hinco Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 W RMF fm już 3 raz słysze że Philips ( i chyba LG) budują fabrykę ekranów ciekłokrystalicznych :D Mi sie pomysł podoba ;) mam nadzieje że ceny spadną.... jak myśłicie? oby tylko OLED nie weszło wczesniej niż ta firma powstanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Nie znam sie na zaleznosciach rynkowych, ale jakby ceny spadly byloby bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Z tego co słyszałem to jest fabryka dużych ekranów 21" i większe.... Mało kogo stać na takie cacka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Z tego co słyszałem to jest fabryka dużych ekranów 21" i większe.... Mało kogo stać na takie cacka. 1638620[/snapback] Ale wazne, ze duzo nowych miejsc pracy bedzie nie :blink: :mur:? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 O co ci chodzi? :blink: Odnosze sie do tego,że ludzie licza na spadek cen... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Tak jestesmy bardzo zlymi ludzmi i nie patrzymy, zeby innym bylo dobrze, tylko nami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Z tego co słyszałem to jest fabryka dużych ekranów 21" i większe.... 1638620[/snapback] Od 19" ma się zaczynać :) Ważne że będzie koło 8k-12k miejsc pracy, a teren wokół tej inwestycji też się poprawi (sklepy, restauracje i takie tam). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Wczoraj nas nauczyciel na lekcji opieprzył że nie słuchamy radia :] i właśnie o tym nam powiedział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 I dobrze zrobil, w koncu to jedna z powazniejszych inwestycji w Polsce od 10 lat :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 I dobrze zrobil, w koncu to jedna z powazniejszych inwestycji w Polsce od 10 lat :/ 1640550[/snapback] imo od 100.... ta fabyka wypuści pierwsze panele do sprzedazy za ok 2-3 lata (przynajmniej tak słyszałem) a to dosyć długo i może sie wszystko pozmieniać i m.in. wejdą lepsze standarty... na 19'' można już sobie pozwolić, ceny są wysokie ale w porównaniu do 17'' 19'' mają lepsze parametry.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 widzialem cos o tym w dzisiejszej wyborczej ma byc podobno 2,8tys miejsc pracy ;] w jakiejs wsi gdzie stoi kilka domów na krzyż:D podobno 29 rodzin :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Mi sie pomysł podoba ;) mam nadzieje że ceny spadną.... jak myśłicie? 1636038[/snapback] Ważne że bedą miejsca pracy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Ważne że bedą miejsca pracy... 1643215[/snapback] racja racja no i do tego jakieś przełamanie w inwestycjach w Polsce, moze zaczną wchodzić też inne duże koncerny jak np Intel Abit AMD Audi Gigabyte , a Polska może przestanie narzekać na brak miejsc pracy :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 no i do tego jakieś przełamanie w inwestycjach w Polsce, moze zaczną wchodzić też inne duże koncerny jak np Intel Abit AMD Audi Gigabyte , a Polska może przestanie narzekać na brak miejsc pracy :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: 1643256[/snapback] Optymista ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 ja bym ujął to tak: Nierealista ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 lidzie co wy gadacie ... amd w polsce .... macie wyobrażnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 lidzie co wy gadacie ... amd w polsce .... macie wyobrażnie :lol: 1644193[/snapback] bujną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 A po co nam AMD w Polsce, nie wiem po co pisać takie bzdury. Jak wy postrzegacie zautomatyzowane fabryki, które będą zatrudniały dużą liczbę ludzi. W takich fabrykach potrzeba super wykwalifikowanej kadry mówiącej przynajmniej w 2 językach, pomijając ojczysty. Stawia się inne warunki lecz oczywiście płace są inne. AMD, INTEL, Microsoft, Electronic Arts, IBM, Dell, Sony i inne wielkie koncerny budują swoje fabryki z daleka od aglomeracji w krajach, gdzie jest tania i wykwalifikowana kadra pracownicza. Nie bujajcie w obłokach bo takie firmy przy naszych podatkach i stanie dróg naziemnych i powietrznych ominą nas szerokim łukiem. Przemyślcie moje słowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Pomału, pomału... od razu Krakowa nie zbudowali. Jedna dobra inwestycja to jest kropla w morzu potrzeba na polskim rynku pracy. Wciąż jest wysokie bezrobocie i póki co to nie przewiduje przełomowej poprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Rozmawiałem z kilkoma absolwentami, którzy szukają pracy. Faktycznie mają papier magistra lecz coś więcej: "no wiesz stary, jesteśmy bystrzy damy sobie radę :P" Chłopaki z językiem kiepsko, praca z klientem kiepsko, sztuka wysławiania się kiepsko, praca w grupie yyy tia, zarobki "No minimum 2000 zł" netto. Ha Ha Ha To o czym my rozmawiamy :P Studiuje, pracuje od 17 roku życia, czyli już 4 rok. Potrafiłem się uczyć i pracować. Bez przesady w większych aglomeracjach można zarabiać nawet grosze lecz zarabiać nawet te 600-700 zł ale zawsze na coś jest. Ci co tak wysoko się cenią a nie potrafią się zaprezentować i pracować to nie dziwmy się, że mamy bezrobocie wsród młodych ludzi po studiach. Temat można ciągnąć i ciągnąć, książke można nawet napisać, ale po co i tak każdy będzie wiedział lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 zgadzam sie :D a jak mógłbym nie zgodzić sie... Text moje kumpla po stufdiach: "Wszyscy sie uczą a robic nie ma komu..." coś w tym jest ;) Paca jest, ale wiele osób sie za wysoko ceni ;) Mój dziadek skończył 4 podstawówki i teraz w wieku ok 70 lat zarabia pow 3k miesiąc, można powiedzieć że kopiąc rowy :lol2: ja przy nim spokojnie jak chciałem to wyrabiałem 150 dziennie, ale narobić sie trzeba, a to nie każdemu sie niestety chce... :/ No więc jak już Romo wspomniał z tematu można ksiązki pisać , więc możeby go zamknąć póki nie stanie sie powodem kłótni ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 1. cytat: "a jak mógłbym nie zgodzić sie..." koniec cytatu. Pisz lepiej po gramatycznemu bo ciężko to zrozumieć :) 2. Nie polecam nazywać mnie Romo, Roman, Rumun itp. kilka osób próbowało i krótko żyło na forum. Jakoś tak mnie to drażni, że nie potraficie odmieniać ksywki Romek :) 3. Temat niech zostanie, po to jest aby się ludzie wypowiadali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Romek tak między nami studiujesz zaocznie i dorabiasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Dokładnie Darks. W tygodniu pracuje po 9 godzin a w weekend studiuje. Czemu pytasz? Jeśli chcesz pogadać to zapraszam na PW/GG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...