koti Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Ostatnio cos niedobrego sie stalo z kompem siostry. Najpierw moze config : P3 500mhz Jetway 695AS*klik* 256 sdr noname Seagate 40gb / 7200rpm GeForce 4mx 4000 Zasiłka noname 350w (wiem wiem , bez komentarza) Po prostu pewnego dnia się zawiesił. Po zresetowaniu zawiesił się przy wczytywaniu avasta , a potem juz zawieszał się podczas wczytywania windowsa. Pomyslalem , ze moze wirus , wiec format. Jednak po formacie bylo to samo. Zostawiłem pamięci do przetestowania na całą noc i zero błędów. Teraz sprzedałem mojego radeona i gf jest u mnie w kompie , więc też jest dobry. Płyty i procka nie mogę przetestować. Obstawiam jednak dysk , albo zasiłkę. Nie chcę wymieniać nic w ciemno , a teraz nie miałem czasu odpalić tego na moim enermaxie. Czy ktos mial podobny problem ? Z gory dzieki za odpowiedzi. I jeszcze taki mały bonus ; ) Mam wd caviara 120gb 8mb cache i ma w tej chwili 33 stopnie. Chciałbym go położyc na gąbce , ale niestety mam tylko taką cienką (2-3mm). Oprocz tego mam dużo styropianu , ale nie wiem , czy temp nie bedzie zbyt wysoka. Lepiej gąbkę , czy ten styropian ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Przetestuj procka primem na przykład (do ściągnięcia na mojej stronce - link w podpisie). Stawiam właśnie na niego. Zasiłka oczywiście do wymiany. Sprawdź też kondensatory na płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Ehhh , jak mam go przetestowac pod prime skoro windows mi nie dziala ; / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 No to może sprawdź czy wstanie na jakimś innym kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Juz nikt u mnie nie ma plyty na socket 370 ; ( Przetestowałem dysk i jest dobry , a watpie , zeby to byla zasilka. Kondensatory tez ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Clear CMOS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 To było pierwsze co zrobiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 A jak z chłodzeniem procesora ? Może się przegrzewa, co powoduje zwisy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 P3 nie wytwarzają dużo ciepła , jakies 25 stopni ma. Czy celeron 733mhz z allegro będzie miał lepszą wydajność od tego 500mhz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 sprawdź kondensatory ;]!. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Juz nikt u mnie nie ma plyty na socket 370 ; ( Przetestowałem dysk i jest dobry , a watpie , zeby to byla zasilka. Kondensatory tez ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...