Met Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Zakupilem Tagana 430W U22. Wentyle chodza cicho, jednak cos w zasilce 'terkocze'. Co to moze byc? Dodam, ze wczesniej na tej samej konfiguracji chodzil Chieftec 420 DF i z chwila podpiecia dysku (Hitachi SATA 160) zaczynal mi piszczec. Dokladnie w momencie jak dysk uzyskal pelne obroty i przestal sie rozpedzac, czyli 3sek po podlaczeniu. Bez dysku zasilacz byl cichutki. W Chieftecu moglbym podejrzewac nieslawne cewki. Ale w Taganie nie mam pojecia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Jeśli chodzi o takie 'terkotanie' co parę sekund to raczej obstawiałbym wentyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Met Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Jeśli chodzi o takie 'terkotanie' co parę sekund to raczej obstawiałbym wentyle.Wlasnie tez tak myslalem. Dzis zrobilem test: w czasie pracy zablokowalem wentyle. Rezultat: wentyli i tak nie bylo slychac. Glos dobiega z czegos innego... Moze to aktywne pfc terkocze, mozliwe to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Oddaj na gwarancje. niech wymienią na nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 ... Moze to aktywne pfc terkocze, mozliwe to? 1642865[/snapback] Nie. To niesławne cewki z Chieftec'a terkoczą w Twoim Taganie. ... w apfc jest cewka, i to dość znaczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "terkotania"- jeśli to terkotanie "mechaniczne" to być może jakiś kabelek wewnątrz zasilacza naprawdę minimalnie zahacza o łopatki któregoś z wentylatorów- stąd terkot. Jeśli to cykanie/syczenie/piszczenie- odpowiedzi powyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "terkotania"- jeśli to terkotanie "mechaniczne" to być może jakiś kabelek wewnątrz zasilacza naprawdę minimalnie zahacza o łopatki któregoś z wentylatorów- stąd terkot. Jeśli to cykanie/syczenie/piszczenie- odpowiedzi powyżej. 1646889[/snapback] U mnie byl dokladnie taki przypadek - winowajca terkotania byl kabelek uziemiajacy, ktory chcialem upchac przy zasilaczu - a okazalo sie, ze czesciowo blokowal lopatki wewnerznego wiatraka (cale szczescie, ze wiatraczki nei krecily sie szybko, bo kabel moglby sie przetrzec i spowodowac problemy) Sprawdz zasilke na zewnatrz buzy z rozwinietymi wszystkimi kablami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...