Cyrul Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Jak w temacie czy jest sens przesiadać się z p4 2.6HT na amd64 3000+ venice pytam bo stoję przed koniecznosciaą kupna karty grafiki i myślałem o GF7800GT pod PCI-E a z tym wiąże się kupno nowej płyty więc rozważam zmiane platformy. prosił bym o uzasadnienie swoich wypowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 DFI NF4 a czemu ? Bo nie ma lepszej mobo pod s939 z PCI-E zwłaszcza jak chcesz potem sprzęt podkręcać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyrul Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 ale ten venice wydajniejszy jest od mojego p4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 (edytowane) ja bym nie zmienial, choc venice bedzie pewnie troche wydajniejszy (a ja tam wole HT hehe) masz wypas mobo, proca pewnie dobrze na niej wykrecisz, dokup ramu i cos na agp i zostanie ci sporo klepakow w kieszeni a komp starczy na dluuuugo... :D chyba ze sie na tego 7800 napaliles... heh Edytowane 26 Sierpnia 2005 przez Sir_ice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 jezeli zmieniasz na pci-e to przyokazji mozesz sobie pozwolic na przesiadke na cokolwiek ,bo i tak musisz zmieniac plyte i proca i jeszcze ram do tego w przypadku nowych cipsetow intela wiec podsumowujac: plyty troche tansze na s939 niz s775 (te najnowsze na wypasie) proca musisz zmieniac ,wiec 3000+ tanszy niz odpowiednik intela jak bierzesz s939 to nie musisz zmieniac pamieci - nie masz klopotu i nie tracisz na odsprzedazy jak widac zmiana na s939 jest sluszna przy zmianie na pci-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyrul Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 moze napisze dokladnie jaka konfiguracje mam na mysli moze ktos ew cos na temat dopowie, zastanawiam sie czy Zasilacz sie nada... AMD64 3000+ Venice DFI lanparty ultra-D 2*512 Geil UltraX CL2 400 GF 7800 GT Gigabyte NX78T256V-B 256MB ViVO & DVI (PCI-E) Obudowa Chieftec BX03-B-B-B 400W zasilacz (ten 120mm) gg:2107813 tutaj zapraszam osoby które mają dużo do powiedzenia za wszelkie sugestie z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendezX700 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 komputer jest OK zasilacz też chieftec to dobra marka ale jak już biezesz to weż z 420W niewiele dopłacisz a czym więcej tym lepiej;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyrul Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 (edytowane) właśnie w tym sęk że nie ma z budą takiego zasilacza jest tylko ten 400W z jednym fanem 120mm. Zastanawiam się czy nie ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> samej budy i tagana 420W ale to znowóż troche koszta rosną no i nadal mam dylemat czy AMD 64 po tym pentiumie żeczywiście spełni moje oczekiwania... acha jeszcze pytanie czy jest sens kupowac takie pamieci czy moze same TwinMOSY 2*512 CL2.5 co sa na www.komputronik.pl bo zastanawiam sie czy za te 200zł różnicy będzie ten skok wydajnościowy tego wart. Edytowane 27 Sierpnia 2005 przez Cyrul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoeeeniX Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) na jakiej technologii massz tego P4 ??? 2,6 podkręcony ma sie rozumieć ?? EDIT: i do czeog używasz kompa bo myśle że geile są spoko ale drogie :// a twinmosy są wolniejsze. Jeśli nie grasz w wymagające gry i nie zależy ci na szybkości pamieci to ja bym brał twinmosy :] Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez PhoeeeniX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 http://www.imperium.net.pl/twinmos-speed-p...box-p-4570.html oto sa pamieci do dfi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoeeeniX Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 kurde myślałem że już nie sprzedają bh-5 !!! gdzieś ty to znalazł :) Masz jeszcze inne linki z sklepami do bh-5. Ja znalazłem na komputroniku ale to geile za 800zł to wiesz :// chodzi mi o nomalną cene :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 hey po co chcesz zmieniac caly sprzet ? przeciez bedzie 7800 na AGP, to tylko kwestia czasu... sprzedasz swoja grafe, dolozysz ramu i sprawa zalatwiona ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyrul Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 mam 1000 do wydania na grafe a potem: okazuzje sie ze po sprzedaniu starego kompa (jak w podpisie) mam prawie cala kaske (bez 400zl) na cene netto nowego kompa, mam o tyle wygodnie ze biore fakture i odliczam VAT, kupuje sprzet na firme. Pozatym jest okazja w koncu kupic porzadna obudowe. Tak wiec wymiana kompa praktycznie nic mnie nie bedzie kosztowala nie liczac tej grafy ktora i tak kupie. ARMAS dzieki za info o tych pamieciach juz jestem zdecydowany nie ma sensu kupowac takich drogich pamieci jak Geil, pozatym sklep super ceny proca i plyty o wiele nizsze niz tam gdzie chcialem kupic (komputronik) jednym slowem rewelka, gdybys mieszkal w lodzi postawil bym piwo;] a jak ktos szuka sklepow wiecej to w google wystarczy wpisac nazwe pamieci. Ja juz znalazlem 3!! Mdzy innymi sa na www.sirius.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 A bedziesz krecil? Bo Venice nie krecony to raczej zly pomysl.. Wydajnosc troche lepsza od p4, a 64bit- ? Zanim to na dobre wejdzie to juz beda nowsze/lepsze/tansze procki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyrul Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 to chyba oczywiste ze kupujac Venice 3000+ i plyte DFI nie pozostawia sie go w normalnych warunkach pracy pozatym zaplanowałem wyposazyc go w ZALMANa 7700CU wiec bedzie jeszcze ciekawiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Do gier to co proponujesz to byłby sprzęcior naj naj ;) Intel z HT jest lepszy do pracy w wielu aplikacjach pod WinXP, natomiast w grach przewagę ma AMD64. Jeżeli wystarcza ci komfort pracy oferowany przez AMD, bierz AMD :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 a64 to przyszłośc, duzo pisali o jego wydajnosci. Mam amd chce go ulepszyc i nie mam zamiaru zmieniac na intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Do gier to co proponujesz to byłby sprzęcior naj naj ;) Intel z HT jest lepszy do pracy w wielu aplikacjach pod WinXP, natomiast w grach przewagę ma AMD64. Jeżeli wystarcza ci komfort pracy oferowany przez AMD, bierz AMD :) 1619895[/snapback] Mozesz podac chociaz jedna "aplikacje" w ktorej p4 za ta sama cene co vini bedzie szybszy ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 jedną? nie bardzo... ale jeśli jest ich ilestam jednocześnie to ht sie kłania... a tak btw. a64 jest sporo lepszy w grach. i co tutaj sie sprzeczać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 To prawda Pentium napewno lepiej sobie poradzi jesli kodujesz film i naprzykład bawisz się arkuszem kalkulacyjnym czy przeskakujesz po stronach w tym samym czasie.Reakcja jest taka ze nie wiedac ze procesor w tle koduje film.Jesli zrobisz do na Venim sytuacja przestanie być komfortowa.Teraz tylko zalezy kto do czego potrzebuje sprzętu.Nie ma co polemizować tak jak vini wygra w wielu sprawach tak ustępuje pola Pentiumowi w kilku innych.Wazne aby dla nas to było wygodne - bo jesli grasz 70% czasu i nie projektujesz niczego - nie bawisz się w Photoshopie Veni Cię zadowoli - jesli natomiast bawisz się grafika i ciagle coś wklejasz - przenosisz między aplikacjami Pentium z HT jest nieporównywalnie bardziej wygodny i szybki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 i tak sie cala zabawa z HT skonczy jak wejda na dobre 2-jajowce, wtedy z niczym nie bedzie problemu: i z grami i z photoshopami itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Ale patrząc na ceny narazie jeszcze chwilkę trzeba poczekać - chociaz napewno juz niezadługo.Mam nadzieje ze wtedy też programiści bardziej będą zwracać uwagę na optymalizowanie kodu pod 2 procesory co jeszcze bardziej uprzyjemni pracę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Cyrul: ASUS (i inni chyba tez...) zrobił pare wynalazków takich jak P4GD1 i P4GPL-X. chipset słaby jeśli chodzi o o/c, ale mają swoje zalety: s478 + DDR1 + PCI-E moze wystrczy ci wymiana płyty głównej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 i tak sie cala zabawa z HT skonczy jak wejda na dobre 2-jajowce, wtedy z niczym nie bedzie problemu: i z grami i z photoshopami itd. 1653472[/snapback] Na pacztku procom bez ht moze byc jeszcze ciezej jezeli wiekszosc softu bedzie optymalizowana pod 2 jadra. Oczywiscie ht to tylko proteza a nie fizyczne 2 rdzenie, ale gdy juz obecnie soft jest pod ht widac jego przewage. Przewaga jednowatkowego a64 w takich grach moze powaznie sie zmiejszyc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...