Stiven Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Zamierzam kupić grafike taka jak w tytule i nie wiem jakiego producenta wybrac. Do wyboru mam, gygabite, sapphire, power color i oryginalna bulit by ati? Najchetniej kupil bym herculesa, ale akurat w ofercie tam gdzie chce kupic nie ma. Jakiego producenta mi radzicie :?: Thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Ja bym brał orginalną Build by Ati.Chociaż między tymi kartami i tak niema żadniej różnicy wszystkie są zbudowane na bazie tej samej płytki i mają te same pamięci !Hercules różni sie tylko kolorem laminatu i chłodzieniem moim zdaniem nie warto przepłacać! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Polecam ostatnie porównanie Radków 9700 Pro na THG. Moim zdaniem Hercules byłby najlepszym wyjściem, bo nie dość, że ładnie wygląda, to ma naprawdę porządnie przymyślane chłodzenie, a nie po prostu efekciarskie śmieci tak jak Gigabyte'owy Radek. Te karty są takie same, różnią się tylko zawartością pudełek. Hercules dodaje do gry oryginalną gre Morrowind, podczas gdy reszta dodaje same starocie. Jak nie ma Herculesa to bierz najtańszą i nie martw się, bo to dokładnie to samo co BBA, gdyż jedyne co zmieniają to naklejka na wiatraku, albo i tego nie. HIS jest chyba obecnie najtańszy, i dobrze się składa na THG pochwalili go za świetne podkręcanie (tak samo dobre jak Herculesa) oraz za świetną jakość obrazu, a potępili za brak gier i dodatków w pudełku. Jak dla mnie pare Aqanoxów, NOLF'ów itp może być miłym dodatkiem lecz nie za cenę 200zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Zamierzam kupić grafike taka jak w tytule i nie wiem jakiego producenta wybrac. Do wyboru mam, gygabite, sapphire, power color i oryginalna bulit by ati? Najchetniej kupil bym herculesa, ale akurat w ofercie tam gdzie chce kupic nie ma. Jakiego producenta mi radzicie :?: Thxwszystkie wymienione oprocz PowerColor-a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Power-color robi raczej te tańsze karty (coś jak Prolink). Z tych trzech wybrałbym Gigabyte`a, ale jeżeli jest dużo droższy od sapphire to bierz tego drugiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 ja mam sapphire i nie narzekam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 ja proponuje gigabyte'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 sapphire króluje nie wiem z zawartoscia pudełka ale jakosc obrazu i reszta jest wypas...jak u wszystkich..ale powiem tak jak stac cie na taka karte to to czy dostaniesz jedna gre czy dwie chyba nei robi wiekszej róznicy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiven Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 sapphire króluje nie wiem z zawartoscia pudełka ale jakosc obrazu i reszta jest wypas...jak u wszystkich..ale powiem tak jak stac cie na taka karte to to czy dostaniesz jedna gre czy dwie chyba nei robi wiekszej róznicy ?? Zawartosc pudelka szczerze mowiac to mnie wali. Znajomy przyjezdza ze stanow na poczatku stycznia i chce to wykorzystac kupujac karte w cenie kolo 310$ tylko musze mu powiedziec jakij firmy chce, a roznice w cenie miedzy tymi markami ktore wymienilem jest mala kolo 10$. Przed chwila przeczytalem tescik gdzie porownuja Herculesa z karta Gigabyta http://www.sirius.pl/art.php?id=26&typ=test&aid=25 i chyba sie na ta druga zdecyduje ale jak znacie jakies podobne strony to bede bardzo wdzieczny 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Ja polecam Herculesa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Tak naprawde wszystkie Radki 9700 pro(pierwsze 2 miechy produkcji ) sa wyprodukowane przez ATI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 michalak ty masz w 3d Marku 9800Pkt. ??? LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Nie wiem jak karty innych producentow, ale ja swojego szafira wzkrecilem (Zalmanem 80+HP) na 420MHz core 8O 8O . Takze karta niezle sie kreci Polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 ja mam sapphire i nie narzekam Nie narzekasz? A te 9800 w 3dmarku? Niedawno jeszcze narzekales ze masz tak malo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 gigabyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Hercules albo sapphire Obydwie są dobre ale lepiej herculesa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LucAss Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Moje typy - kolejnosc wg wydajnosci karty: 1. Hercules 9700Pro 2. GigaByte 9700Pro 3. HIS, POV, Sapphire, ATI 9700Pro (roznice w oprogramowaniu reszta to tak jak oryginal ATI) testowalem wszystkie... najlepiej sie kreci POV i HIS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Ludzie dlaczego doradzacie mu Gigabyta, przecież tej kary nie można (prawie) wogole podkrecic. Kupi owoa karte i bedzie pozniej mial do was pretensje ze nie jest podatna na overclocking. NA poczatku troche zalowalem ze nie kupilem HIS'a ale gdy dokupilem Zalmana (na GPU) to sie ucieszylem (wyciaginecie 420 MHz na rdzeniu to chyba jest wyczyn? i w dodatku na AC). Takze pomimo skromnego wyposarzenia Sapphire (kabelek, przejsciowka cd i ksiazeczka) szczeze ja polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 ja tez jestem za sapphire solidna i dobra firma .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Igor michalak ty masz w 3d Marku 9800Pkt. ??? LOL Może to wina sterów ale chyba mój procek jest wąskim gardłem dla tej karty. Niedługo kupie jakiegoś lepszego procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Igor michalak ty masz w 3d Marku 9800Pkt. ??? LOL Może to wina sterów ale chyba mój procek jest wąskim gardłem dla tej karty. Niedługo kupie jakiegoś lepszego prockaTak to z pewnością jest procek ja na swoim wyciągam 14856 a po podkręceniu kary 15700 ale i tak uważam , że ten wynik jest o 1000-1500 za niski. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Robercik, a czy to chłodzenie dużo dało twojej karcie?dużo zajmuje miejsca?łatwe w montażu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 A ja mówię HIS. Dlatego, że chodzi u mnie pięknie. Po co czarować z Gigabyte czy Herculesem. Ładne są i co z tego a 250 zeta w kieszeni. Overlocking - ok. 360/700 a potem krzaczy jak coś wyżej. Może i inni wyciągną więcej ale czy ma większy sens te 20 Mhz w górę czy w dół przy i tak dużej wydajności? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...