Skocz do zawartości
cita05

Rubikon

Rekomendowane odpowiedzi

a jak jest z wachaniami czy delta i fortron maja trzymanie napiecia na tym samym dobrym poziomie czy ktorys moze jest jednak lepszy ?:)

Na allegro delta 350W jest za 75zł ;E a fortony chyba za mniej chodza :P jak forton jest taki dobry jak delta to raczej zabiore fortona jakiegos 350W ;p lub cos podobnego (W)

A jednak zabiore tego fortrona :P

http://allegro.pl/show_item.php?item=63549391

Dobry wybor czy nie dobry :P tylko mi na to odpiszcie :P

A bym zapomnial jak juz kupie taka zasilke to juz smialo moge o/c rozpoczynac ?:-o

Edytowane przez cita05

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak jest z wachaniami czy delta i fortron maja trzymanie napiecia na tym samym dobrym poziomie czy ktorys moze jest jednak lepszy ?:)

Na allegro delta 350W jest za 75zł ;E a fortony chyba za mniej chodza :P jak forton jest taki dobry jak delta to raczej zabiore fortona jakiegos 350W ;p lub cos podobnego (W)

A jednak zabiore tego fortrona :P

1656182[/snapback]

Myśle ze tak widze że linie 12v ma nawet lepsze niz w chieftecu 360 lub 420W bo 420W ba 18A a ten ma 19,5 A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam posiadam zasilacz w obudowie o nazwie "RUBIKON 300W" i mam takie pytanko czy ten zasilacz to jakis shitowaty no-name czy mozna na nim krecic ??:)

Jak bedzie shitowaty to kupie se z allegro taka delte :P

1656121[/snapback]

RUBIKON rzadzi :D Mi juz ciagnie czwarty rok(rok na Barton 2600+, 2x256ddr i r9800pro) przezyl nawet topowera p6 420W za grubo ponad 3 stówy, ktory po miesiacu padl i jest teraz w serwisie. Ech samo zycie.

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RUBIKON to jakiś shit totalny! Miałem go kiedyś i zaczęło coś w nim brzęczeć i niestety wylądował pod łóżkiem leży do teraz pewnie kurz go zjada ale nadal działa, co do jego solidności wykonania to jest ona marna po dziesięcio krotnym przykręceniu i odkręceniu go od obudowy wyrabiają mu się gwinty i już go nie idzie przykręcić nie trzyma się po prostu, co to jego radiatorów to też nie są pierwszej klasy bardzo małe wentylator też nie za cichy. Aktualnie posiadam Fortrona i jestem z niego zadowolony jak każdy użytkownik tej zasiłki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RUBIKON to jakiś shit totalny! Miałem go kiedyś i zaczęło coś w nim brzęczeć i niestety wylądował pod łóżkiem leży do teraz pewnie kurz go zjada ale nadal działa, co do jego solidności wykonania to jest ona marna po dziesięcio krotnym przykręceniu i odkręceniu go od obudowy wyrabiają mu się gwinty i już go nie idzie przykręcić nie trzyma się po prostu, co to jego radiatorów to też nie są pierwszej klasy bardzo małe wentylator też nie za cichy. Aktualnie posiadam Fortrona i jestem z niego zadowolony jak każdy użytkownik tej zasiłki.

1668528[/snapback]

Eeetam gadanie mi ciagnie config jak kilka postow wyzej a taki topower p6 420W za ponad 3 stowy padl po miesiacu. Co do gwintow rzeczywisice wyrobil mi sie ale tylko jeden a wentyl zmienilem na arctica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeetam gadanie mi ciagnie config jak kilka postow wyzej a taki topower p6 420W za ponad 3 stowy padl po miesiacu. Co do gwintow rzeczywisice wyrobil mi sie ale tylko jeden a wentyl zmienilem na arctica.

1668805[/snapback]

wyjatek potwierdza regule ;-) btw. Nosil wilk razy kilka doputy mu sie ucho Nie urwalo hehehe :D EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyjatek potwierdza regule ;-) btw.  Nosil wilk razy kilka doputy mu sie ucho Nie urwalo hehehe :D EOT

1668827[/snapback]

Spokojnie jeszcze tydzien wytrzymie i mam nadzieje, ze ucho sie zadne nie urwie :wink: . Tak wogole to sie zastanawiam czy naprawia mi mojego czy dostane nowy zasilacz.

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi