cita05 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Witam posiadam zasilacz w obudowie o nazwie "RUBIKON 300W" i mam takie pytanko czy ten zasilacz to jakis shitowaty no-name czy mozna na nim krecic ??:) Jak bedzie shitowaty to kupie se z allegro taka delte :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Uważaj bo to bomba zegarowa :P To to samo co codegen.... Nie ryzykuj :P Kup tą delte i bedziesz zadowolony ;) Albo Fortrona ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cita05 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Hmm no to trzeba zmienic w takim wypadku :) thx man ;D Hmm to co lepiej kupic fortona czy delte ??:P czy cos innego tak do 50zł powiedzmy lub 60 ;) Edytowane 18 Września 2005 przez cita05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Delty nie znam. Mam fortrona i dlatego go polecam w cenie do 50zł (+ koszty wysyłki). Ma aktywną regulację obrotów wentylatora, zabezbieczenia przeciążeniowe i spięciowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cita05 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) a jak jest z wachaniami czy delta i fortron maja trzymanie napiecia na tym samym dobrym poziomie czy ktorys moze jest jednak lepszy ?:) Na allegro delta 350W jest za 75zł ;E a fortony chyba za mniej chodza :P jak forton jest taki dobry jak delta to raczej zabiore fortona jakiegos 350W ;p lub cos podobnego (W) A jednak zabiore tego fortrona :P http://allegro.pl/show_item.php?item=63549391 Dobry wybor czy nie dobry :P tylko mi na to odpiszcie :P A bym zapomnial jak juz kupie taka zasilke to juz smialo moge o/c rozpoczynac ?:-o Edytowane 18 Września 2005 przez cita05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Dobry wybór , 12CM wiatrak = cisza i dobre chlodzenie, napiecia bedzie trzymać dobrze. Moich 3 kumpli ma tą zasiłke i są zadowoleni, i małe O/C u nich jest ;) Edytowane 18 Września 2005 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 a jak jest z wachaniami czy delta i fortron maja trzymanie napiecia na tym samym dobrym poziomie czy ktorys moze jest jednak lepszy ?:) Na allegro delta 350W jest za 75zł ;E a fortony chyba za mniej chodza :P jak forton jest taki dobry jak delta to raczej zabiore fortona jakiegos 350W ;p lub cos podobnego (W) A jednak zabiore tego fortrona :P 1656182[/snapback] Myśle ze tak widze że linie 12v ma nawet lepsze niz w chieftecu 360 lub 420W bo 420W ba 18A a ten ma 19,5 A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) Witam posiadam zasilacz w obudowie o nazwie "RUBIKON 300W" i mam takie pytanko czy ten zasilacz to jakis shitowaty no-name czy mozna na nim krecic ??:) Jak bedzie shitowaty to kupie se z allegro taka delte :P 1656121[/snapback] RUBIKON rzadzi :D Mi juz ciagnie czwarty rok(rok na Barton 2600+, 2x256ddr i r9800pro) przezyl nawet topowera p6 420W za grubo ponad 3 stówy, ktory po miesiacu padl i jest teraz w serwisie. Ech samo zycie. Edytowane 23 Września 2005 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 RUBIKON to jakiś shit totalny! Miałem go kiedyś i zaczęło coś w nim brzęczeć i niestety wylądował pod łóżkiem leży do teraz pewnie kurz go zjada ale nadal działa, co do jego solidności wykonania to jest ona marna po dziesięcio krotnym przykręceniu i odkręceniu go od obudowy wyrabiają mu się gwinty i już go nie idzie przykręcić nie trzyma się po prostu, co to jego radiatorów to też nie są pierwszej klasy bardzo małe wentylator też nie za cichy. Aktualnie posiadam Fortrona i jestem z niego zadowolony jak każdy użytkownik tej zasiłki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 RUBIKON to jakiś shit totalny! Miałem go kiedyś i zaczęło coś w nim brzęczeć i niestety wylądował pod łóżkiem leży do teraz pewnie kurz go zjada ale nadal działa, co do jego solidności wykonania to jest ona marna po dziesięcio krotnym przykręceniu i odkręceniu go od obudowy wyrabiają mu się gwinty i już go nie idzie przykręcić nie trzyma się po prostu, co to jego radiatorów to też nie są pierwszej klasy bardzo małe wentylator też nie za cichy. Aktualnie posiadam Fortrona i jestem z niego zadowolony jak każdy użytkownik tej zasiłki. 1668528[/snapback] Eeetam gadanie mi ciagnie config jak kilka postow wyzej a taki topower p6 420W za ponad 3 stowy padl po miesiacu. Co do gwintow rzeczywisice wyrobil mi sie ale tylko jeden a wentyl zmienilem na arctica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Eeetam gadanie mi ciagnie config jak kilka postow wyzej a taki topower p6 420W za ponad 3 stowy padl po miesiacu. Co do gwintow rzeczywisice wyrobil mi sie ale tylko jeden a wentyl zmienilem na arctica. 1668805[/snapback] wyjatek potwierdza regule ;-) btw. Nosil wilk razy kilka doputy mu sie ucho Nie urwalo hehehe :D EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 (edytowane) wyjatek potwierdza regule ;-) btw. Nosil wilk razy kilka doputy mu sie ucho Nie urwalo hehehe :D EOT 1668827[/snapback] Spokojnie jeszcze tydzien wytrzymie i mam nadzieje, ze ucho sie zadne nie urwie :wink: . Tak wogole to sie zastanawiam czy naprawia mi mojego czy dostane nowy zasilacz. Edytowane 25 Września 2005 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...