Skocz do zawartości
hinco

Philips Lg W Polsce :d

Rekomendowane odpowiedzi

W RMF fm już 3 raz słysze że Philips ( i chyba LG) budują fabrykę ekranów ciekłokrystalicznych :D

Mi sie pomysł podoba ;) mam nadzieje że ceny spadną.... jak myśłicie?

oby tylko OLED nie weszło wczesniej niż ta firma powstanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co słyszałem to jest fabryka dużych ekranów 21" i większe....

1638620[/snapback]

Od 19" ma się zaczynać :)

Ważne że będzie koło 8k-12k miejsc pracy, a teren wokół tej inwestycji też się poprawi (sklepy, restauracje i takie tam).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dobrze zrobil, w koncu to jedna z powazniejszych inwestycji w Polsce od 10 lat :/

1640550[/snapback]

imo od 100....

ta fabyka wypuści pierwsze panele do sprzedazy za ok 2-3 lata (przynajmniej tak słyszałem) a to dosyć długo i może sie wszystko pozmieniać i m.in. wejdą lepsze standarty...

na 19'' można już sobie pozwolić, ceny są wysokie ale w porównaniu do 17'' 19'' mają lepsze parametry..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważne że bedą miejsca pracy...

1643215[/snapback]

racja racja

no i do tego jakieś przełamanie w inwestycjach w Polsce, moze zaczną wchodzić też inne duże koncerny jak np Intel Abit AMD Audi Gigabyte , a Polska może przestanie narzekać na brak miejsc pracy :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i do tego jakieś przełamanie w inwestycjach w Polsce, moze zaczną wchodzić też inne duże koncerny jak np Intel Abit AMD Audi Gigabyte , a Polska może przestanie narzekać na brak miejsc pracy  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:

1643256[/snapback]

Optymista ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co nam AMD w Polsce, nie wiem po co pisać takie bzdury.

Jak wy postrzegacie zautomatyzowane fabryki, które będą zatrudniały dużą liczbę ludzi.

W takich fabrykach potrzeba super wykwalifikowanej kadry mówiącej przynajmniej w 2 językach, pomijając ojczysty. Stawia się inne warunki lecz oczywiście płace są inne.

AMD, INTEL, Microsoft, Electronic Arts, IBM, Dell, Sony i inne wielkie koncerny budują swoje fabryki z daleka od aglomeracji w krajach, gdzie jest tania i wykwalifikowana kadra pracownicza.

Nie bujajcie w obłokach bo takie firmy przy naszych podatkach i stanie dróg naziemnych i powietrznych ominą nas szerokim łukiem.

Przemyślcie moje słowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawiałem z kilkoma absolwentami, którzy szukają pracy.

Faktycznie mają papier magistra lecz coś więcej:

"no wiesz stary, jesteśmy bystrzy damy sobie radę :P"

Chłopaki z językiem kiepsko, praca z klientem kiepsko, sztuka wysławiania się kiepsko, praca w grupie yyy tia, zarobki "No minimum 2000 zł" netto. Ha Ha Ha

To o czym my rozmawiamy :P

Studiuje, pracuje od 17 roku życia, czyli już 4 rok. Potrafiłem się uczyć i pracować. Bez przesady w większych aglomeracjach można zarabiać nawet grosze lecz zarabiać nawet te 600-700 zł ale zawsze na coś jest.

Ci co tak wysoko się cenią a nie potrafią się zaprezentować i pracować to nie dziwmy się, że mamy bezrobocie wsród młodych ludzi po studiach.

Temat można ciągnąć i ciągnąć, książke można nawet napisać, ale po co i tak każdy będzie wiedział lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie :D

a jak mógłbym nie zgodzić sie...

Text moje kumpla po stufdiach:

"Wszyscy sie uczą a robic nie ma komu..."

coś w tym jest ;)

Paca jest, ale wiele osób sie za wysoko ceni ;)

Mój dziadek skończył 4 podstawówki i teraz w wieku ok 70 lat zarabia pow 3k miesiąc, można powiedzieć że kopiąc rowy :lol2:

ja przy nim spokojnie jak chciałem to wyrabiałem 150 dziennie, ale narobić sie trzeba, a to nie każdemu sie niestety chce... :/

No więc jak już Romo wspomniał z tematu można ksiązki pisać , więc możeby go zamknąć póki nie stanie sie powodem kłótni ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. cytat: "a jak mógłbym nie zgodzić sie..." koniec cytatu. Pisz lepiej po gramatycznemu bo ciężko to zrozumieć :)

2. Nie polecam nazywać mnie Romo, Roman, Rumun itp. kilka osób próbowało i krótko żyło na forum. Jakoś tak mnie to drażni, że nie potraficie odmieniać ksywki Romek :)

3. Temat niech zostanie, po to jest aby się ludzie wypowiadali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi