GenghisKhan Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) no wiem mam wypalarke toshiba model : SD-R5272 ktora max zapisuje plytki x8 i juz po raz kolejny mam problem: podczas zapisu plytki z predkoscia x8 trwa to jakies 20minut - powinno byc cos kolo 7minut poziom bufora wacha sie od 4% do 100% nie wiem o co chodzi dma oczywiscie wlaczone.... prosze pomozcie bo nie chce caly czas nagrywac plytek x4 (ktore w ogole jest szybsze bo plytka w 14minut jest nagrana) nie ma zadnej roznicy czy nagrywam na dvd-r czy dvd+r tak mysle moze fragmentacja plikow na dysku/wolny odczyt z dysku przeszkadza bo w koncu x8 to okolo 12mb/s zapis wiec jakby nie bylo dysk szybki trzeba miec ale nie przesadzajmy mam przeciez caviara 80gb 8mb cache 7200obrotow moze jest do tej wypalarki jakis nowy soft??? pomocy!!! obrazek Edytowane 16 Września 2005 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 nikt nie potrafi mi pomoc???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Witam Spróbuj ustawić w Preferencjach Nero w zakładce Ultrabuffer tryb manualny i daj największą możliwą pamięć. Pozdrawiam, MBX Edytowane 18 Września 2005 przez MBX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Sprawdz czy masz DMA wlaczone na nagrywarce - jest to typowy objaw niewlaczenia tegoz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...