Skocz do zawartości
Eldrin

6600gt Czy 6800le

Rekomendowane odpowiedzi

//complete edition//

źle zrozumiałem, a raczej przeczytałem post - myślałem że pytasz o 6800GT (a ty pytałeś o 6600GT, oh my good....) a nie o 6600GT... Wybaczcie za mój błąd.........

Oczywiście bierz 6600GT - jest wydajniejszy od 6800LE. No chyba, że masz pewność modowalności karty, ale mówisz, że jej nie masz..... Wybór prosty jak PÓŁ METRU DRUTU W KIESZENI.

Edytowane przez Venice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wlasnie jeszcze jedno pytanie. Podobno 6600gt ma jakies problemy na nf3. Czy to prawda ? Slyszalem ze sa freezy itp. prosze o odp : :unsure:

EDIT: Venice niewiem jak tu ale ja kasa nie sram za przeproszeniem ..... nie stac mnie ani na 6800gt anie na 2x6600gt topick mowi jasno o co mi chodzi.

Edytowane przez Eldrin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nikt z mojej rodzinki nie prowadzi takiej dzialalnosci wiec VAT mnie nie ominie

EDIT: tak btw czy zasilacz chifteck 360W utrzyma: amd 64 2,8, plyte glowna, cd rom, segate barakuda 80gb, 6600gt lub 6800le, sieciowne, btw nie bede robil jakiegos niewyobrazalnego OC

Edytowane przez Eldrin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YO! Znalazlem cos takiego : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65040655 do tego chc dokupic fortona tez z allegro i teraz moje pytanko... Ten 68le jest wporzo czy lepiej bra 9800pro ( taka sama cena ) ?

UPDATE : Znalazlem jeszcze to : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64805349

Co by tu wybrac... ;]

Edytowane przez nightstalker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzebalem po forum i znalazlem grafike jak x800gt, co wy na to ???? myslicie ze jest wydajniejsza od 6600gt i 6800le ??????? z tego co przeczytalem a bylo tego sporo na forum to x800gt mozna jeszcze zmodowac i ile ma sie fart :]. Wiec poprosze o odp 6600gt, 6800le czy x800gt ???????????? teraz to juz zglupialem :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popularne jest stwierdzenie, że 6600Gt jest lepszy od niemodowalnego 6800LE. Może to i prawda, ale tylko w przypadku niepodkręcanych kart. Z rdzeniem wykręconym na 450MHz 6800 będzie już sporo lepszy. 256-bitowa szyna i więcej vertexów robi swoje. 6600GT nie podkręca się już tak dobrze, fabryczne ustawienią są dość wyżyłowane.

Jeżeli mowa o X800GT z 256MB to jest to zdecydowanie najlepsza karta. Jeśli 128MB i ddr1 to juz nie jest tak ciekawie (praktycznie 6800LE z podkręconym rdzeniem i bez SM3.0).

A co brać? Jeśli priorytetem jest kasa to GF 6600 non-GT, ale z GDDR3.

Jeśli wydajność to X800GT 256MB.

A coś pośredniego to 6800LE :).

Dopiero teraz się zorientowałem... Mówimy o AGP czy PCI-E? Istnieją x800gt na AGP???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PCI-e czy AGP nie sprawia mi roznicy poprostu wybiore plyte pod karte bo i tak zmieniam calego kompa nie kasa nie jest istotna ale tez Gatesem nie jestem :) i dlatego pytam sie o te 3 karty co do x800gt to chodzi mi o 256/256 GDDR3

i chyba jednak wybiore x800gt :) a tak btw nie niema x800gt na agp :(

EDIT: ok mozna zamknac topick chyba ze ktos to bedzie dalej prowadzil ale u mnie wybor juz pad i jest to x800gt i dzieki

Edytowane przez Eldrin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi