Ale zazwyczaj ludzie już przywykli do samego oznaczenia "po", a kiedy jest hammer a pull off to można samemu wywnioskować :> pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Wiadomo że 0/2 nie zrobisz pull off'a tylko hammer'a :) Ale zazwyczaj ludzie już przywykli do samego oznaczenia "po", a kiedy jest hammer a pull off to można samemu wywnioskować :> pozdro. no wiec skoro wiadomo to nie ma co bzdur pisac ... a z oznaczeniem PO pierwszy raz sie spotykam... 0/2 oznacza dla mnie slide ... wiec ktos poprostu zle pisal tabulacje UPDATE: wkrecila mi sie ta alabama :D http://dracopc.com/chaos/ala-alabama.mp3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Ja grywam/grywalem, ciezko powiedziec jak wyglada ostatnio moj stosunek do mojej kochanej gitarki, kiedys (czasy liceum) naparzalem w to wioslo az milo, ostatnio sprzecik sie chyba marnuje. Moge zapodac jedynie, kawalek, ktory wymyslil moj kumpel z ktorym kiedys grywalem. Oto ON. Od siebie dodam, ze skubany zrobil postepy, nic dziwnego, on zamiast siedziec na Tweaku napierdziela w wioslo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 UPDATE: wkrecila mi sie ta alabama :D http://dracopc.com/chaos/ala-alabama.mp3 :gitarzysta2: Kłaniam się nisko mistrzu ! Jak dla mnie to wypas na maxa jest :D Chciałbym tak kiedys grać... Może za jakieś 3-4 lata dam rade :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 a tam ;] dzis postaram sie to poprawic :) bo to wczoraj w nocy gralem ... na sluchawkach bo kumpel juz spal i nie moglem sie powyzywac ;] wersja elektryczna brzmi ciekawie :)))) moze cos dorobie jeszcze dzis to zapodam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 (edytowane) Ekhm ekhm chyba lepiej by bylo bez tego zasranego Digitecha :) Edytowane 16 Lutego 2006 przez limerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 hehe ;] a mnie sie podoba :D aczkolwiek dorwalem orginal i rzeczywiscie jest bardziej akustycznie :) ja jestem dziecko przesteru i nic nie poradze ;] a do cwiczen Digitech imho jak najbardziej good.. bo skoro nie gram profesjonalnie to nie bede kupowal se zestawu klockow za 10x tyle ile dalem za wioslo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Nie chodzi mi o zestaw za xxxx PLN - clean bylby chyba ladniejszy ;) Cos jak StratoSzklanka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 http://dracopc.com/chaos/labama2-ac.mp3 moze byc? :))) troszke brudu musialem dac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Czym nagrywacie gitare :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) ja jestem podlaczony gitarka pod X-FI ;] na front panelu (po prawej stornie duzy jack IN .. po lewej sluchaweczki .. oba z regulowanym poziomem glosnosci) i troche ogarniam ją tym ;] Edytowane 17 Lutego 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) Miło :) a czy Live 24bit wystarczy do nagrywania gitary? i skad <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ten soft co jest na screenie :P? Edytowane 17 Lutego 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) Miło :) a czy Live 24bit wystarczy do nagrywania gitary? i skad wziąć ten soft co jest na screenie :P?live pewnie starczy .. ale pamietaj ze komp to nei to samo co piec ... aczkolwiek ja nie gram na komputerowych pierdziawkach a na normalnych kolumnach a soft jest do X-Fi ;] Edytowane 17 Lutego 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Ładnie Chaos! Ja coś z szybkością nie daje rady... Jak jest te 0-2p0 na strunie D i potem struna A na drugim progu to mi palce szaleją i nie wyrabiam :D Fajny ten X-FI, kiedyś pomyśle nad elektrykiem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 odswieze temat :))) nic nie gracie? mnie dzis wzielo na schize: skutkiem tego: reksio heavy version Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Mocne... Ja bym jeszcze "Kto widział dziub-dziuba" chciał usłyszeć z przesterem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 skutkiem tego: reksio heavy version hahaha dobre :D ze słuchu to grałeś? czy masz jakiś tabik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Moglby ktoś wrzucic jakieś instrukcje/linki do stron o grze na djembe?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 hahaha dobre :D ze słuchu to grałeś? czy masz jakiś tabik? se to wymysliłem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) E|--------------------------------------------------------------------|B|--------------------------------------------------------------------|G|-----------------------------2-0------------------------------------|D|---------------2-------2-2----------5-3----3-2----------------------|A|---3----3-3-5----3---------3------------5------3--5--7--5--3-2------|E|-------------------3-------------------------------------------3----|E|---------------------------------------------|-----------------------|B|---------------------------------------------|-----------------------|G|---------------------------------------------|-----------------------|D|------------5p4h5--2---------------6p5h6--5--|---------------6--6----|A|--3-3---3-----------------3-3---3------------|-----3-3---3---6--6----|E|------3-----------------------3--------------|---------3-----4--4----| Edytowane 13 Marca 2006 przez nightstalker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 --------------------------------------|-------------------------------|---------------------------------pisk-|-------------------------------|---------------4-----------------7-5--|-------------------------------|-5-----5-----7-2-5-----9-----7-7------|--5-3-x-7-----7--3-2-x-5-----5-|-3-3-3-3-3-3-5---3-5---7-7-7-5-5------|--------5-5-5-5--------3-3-3-3-|-------------------3------------------|-------------------------------|-------------------------------------------------------------------------------------------7-----9-----7-7--5-------5-5--5-5-5-7-7-7-5-5--3-3---5-3-3-----------------------5-3----- bardziej tak .. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) Krotkie pytanie Jakie są różnice między podstrunicą klonową a palisandrową? Edytowane 31 Marca 2006 przez bjkuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Krotkie pytanie Jakie są różnice między podstrunicą klonową a palisandrową? z tego co ja wiem palisandrowa ma lepszy sustain .. czyli dluzej trzyma dzwiek (jak sie myle to poprawic) a z najprostrzych roznic to klonowa jest jasna a palisander ciemny brąz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 A jaki Ty masz w swym Mayones'ie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) A jaki Ty masz w swym Mayones'ie?po pierwsze Flame .. robiony tylko przez mayonesa :P po drugie kliknij w link w podpisie .. Flame KTMII (custom) .. widac ze ciemny brazowy palisander ... tu masz podstrunice moja z bliska (foto bylo robione by zademstrowac niskosc strun .. wiec moze nie oddaje w 100% koloru podstrunicy ;] ) Palisander Klon Edytowane 31 Marca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) odswieze temacik .. i pokaze wam moj sprzet i moj "piecyk" do gitary (to to niebieskie :P ) Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) No to ja też pokaże swoje "cudo" tymczasowo gram na tym a elektryk na dniach ma do mnie dotrzeć ;] Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez bjkuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...