Skocz do zawartości
Sziken

Najwydajniejsza Nagrzewnica

Rekomendowane odpowiedzi

No to troche sporo, ale biorac pod uwage BIE3 to nie ma porownania chyba. Jaka konstrukcje maja te chlodnice? Jakie wymiary ma star?

O konstrukcje to chodzi mi z:

Dołączona grafika

(sory zeobreazek drugi raz, ale po co odsyłac do posta mechl!na ;) )

Podejrzewam, ze to pewnie są te ostatnie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mi powiesz, że w

są tylko 2 sklepy motoryzacyjne to nie uwierze ;-)

1634318[/snapback]

no jeszcze w zasadzie moge sie wybrac do gdanska...... :lol:

dobra dobra jeszcze podzwonie, ale ja sie tylko zapytałem........ po za tym chyba jak juz to alu stosowac, bo ceny na allegro np z takiego golfa sa zachecajace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kszonek

nie musisz dzwonic ;) star

jedna z 2 srodkowych jutro sprawdze ...

gruba ok 8-12cm wysoka ok 1m szeroka ok 80cm - tak na oko bo nie chce mi sie isc do auta mierzyc bo juz troche ciemno :)

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie był taki pewien, może chodzi Ci o cos w rodzaniu wersji long (tak jak Chieftek robi ze swoimi Midi)?

1625257[/snapback]

A ja bym jednak był.

Między midi, a bigtowerem jest jeszcze full tower lub po prostu tower (przykłady? Stacker)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kszonek

nie musisz dzwonic ;) star

jedna z 2 srodkowych jutro sprawdze ...

gruba ok 8-12cm wysoka ok 1m szeroka ok 80cm - tak na oko bo nie chce mi sie isc do auta mierzyc bo juz  troche ciemno :)

1634497[/snapback]

No jak miło :] Niewiedzuiaęm ze starem jezdzisz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ale mialem dzisiaj dzien na uczelni nie mialem zbyt wiele czasu ... jutro czeka mnie manewrowanie tym ogierem wiec o ile nie zapomne to sie jej dobrze przyjrze ;]

ale wedlug mnie jesli ktos szuka chlodnicy do midi ciagnikowe c33o c36o niektore zetory maja dosc dobrze dopasowana konstrukcje

jeden z wiekszych dla mnie zaopatrzeniowcow ;]

http://www.tutka.pl/

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ale mialem dzisiaj dzien na uczelni nie mialem zbyt wiele czasu ... jutro czeka mnie manewrowanie tym ogierem wiec o ile nie zapomne to sie jej dobrze przyjrze ;]

ale wedlug mnie jesli ktos szuka chlodnicy do midi ciagnikowe c33o c36o niektore zetory maja dosc dobrze dopasowana konstrukcje

1636090[/snapback]

C330 do middi towera nie wejdzie ;)

jest wyższa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie mowie ze wejdzie tylko ze jest porownywalnych rozmiarow chyba po prostu zle sie wyrazilem :| do mojego longa jakby jak polozyc na boku to by pewnie dobrze lezala ;)

ze starowka troche przesadzilem zmylila mnie atrapa przednia

wymiary to ok 63x63x9cm

ok 80 na 100 posiadaja stayery oraz pojazdy o podobny tonazu >12t ...

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle zescie napisali a ja dalej nie wiem z czego mam wymontowac moja nowa chlodnice :D ciagle mysle miedzy starem ; zukiem no i teraz niby doszedl zetor :D?? pozdrawiam

1636862[/snapback]

kup bix3 i masz problem z głowy..

NIKT CI NIE ODPOWIE CO JEST WYDAJNIEJSZE BO NIE MA TESTÓW..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym tylko ze:

- chlodnice sa projektowane na duze przeplywy powietrza oraz duze roznice temperatur ciecz-powietrze

- to bedzie troche ciezkie w calosci bardzo kosztowne nawet za uzywke przyjdzie Ci pewnie zaplacic ok 5oozl

- przerobienie kruccy zapewne nowe otwory beda niezbedne a stare trzeba bedzie zaslepic

- uzywka = kamien rzadko kto stosowal jakis plyn w tych czasach itd powodzenia ja bym kupij nowe bix3 albo nawet 2x bix3 koszty podobne a wiecej zalet niz wad ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie a powinny byc :P no tak czy sia wydaje mi sie ze wezme stara do big towera i bedzei tyle na ten temat a jak znajde jakies dobre zlomowisko / okazje to wezme stara i zuka wtedy nie bedzie problemu z tym co wziac :D pozdro

1637493[/snapback]

jak jestestaki mądry to zrob testy :]

z tym tylko ze:

- chlodnice sa projektowane na duze przeplywy powietrza oraz duze roznice temperatur ciecz-powietrze

- to bedzie troche ciezkie w calosci bardzo kosztowne nawet za uzywke przyjdzie Ci pewnie zaplacic ok 5oozl

- przerobienie kruccy zapewne nowe otwory beda niezbedne a stare trzeba bedzie zaslepic

- uzywka = kamien rzadko kto stosowal jakis plyn w tych czasach itd powodzenia ja bym kupij nowe bix3 albo nawet 2x bix3 koszty podobne a wiecej zalet niz wad ;]

1637549[/snapback]

i tu sie zgadzam, acz nie do konca: za starem przemawia zaleta, ze robisz to sam ;) wieksza satysfakcjanio nie ;) hehe. Ja sie zastanawiam nad jakas duza, nowa aluminiowka z allegro, bo ceny bardzo ciekawe - do 200 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linoge co ty pierdaczysz Xx ? 500 zl za nagrzewnice ze stara ze zlomu Oo ?? czy ty przypadkiem nie mylisz o chlodnicy nowej ze sklepu ? aby wyjasnic wszystko pisze :

CHCE KUPIC NAGRZEWNICE ZE STARA KTORA WEJDZIE DO BIG TOWERA I BEDE JA MUSIAL WYCZYSCIC CHEMICZNIE !!!

to tak zeby wyjasnic wszystkie watpliwosci do tego co planuje zakupic ;]

Edytowane przez Sziken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linoge co ty pierdaczysz Xx ? 500 zl za nagrzewnice ze stara ze zlomu Oo ?? czy ty przypadkiem nie mylisz o chlodnicy nowej ze sklepu ? aby wyjasnic wszystko pisze :

CHCE KUPIC NAGRZEWNICE ZE STARA KTORA WEJDZIE DO BIG TOWERA I BEDE JA MUSIAL WYCZYSCIC CHEMICZNIE !!!

to tak zeby wyjasnic wszystkie watpliwosci do tego co planuje zakupic ;]

1637615[/snapback]

Wiec Ci mowie nie kupuj nagrzewnicy ze stara tylko kup z łady! Star jest za wielki i wogole ;) Jak kupowac ze stara to tylko chłodnice, bo ona jest jak sciana bigtowera i mozna ładnie chłodzic.. Linoge mowi o CHLODNICY do stara, a nie nagrzewnicy.

//

pierwszy wyraz w pierwszym punkcie. Przez cały czas w moim i linoge postach przewija sie o chłodnicy nie nagrzewnicy. i tink

z tym tylko ze:

1637549[/snapback]

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiem :P kszonek mowisz od lady a czemu od lady ? bo zaczyna mi sie powoli mieszac i nie wiem wkoncu co wybrac :P ale z tego co wiem star jest na harisonie a harison jest wydajniejszy od zuk / lada ktore maja to samo konstrukcje ale za to zuka / lade latwiej rozlutowac i wyczyscic :P a co jest wieksze zuk czy lada ?

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi