-mess- Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 ja slyszalem cos o swietnych 7x.xx, kolesie od omeg(o ile pamietam) powiedzieli ze juz dawno tak swietnych sterow NV nie wypuscila, i nie ma co przerabiac nawet tam :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Tak przedstawia sie wykres temparatury mojej karty w trakcie 3dMarka 05: Jak na standardowe chłodzenie, nie jest najgorzej chyba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Szkoda że pamięci nie wystają z drugiej strony karty bo bym sobie radiatorki zapodał. A tak to dmucha mojej karcie w du.pe poteżny Fander 120mm ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) Szkoda że pamięci nie wystają z drugiej strony karty bo bym sobie radiatorki zapodał. A tak to dmucha mojej karcie w du.pe poteżny Fander 120mm ;] 1700611[/snapback] :blink: co to znaczy ze nie wystaja z drugiej strony :? Miales chyba na mysli ze producent nie wlutowal kosci z drugiej strony :wink: Jak sie zmiescily po stronie rdzenia to nawet lepiej bo radziator od grafy chlodzi rowniez ramy imho jest to lepsze rozwiazanie :wink: pozdrawiam EDIT Pytam tutaj bo interesuje mnie Wasza opinia. Jak Wam chodzi cod2 w maksymalnych ustawieniach takich jak 1280x1024 AAx4 i AF?? U mnie chodzi to w oklicach 30fps ale czasami zamula :? Edytowane 15 Października 2005 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Jeśli ktoś ma WC, to pewnie będzie zainteresowany (choć cena zwala z nóg) Blok wodny dla GF 7800GT(X). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Tego nie trzeba komentować, wystarczy spojrzeć i wszystko jasne :lol: Dual GF 7800GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Tego nie trzeba komentować, wystarczy spojrzeć i wszystko jasne :lol: 1703228[/snapback] Szkoda, że ten "dual" nie ma jeszcze dodatkowo złącza SLI. heh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Szkoda, że ten "dual" nie ma jeszcze dodatkowo złącza SLI. heh... 1705199[/snapback] Przeciez to juz jest SLI :? Tylko ze na jednej plytce :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Ehh. No to właśnie brakuje jeszcze SLi. 4x7800GTX :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Takie tam moje zabawy ze sterami 81.26. Aquamark3: 93555 3dMark01: 29586 3dMark03: 17725 3dMark05: 8251 Linki z najnowszymi wynikami jak zawsze w sigu. Niestety nie mogę umieścić wyniku Aquamarka3 na ich stronie (ktoś wie dlaczego? - kiedyś mogłem), więc dałem screena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Ja mam jakas lipe :cry: rdzen karty kreci sie zenujaco nisko do 460MHz (domyslne takty w 3d to 450MHz) :blink: Ale za to pamieci kreca sie dosc wysoko dojechalem do 635MHz (1270DDR) i jest czysto :D pozdrawiam @dem i inni mozecie zrobic testy cod2 sp demo :roll: Ja robie testy w ten sposob ze jak zaczyna sie jechac ciezarowka zapodaje fraps'a i jade ciezarowka (bez rozgladania) az mijam bramy miasta i wtedy wylaczam fraps'a :D Wyniki jakie uzyskalem w grze wszystko na max: 400/500 -1024x768 4xAA 35,4fps -1280x1024 4xAA 22,5fps 460/630 -1024x768 4xAA 36,4fps -1280x1024 4xAA 27,8fps Wnioski jakie moge wyciagnac ze waskim gardlem jest imho procesor ale widac ze karta potrafi sie zamulic w najwyzszym trybie :lol: pozdrawiam BTW. Testy robilem na sterach 81.84 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Ja nie zrobie testu z banalnej przyczyny. Nie mam tej gry (dema). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Jezeli moge Was prosic o ewentualne sciagniecie i przetestowanie,nie spieszy mi sie bardzo ale wole takie testy niz nic nie warte 3dmarki :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 a mnie się zachciało wymienić tą [ciach!]ianą paste na Silver 5 ale nie powiodło mi się.... nałożyłem paste, ale zauważyłem że po założeniu i skręceniu wszystkiego pamięci z radiatorem nie styka się... za mało dałem pasty. Ale nie mogę dać jej chyba zbyt wiele, bo przecież to nie jest zalecane. Mam również problem z VIVO :-| mam kartę leadtek'a ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 @chemiczny_ali Rozdz: 1280x1024 | GPU: 400/500 | CPU: 2700MHz Więcej mi się nie chciało robić. Proc nie ma tu większego znaczenia, na 1200MHz (czyli 1500MHz mniej) miałem o 2 fps'y mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrick Bateman Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Takie tam moje zabawy ze sterami 81.26. Aquamark3: 93555 3dMark01: 29586 3dMark03: 17725 3dMark05: 8251 Linki z najnowszymi wynikami jak zawsze w sigu. Niestety nie mogę umieścić wyniku Aquamarka3 na ich stronie (ktoś wie dlaczego? - kiedyś mogłem), więc dałem screena. 1710022[/snapback] W mojej opinii stery 81.26 sa dobre tylko do bicia rekordow w 3dmarku2k3...w grach sie nie sprawdzaja ......gram zazwyczaj w 1600 x 1200 i na 81.26 mialem spowolnienia w np Battlefield2.........zreszta widac jak wyglada CPU test na tych sterach..... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Zgadza się. Do gier 81.26 nie są dobre. To są typowo benchmarkowe stery (choć w 3dM05 wyniki miałem słabsze niż na 78.01). Teraz jadę na 81.85 WHQL i uważam, że są bardzo udane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoniaK Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Może ktoś z 7800(6800 też podobno szybciej mają działać) zainstalować 81.87 i sprawdzić czy (i ile) jest szybciej w CoD2 (pełnej nie ma jeszcze ale w demie może będzie widać już różnice). Link: http://www.nzone.com/object/nzone_download...2bit_81.87.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 CoD 2 DEMO 81.85 81.87beta Wniosek: Nic, a nic się nie zmieniło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoniaK Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Powiedzmy że już pełna wersja jest ;) jak ktoś ją zdobędzie to niech przetestuje jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) qrqa... wlasnie zalozylem na GF'a penta XC-80 Cu... nalozylem pasty wg. standardu... przygladam sie po bokach a ten zlom odstaje od rdzenia w 2 rogach ;/ dociskalem, przykladalem inaczej ni diabla dalej to samo... no to dowalilem mu pasty co by zakleic to... w idle temp 42 stopnie na max i low obrotach, w grze 49 max widzialem, zaliczylem 2 zwiechy kompa podczas grania... mozliwe ze to przez OC potem zdejme i sprawdze jeszcze... ogolnie sytuacja misie nie podoba :( edit: pasta AS5, moze cos jeszcze da jak sie wygrzeje... Edytowane 29 Października 2005 przez narkoman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 wiecie cos na temat 7800/7800le, czy mają w ogóle takie być, czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Takie tam moje zabawy ze sterami 81.26. 3dMark05: 8251 1710022[/snapback] o 10 wiecej niz ja na 77.77 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Marka 05 te stery jakoś nie kochają ;) Musze w koncu zrobić reinstal windy, bo na razie wszystkie wyniki sa na windzie "po Radeonowej i po S3Trio'wej" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 nom i slicznie, temp stoi w idle na 40 - 41 stopni, crashe byly spowodowane nadmiernym o/c proca, po dokonaniu kabel moda [pentagram podlaczony jest teraz do gniazdka na grafice] sam sie zwalnia i rozkreca jak zajdzie potrzeba... regulatorek odszedl w niepamiec... wiec rozwiazanie jak najbardziej ok, tylko przy zakladaniu trzeba dokladnie sie wpatrywac czy nie ma szczelin a jak sa to nie zalowac pasty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Narkoman, OC poszło cos w górę po zmianie chłodzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 to samoczynne wykrywanie dziala tak samo a dalej narazie nie testowalem ;) akurat nie chce misie w nic grac lub bawic w marki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcio1984 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Witam wszystkich, ja chcialbym sie dowiedziec jakie sa najleprze stery dla tej karty ???????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Zależy do czego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrick Bateman Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Witam wszystkich, ja chcialbym sie dowiedziec jakie sa najleprze stery dla tej karty ???????? 1728328[/snapback] zrob kilka testow...jako wyjsciowe stery mozesz uzyc 78.01...ja polecam 81.84 napisz cos na temat OC swojej grafy, gdyz to 500 mhz na gpu 7800 masakruje wszystkie wyniki jakie sa na forum :-) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...