Skocz do zawartości
_Platinium_

Temperatury...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich...

Przed chwilka wpadlem na taki pomysl by utworzyc przyklejony temat w ktorym umiesciloby sie liste najnizszych temperatur uzyskanych na prockach...

Posegregowaloby sie je np wentyle i zestawy wc na ktorych udalo sie uzyskac te temp-y, rodzajow prockow, płyt głównych lub np mhzow...

Moze dalo by to koniec topikom typu: czy moja temperatura nie jest za wysoka :lol:

Co o tym myslicie B)

Edytowane przez _Platinium_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł wydaje mi sie być ciekawym :)

Na tym czymś co mam w sigu: 33 C bez buga na nf7 (reset kompa - mniejsze temp.), komp stoi obok biurka.

Edytowane przez Barthezzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile wiem to chodzi tu aby zrobić taką jakby "bazę" temperatur na danych chłodzeniach żeby wiedzieć czego można się spodziewać po danym coolerze.

Edytowane przez Barthezzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh ja mialem na bartonie 3200+ 25* na min obrotach :) jak ktos nie wierzy to moge zapodać screena :D

1654504[/snapback]

no fajnie tylko jeszcze moze warto by pisac gdzie stoi komp? poprzednio co mialem: athlon xp 1666MHZ@2000MHz z wiatrakiem Spire FalconRock II mial temp 4C gdy go wystawilem na balkon na mrozie ok. -20C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komp stoi na biurku obok monitora :) Nie robilem specjalnego przeciagu w chacie zeby zrobic jeden zrzut ekranu. Po prostu bez obciazenia proc jakby sie wylaczyl. Aha i nie uzywalem zadnych softcoolerow.

O to taki maly zrzut ekranu :D

P.S speedfan nie pokazuje zadnych obrotow bo wentyle mam na stale wpiete pod 5V z zasilacza

Temp 25* - Barton 3200+

Temp 33* NB na standard coolerku. Mam jeszcze zrzut z MBM 5

Edytowane przez melonowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie standardowow windzie jak sie nagrzeje to 27C, wentyl 1500rpm

1654648[/snapback]

temat w sumie bezsensu. Raz ze mozna miec rozne: obroty wiatraka, wentylacje w budzie, temperature w domu itd. Zreszta i tak kazdy robi odczyty z mobo wiec..

btw.

u mnie standardowow windzie jak sie nagrzeje to 27C, wentyl 1500rpm

przy jakiej temperaturze otoczenia ? 10C ? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komp stoi na biurku obok monitora :) Nie robilem specjalnego przeciagu w chacie zeby zrobic jeden zrzut ekranu. Po prostu bez obciazenia proc jakby sie wylaczyl. Aha i nie uzywalem zadnych softcoolerow.

P.S speedfan nie pokazuje zadnych obrotow bo wentyle mam na stale wpiete pod 5V z zasilacza

Temp 25* - Barton 3200+

1654522[/snapback]

z tego co widze to na screenie masz temp3 -48* czego to temperatura lodówki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:> jakim cudem temperatura procesora moze byc nizsza po nagrzaniu niz temperatura otoczenia (powietrze w budzie) ? :>

a normalnie, pomysl troche

temperatura panujaca w lodowce jest temperatura dodatnia i baaardzo daleko jej do minus 48C.

minimalna wartosc temperatury, czyli brak podlaczonego termistora do linii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a normalnie, pomysl troche

minimalna wartosc temperatury, czyli brak podlaczonego termistora do linii

1656592[/snapback]

Dokladnie... po za tym nie widze sensu w robieniu temphackow.. kogo tu oszukiwać ?? Aktualnie mam teraz 27* na procu heh.. piszecie tak bo po prostu zazdroscicie hehe :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temp 25* - Barton 3200+

1654522[/snapback]

a Ty skad sie urwales? Na nf7 nie ma pomiaru na NB :mur:

u nie temp min jakies 35-36 (przy pierwszym uruchomieniu),

przy lekko uchylonym oknie, jakies dwa metry od kompa

jakis dziwny ten temat, no ale idzie zima to wielu pewnie tu cos dopisze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi