Skocz do zawartości
Aurora001

[oszust] <teraz Mnie Przerobili :f>

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ze pan Marcin K. nie odzywa sie do mnie od wczoraj smiem twierdzic ze moglo zajsc oszustwo. Jesli sprawa sie wyjasni z gory chcialbym przeprosic za zainstała sytuacje.

Niedawno dalem ogloszenie o zakup sp-97 na tweaku i zglosil sie do mnie user

http://forum.purepc.pl/index.php?showuser=118929

Z rozmowy wyszlo ze sp-97 moge odebrac osobiscie, wiec w zasadzie nie mialem sie czego bac, nawet b.mocno sugerowalem odbior osobisty jednakze byl to tylko "sprawdzian".

Pieniadze wplacilem w poniedzialek, doszly wedlug pana Marcina K. we wtorek o godzinie 18. Paczka miala byc wyslana z rana nastepnego dnia. Jako ze kwota bylo 100+6zl rozumiem iz byl to priorytet a Gorzow WLKP jest na tyle duzym miastem zeby nie bylo problemow z dojsciem.

Do momentu kiedy to pisze pan Marcin K. nie odezwal sie ani paczka nie doszla.

Jesli pan Marcin K. nie odezwie sie do piatku, godiny lub paczka nie dojdzie zglaszam sprawe na policje.

Byc moze jakis glupi listonosz zostawil avizo w skrzynce ( pomimo tego ze w domu od wtorku jest ktos non-stop ) a ze do skrzynki bede miec dostep po 18 to sie okaze i moze ja sie myle.

PS. User jest podobo stalym bywalcem forum Tom'sa ...

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pieniadze wplacilem w poniedzialek, doszly wedlug pana Marcina K. we wtorek o godzinie 18. Paczka miala byc wyslana z rana nastepnego dnia.

1615389[/snapback]

W goracej wodzie jestes kompany? Gosciu wyslal w srode rano ( czytaj zapewne okolo 13 ) priorytetem. Teoretycznie przesylka powinna juz do ciebie dojsc, ale z wlasnego doswiadczenia wiem ( zeby nie bylo wysylam dziennie jakies 20-30 listow, paczek poleconych i priorytetem ) ze priorytet nie idzie 1 czy 2 dni tylko minimum 3. Dzisiaj jest piatek czyli minely dopiero 3dni, zapewne w poniedzialek dojdzie.

PS: ja bym przynajmniej poczekal do poniedzialu z takimi oskarzeniami :? , chcialbyc to dostac tego samego dnia? To trzeba bylo sie umowic na DHL ( ps: paczka z polski do wloch dhelem idzie 2, gora 3 dni :> )

PS2: ze nie odzywa sie do ciebie od wczoraj moze tez oznaczac ze nie ma pradu, komp mu sie spalil, albo wyslal paczke i wyjechal na weekend.

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ze poczta nawala tez sie tego lekko spodziewam...

Ale np. typy z 4maxu wyslali mi paczke we wtorek o 14:27 a doszla po 24h :F

POzyjemy zobaczymy. Od wczoraj pan Marcik K. nie odpowiada.

ad. ps2 Wiem dlatego zaznaczylem na poczatku 1 posta ze wszystko moze byc wporzadku... i z gory przepraszam jesli jest inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ze poczta nawala tez sie tego lekko spodziewam...

Ale np. typy z 4maxu wyslali mi paczke we wtorek o 14:27 a doszla po 24h :F

POzyjemy zobaczymy. Od wczoraj pan Marcik K. nie odpowiada.

1615427[/snapback]

moze wyslali priorytetem i poleconym jednoczesnie? U mnie w firmie zawsze sie tak robi. Priorytet to oznacza tylko tyle ze ma pierwszenstwo przed zwyklymi listami, a polecony z priorytetem ma "wieksze" prawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Avizo nie ma zarowno kontaktu z panek Marcinek K. takze. ZzZzZzZzZz korfa mac

1615836[/snapback]

Aurora - Idz jutro na poczte, do twojego odzialu i zapytaj sie czy nie ma zadnej paczki :)

Ja mialem raz coś takiego - kupilem wosk do nart, gosciu wyslal priorytetem - dobra czekam tydzien nic, 2 tydzien nic. Tamten juz poszedl na swoją poczte wyjasnic sprawe, ale musi minac 14 dni roboczych zeby dowiedziec sie co sie stalo. Dal rade zebym ja poszedl na poczte.... przychodze na poczte, pytam - a gosciowa do mnie - "No dobrze ze po paczoszke przyszedles, juz mielismy odsylac spowrotem" - no sie k**** wscieklem, w sumie naczekalem sie 14 dni na paczke priorytetową, nie dostalem awiza i nadodatek mieli ją odeslac.

PP :(

AHA - Wlasnie ja tez mam problem z gosciem - kupilem laptopa w ktorym mialo byc wyjscie rj-45 - oczywiscie wyjscia nie ma (sieciowki) - gosc pojechal na wakacje (2 tygodnie) no i kufa nie wiem co robic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche teraz sie pukam w czolo ze nie wzialem nr. telefonu do niego.

Jaki jest numer na informacje tel?

Facet jest z Gorzowa WLKP, znam ulice i nazwisko. Z checia zdobylbym numer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierdzele az tak trudno sprawdzic w goglach? Prosze, tylko skopiowane z tematu "sp97" do googli

1615589[/snapback]

ja pierdziele na samej pierwszej stronie wyszukania gugla masz odniesienia do 3 conajmniej 3 roznych towarow. rzucic kodem kogos kto nie w temacie i odsylac do gugla tez potrafie <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czytam ten topic aż nie mogę uwieżyć że dałeś się tak dać zrobić :blink:

Człowiek o którym nic nie wiadomo! Z jednej strony współczucie z powodu straconej kaski a z drugiej troche nie mogę powstrzymać się od śmiechu ;) No wiesz, nie można być tak ufnym!

Trza było za pobraniem...

No wiesz, radiator bardzo przypomina cegłe...

Tak czy siak by go oszukał <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaaa za pobraniem rofl ;o

Dobra nevermind

Ale wtopilem sie tym odbiorem osobistym bo na poczatq umawialismy sie na wlasnie taki sposob zalatwienia tranzakcji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh nie sądze aby koleś chciałby cie przerobić ! co by nie mówić 100zł to są śmieszne pieniądze . Tak jak już ktoś pisał. Obstawiał bym wysłanie paczki + jego wyjazd.

A na policje nie radziłbym iść. Jak sie dowiedzą o jaką sume chodzi to jeszcze Cie zjebią że im d... zawracasz.

CIERPLIWOŚCI.

A z resztą to już nie pierwszy temat że ktoś został wyrolowany na forum przez usera z 0 ilością postów. Warto sie uczyć na błędach innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh nie sądze aby koleś chciałby cie przerobić ! co by nie mówić 100zł  to są śmieszne pieniądze . Tak jak już ktoś pisał. Obstawiał bym wysłanie paczki + jego wyjazd.

A na policje nie radziłbym iść. Jak sie dowiedzą o jaką sume chodzi to jeszcze Cie zjebią że im d... zawracasz.

CIERPLIWOŚCI.

A z resztą to już nie pierwszy temat że ktoś został wyrolowany na forum przez usera z 0 ilością postów. Warto sie uczyć na błędach innych.

1616509[/snapback]

Co do policji, jak bym nie przyjeli to by mieli taki wpier... zeby chlopaki z komendy sie nie pozbierali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi