Beckson Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Albo podajcie wyniki z Sandra[y] 2005. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 przeciez to tez syntetyk <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 No, ale przynajmniej będzie co porównywać :D Zna ktoś jakieś wiarygodne źródło porównawcze i niesyntetyczne?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) No, ale przynajmniej będzie co porównywać :D Zna ktoś jakieś wiarygodne źródło porównawcze i niesyntetyczne?? 1620859[/snapback] 3dm03, Doom3 i Cinebench, na sandrze też można :D a właśnie podajcie wyniki w sandrze na początek. Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez Kagan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 2.4 to idą nawet bardzo słabe sempy- jeden tyle przejdzie na 1.3v drugi na 1.6 ale prawie wszystkie jeśli nie wszystkie. Płyta wystarcza do 2.4 jakakolwiek właściwie na nf3- gb, msi, epox itp lub co lepsze na via. Jak więć widzisz tyle robią właściwie wszystkie sempy na większosci tanich płyt. Selerony potrzebują do dobrych wyników wydajnego cghłodzenia oraz naprawde dobrych płyt. ale nie bęe sie kłócił 4.2ghz celek to juz w miare procesor do użytku-tylko ilu użytkowników ma tak wykręcone modele? A celek majacy te marne 2.5 czy nawet 3.5 ghz to chłoptaś do bicia.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) 2.4 to idą nawet bardzo słabe sempy- jeden tyle przejdzie na 1.3v drugi na 1.6 ale prawie wszystkie jeśli nie wszystkie. Płyta wystarcza do 2.4 jakakolwiek właściwie na nf3- gb, msi, epox itp lub co lepsze na via. Jak więć widzisz tyle robią właściwie wszystkie sempy na większosci tanich płyt. Selerony potrzebują do dobrych wyników wydajnego cghłodzenia oraz naprawde dobrych płyt. ale nie bęe sie kłócił 4.2ghz celek to juz w miare procesor do użytku-tylko ilu użytkowników ma tak wykręcone modele? A celek majacy te marne 2.5 czy nawet 3.5 ghz to chłoptaś do bicia.... 1620912[/snapback] Płyta na której uzyskasz 4ghz z celka kosztuje 260zł, i zrobisz to na boxie z dobrą pastą lub też na Freezerze 4 (60zł).... A jeśli chodzi o celka 3,5ghz to w tescie rozwala sempa 3100+..czyżby semp był kiepski??....co prawda semp nie jest podkręcony ale jest wydajny no to celek skoro go rozwala nie może być kiepski...... test tego sempa jest na tej stronce. Poza tym jeśli chodzi o celki to dla nich standardem jest 3,6 (czasem nawet bez zmiany napięcia) @tomcat zapodaj twoje wyniki w 3dm03, w sandrze i w innych benchach. pozdro Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez Kagan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Poza tym jeśli chodzi o celki to dla nich standardem jest 3,6 (czasem nawet bez zmiany napięcia)To czemu jak patrzylem na temat o Celinie D bylo pelno od 3.4Ghz do 3.6ghz ( czesto ze zmiana napiecia ) a tak malo chociaz 3.7 ghz ? widzialem tylko kilka sztuk jezeli nie powiedziec 3-4 sztuki. @tomcat zapodaj twoje wyniki w 3dm03, w sandrze i w innych benchach. pozdro 1620955[/snapback] Jezeli macie sie bic to napewno nie w 3dmarku bo tu za duzo zalezy od karty graficznej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) To czemu jak patrzylem na temat o Celinie D bylo pelno od 3.4Ghz do 3.6ghz ( czesto ze zmiana napiecia ) a tak malo chociaz 3.7 ghz ? widzialem tylko kilka sztuk jezeli nie powiedziec 3-4 sztuki. Jezeli macie sie bic to napewno nie w 3dmarku bo tu za duzo zalezy od karty graficznej. 1621046[/snapback] po 1. do kręcenia celin najlepsze są płyty firmy abit(is7/e/e2,IC7 lub też ai7) i asus(p4p800/E,p4c800)na nich jest gwarantowane 3,8 a nawet 4,0ghz. a po 2. Jest coś takiego w 3d marku jak cpu score. Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez Kagan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) a w graniu itp to faktycznie ht przyda-w końcu uzytkownicy celeronów grają jednocześnie w hl2 i bf2 z kodowaniem filmu do divx na raz :lol: :lol: Poza tym ja mam max 48stopni na zwykłym boxie z termoglutem- cherbate wole grzać w czajniku a nie na procku :D a Leborg moze bronić honorów sempów bo ma przyzwoitszego proca- sempa 64 bit lecącegho coś koło 2.6ghz. Mój mieści sie na pograniczu padaki tylko 2.44 ghz i cienkie memki. Ciekawe jak by ktoś wyskoczył z sempem 2800+(więcej cache-u) 64 bit wykręconym na 2.8ghz. to nawet 4.5 ghz by celafonowi nie pomogło :lol: Ja tam mówie celafony do biur. bo do niczeggo innego sie nie nadają. Wcale to nie jest tanie, a byle sempron za 200 czy 250 zl zjada go na śniadanie. Jak intel to tylko p4 ma sens. celafon to żenada. Zeby proc mający 1.5ghz czy nawet więcej przewagi nad amd dawał tak ciała. 1618396[/snapback] bardzo wątpliwe żeby taki sempojad wygrał z celeronem 4,5Ghz tu masz test sempojada 2800+ i celerona D335 nie J czyli słabszego (oprócz tego Barton 2800+) http://www.pcinpact.com/articles/a/94/0.htm?pge=5 i jakos nie widze aby celeron dostawła ciegi wrecz przeciwnie w kilku testach wygrywa (dokładnie w 5) Barton wygrywa w 6 a sempojad na samym koncu 3 marne zwyciestwa wiec bez takich komentarzy PS Lebrog jak ja bardzo chciałbym zobaczyc jak sie sciagasaz z celeronem 4,5 przeciez to by była masakra :rolleyes: :lol: twój sempojad padlinozecrca stał by sie padlina :lol: Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez andmac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 ja sie chetnie sprobuje z jakas celina D, bede katowal semprona 2800+ 64 bit, trzeba tylko ustalic czym testujemy, chetnie sobie porownam mozliwosci swojego zestawu z czyms Intela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 no wlasnie ustalcie czym testujemy i mozemy zacząc sie bawic, bo ja jestem gotowy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 No to grzejcie maszynki :> i do dziela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) No to grzejcie maszynki :> i do dziela 1621224[/snapback] ok za kilka dni jesli można, tylko kupie tego abiciaka i do dzieła....już wystawiłem na allegro mojego starego gigabyte'a. Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez Kagan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 ok , moze byc za kilka dni ale ostrzegam ze bedzie szybszy proc bo przyjdzie zasilator normalny, który na linii 12+ napewo nie ma 11.61 Oo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 ok , moze byc za kilka dni ale ostrzegam ze bedzie szybszy proc bo przyjdzie zasilator normalny, który na linii 12+ napewo nie ma 11.61 Oo 1621272[/snapback] na k8ns z tego co wiem to wyciągaja 2,8 z tych sempów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 no i tyle mam zamiar osiągnąc [; jeszcze przed kumpnem postanowiłem ze albo 2.8ghz albo szukam innego proca :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 no i tyle mam zamiar osiągnąc [; jeszcze przed kumpnem postanowiłem ze albo 2.8ghz albo szukam innego proca :> 1621334[/snapback] ale to tylko na proce pojedynek :D bo ramy i grafe mam do...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 pobierznie przeczytawszy ten temat doszedlem do zatrwazajacego wniosku: nie chcialbym dyskutowac z uzytkownikiem celerona i fx'a zarazem :lol: bawcie sie syntetykami, moze nawet w timedemach. ja chce plynnej gry na satysfakcjonujacym mnie poziomie. i przestaje zabijac sprzet dla 10 3dmarkow ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Orgiusz swoja droga przestaniesz pisac mala czcianka, :wink: bo juz mi sie nie chce powiekszac strony w operze aby przeczytac co napisales :P PS: ja wymiekam juz z tej "dyskusji" powodzenia zycze syntetykom. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 ale to tylko na proce pojedynek :D bo ramy i grafe mam do...... 1621391[/snapback] blitze to wbrew pozorom solidne pamieci, swego czasu na socket A robilem na nich 270 mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) no to jak wiecie to podajcie jakies testy niesyntetyczne?? oprócz gier ;] Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez Kagan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 [ot] buu w poprzednim poscie nie uzywalem jeszcze mniejszych czcionek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 [ot] buu w poprzednim poscie nie uzywalem jeszcze mniejszych czcionek 1621458[/snapback] OT ty maly perfidny gnomie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) OOO fajnie :D moge tez sie pobawić w katowanie złoma ? :] Proponuje sandre 2005 bo juz mam na kompie ;] Jeżeli macie inne propozycje to tak na wszelki wypadek wyślij mi ktoś krótki tutorial :D EDIT coś tan sandra nie pali :/ jeszcze pokombinuje z trybu awaryjnego :D Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez Shiningami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 OOO fajnie :D moge tez sie pobawić w katowanie złoma ? :] Proponuje sandre 2005 bo juz mam na kompie ;] Jeżeli macie inne propozycje to tak na wszelki wypadek wyślij mi ktoś krótki tutorial :D EDIT coś tan sandra nie pali :/ jeszcze pokombinuje z trybu awaryjnego :D 1621504[/snapback] hehe twój northwood jest bezkonkurencyjny :lol: nie ma gorszego :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 hehe dokladnie ja mam blitz i chodza na 265 na cl2,5 3.3.6 :)) i chce je sprzedac jak kto by byl chetny! pozdro!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 hehe twój northwood jest bezkonkurencyjny icon_lol.gif nie ma gorszego on ma chyba williametta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 No jasne że tak :D stary "dobry" willy :P Teraz przynajmniej zobaczycie dokładną różnice między starą a nową generacją Celeronów :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 No jasne że tak :D stary "dobry" willy :P Teraz przynajmniej zobaczycie dokładną różnice między starą a nową generacją Celeronów :lol2: 1622287[/snapback] hehhee obydwa są cienkie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 a kto by się przejmował ? :D no to kiedy moge odpalać sandre i jak pokazać wyniki ? napisać czy screenshot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...