_Platinium_ Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) Witam wszystkich... Przed chwilka wpadlem na taki pomysl by utworzyc przyklejony temat w ktorym umiesciloby sie liste najnizszych temperatur uzyskanych na prockach... Posegregowaloby sie je np wentyle i zestawy wc na ktorych udalo sie uzyskac te temp-y, rodzajow prockow, płyt głównych lub np mhzow... Moze dalo by to koniec topikom typu: czy moja temperatura nie jest za wysoka :lol: Co o tym myslicie B) Edytowane 17 Września 2005 przez _Platinium_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) Pomysł wydaje mi sie być ciekawym :) Na tym czymś co mam w sigu: 33 C bez buga na nf7 (reset kompa - mniejsze temp.), komp stoi obok biurka. Edytowane 17 Września 2005 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ne00n Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 U mnie po kilku godzinnym graniu temp wacha sie miedzy 37 a 35 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Chodzi o najmniejszą temperature a nie o temp w stresie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 O najmniejszą? Hm na targach tuningu we Wrocku widziałem sprzęt Misobola z forum z założoną kaskadą Berkuta... -75C Przebije ktoś? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ne00n Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Najniższa ok :) 31 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) O ile wiem to chodzi tu aby zrobić taką jakby "bazę" temperatur na danych chłodzeniach żeby wiedzieć czego można się spodziewać po danym coolerze. Edytowane 17 Września 2005 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Heh ja mialem na bartonie 3200+ 25* na min obrotach :) jak ktos nie wierzy to moge zapodać screena :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Na moim Pentagramku najniższa temp. jaką miałem to było 29,5 *C przy procku wykręconym na 2237 MHz. Ale wtedy miałem dobrą wentylację pomieszczenia ;) W normalnych warunkach 33*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Heh ja mialem na bartonie 3200+ 25* na min obrotach :) jak ktos nie wierzy to moge zapodać screena :D 1654504[/snapback] no fajnie tylko jeszcze moze warto by pisac gdzie stoi komp? poprzednio co mialem: athlon xp 1666MHZ@2000MHz z wiatrakiem Spire FalconRock II mial temp 4C gdy go wystawilem na balkon na mrozie ok. -20C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) Komp stoi na biurku obok monitora :) Nie robilem specjalnego przeciagu w chacie zeby zrobic jeden zrzut ekranu. Po prostu bez obciazenia proc jakby sie wylaczyl. Aha i nie uzywalem zadnych softcoolerow. O to taki maly zrzut ekranu :D P.S speedfan nie pokazuje zadnych obrotow bo wentyle mam na stale wpiete pod 5V z zasilacza Temp 25* - Barton 3200+ Temp 33* NB na standard coolerku. Mam jeszcze zrzut z MBM 5 Edytowane 17 Września 2005 przez melonowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 U mnie na tym co w sigu temp zaraz po włączeniu kompa 42*C na 2-3 sek potem 45, 48 i tak standart. Teraz jak mam wentyl na 7V to nie schodzi w idle poniżej 50*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Moj brat ma w kompie CELERONA D 2.6GHz@3.2 temp idle w windzie to jakies 40-42*. Cooler boxowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 U kuzyna na sempronie 2.2 temp w idle 40*C z radiatorem od athlona 1.6 XP i wentyl SPIRE 80x80 ok.2200rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 u mnie standardowow windzie jak sie nagrzeje to 27C, wentyl 1500rpm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 u mnie standardowow windzie jak sie nagrzeje to 27C, wentyl 1500rpm 1654648[/snapback] temat w sumie bezsensu. Raz ze mozna miec rozne: obroty wiatraka, wentylacje w budzie, temperature w domu itd. Zreszta i tak kazdy robi odczyty z mobo wiec.. btw. u mnie standardowow windzie jak sie nagrzeje to 27C, wentyl 1500rpmprzy jakiej temperaturze otoczenia ? 10C ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) przy jakiej temperaturze otoczenia ? 10C ? :>jakies 22C normalna temp w chacie, okna pozamykane, w budzie temp 29C (pozmiar z mb) Edytowane 17 Września 2005 przez cmsydney Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 jakies 22C normalna temp w chacie, okna pozamykane, w budzie temp 29C (pozmiar z mb) 1654834[/snapback] :> jakim cudem temperatura procesora moze byc nizsza po nagrzaniu niz temperatura otoczenia (powietrze w budzie) ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Cheater? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Cheater? :> 1656326[/snapback] temphack ;-) dlatego wlasnie mysle iz ten topic nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 damn bugusers :( No może i by miał sens gdyby ludzie podawali prawdziwą najniższą temp bez żadnych hacków itp. (wystawianie kompa na balkon, różne temphacki itp.) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Komp stoi na biurku obok monitora :) Nie robilem specjalnego przeciagu w chacie zeby zrobic jeden zrzut ekranu. Po prostu bez obciazenia proc jakby sie wylaczyl. Aha i nie uzywalem zadnych softcoolerow. O to taki maly zrzut ekranu :D P.S speedfan nie pokazuje zadnych obrotow bo wentyle mam na stale wpiete pod 5V z zasilacza Temp 25* - Barton 3200+ Temp 33* NB na standard coolerku. Mam jeszcze zrzut z MBM 5 1654522[/snapback] z tego co widze to na screenie masz temp3 -48* czego to temperatura lodówki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 z tego co widze to na screenie masz temp3 -48* czego to temperatura lodówki :wink: 1656519[/snapback] temperatura panujaca w lodowce jest temperatura dodatnia i baaardzo daleko jej do minus 48C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 :> jakim cudem temperatura procesora moze byc nizsza po nagrzaniu niz temperatura otoczenia (powietrze w budzie) ? :>a normalnie, pomysl troche temperatura panujaca w lodowce jest temperatura dodatnia i baaardzo daleko jej do minus 48C.minimalna wartosc temperatury, czyli brak podlaczonego termistora do linii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 a normalnie, pomysl troche minimalna wartosc temperatury, czyli brak podlaczonego termistora do linii 1656592[/snapback] Dokladnie... po za tym nie widze sensu w robieniu temphackow.. kogo tu oszukiwać ?? Aktualnie mam teraz 27* na procu heh.. piszecie tak bo po prostu zazdroscicie hehe :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Ja mam teraz 24 C i co? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 No i nic.... to byla tylko uwaga @radeksz. zreszta ty i tak masz WC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaL Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 temat raczej bez sensu skoro odczytujecie temp. z plyty ... poza tym do porownania prockow/wentyli potrzebne sa takie same warunki ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Komp stoi na biurku obok monitora :) Nie robilem specjalnego przeciagu w chacie zeby zrobic jeden zrzut ekranu. Po prostu bez obciazenia proc jakby sie wylaczyl. Aha i nie uzywalem zadnych softcoolerow. O to taki maly zrzut ekranu :D P.S speedfan nie pokazuje zadnych obrotow bo wentyle mam na stale wpiete pod 5V z zasilacza Temp 25* - Barton 3200+ Temp 33* NB na standard coolerku. Mam jeszcze zrzut z MBM 5 1654522[/snapback] a Ty skad sie urwales? Na nf7 nie ma pomiaru na NB :mur: u nie temp min jakies 35-36 (przy pierwszym uruchomieniu), przy lekko uchylonym oknie, jakies dwa metry od kompa jakis dziwny ten temat, no ale idzie zima to wielu pewnie tu cos dopisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 a Ty skad sie urwales? Na nf7 nie ma pomiaru na NBpomysl troche, kazdy to myli, to jest temp w pudle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...