Piotr_Ort Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Witam - chciałem otworzyć temat wspomnień - wpisujcie się proszę a jeżeli jest w złym miejscu to pomóżcie przeniosę - sam osobiście mam jeszcze Atari 1024 STE - leży na szafie - czasami go zdejmuje aby pograć w stare gierki np. Metal Mutans, Ping ...... a wy - co się stało z tym sprzętem jest na śmietniku - mam ze 200 gierek - może ktoś jeszcze ma takiego staruszka - po@pro.onet.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_Ort Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Witam - chciałem otworzyć temat wspomnień - wpisujcie się proszę a jeżeli jest w złym miejscu to pomóżcie przeniosę - sam osobiście mam jeszcze Atari 1024 STE - leży na szafie - czasami go zdejmuje aby pograć w stare gierki np. Metal Mutans, Ping ...... a wy - co się stało z tym sprzętem jest na śmietniku - mam ze 200 gierek - może ktoś jeszcze ma takiego staruszka - po@pro.onet.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 temat na alternatywne platformy raczej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 U mnie na stanie jest jeszcze amiga 500 i 1200. Czasami włączę sobię A1200 by pograć w klasyki w stylu BattleSquadron, CannonFodder, DynaBlaster no i pinballe by DigitalIllusion. Za kilka(dziesiąt) lat stare komputerki będą sporo warte (looknijcie na ceny ZXSpectrum lub ZX-81 na allegro) i wtedy może warto je będzie sprzedać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Jeśli będą działać [;. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hdd_Cut Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) ja mam jeszcze ATARI 65XE flopa magnetofon i 2 joye do niego i od cholery gierek :D Edytowane 22 Września 2005 przez CeLeRoN^^D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Tak sie sklada ze zbieram 8 i 16bit:) mam w kolekcji juz troche tego. Amiga 500, 500+, 600, 1200 + liczne karty rozszerzen niektore nawet dosc rzadkie - sprzetowy emulator peceta itp Atari 65XE, 800XL, 130XE, 1040STFM, do tego monitor sm124 mono hires;) Dziwne jest to atari st -trzeba uzywac telewizora do gier a monitora do programow. Mam tez w kolekcji atari portfolio - dosc ciekawy sprzet - praprzodek kieszonkowych komputerow przenosnych. C=64 rozne 4 odmiany, do tego 1541-II oraz rozne cartridge. Posiadam tez troche nowszy sprzet w postacji macintoshow IISi i IIcx. W muzeum stoja tez: sege genesis, megadrive, snes i jego rozne klony. dreamcast, psx. Kazdy sprzet jest sprawny i do kazdego setki dyskietek/kaset. Co ktorys weekend wlaczam pare maszyn;) Zbieram tez stare czasopiosma komputerowe, mam juz chyba wszystkie. Jesli macie jakis sprzet na wymiane/sprzedaz to dajcie znac albo tutaj albo na gg:935008 (niewidoczny). Pozdrawiam fanów klasycznych maszyn ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) u mnie w piwnicy stoi zdemontowane WC, wala sie gdzieś Celeron 300 MHz, 20GB'owy Seagate i inne takie rzeczy, oraz moja super maszyna - Giant Boulder ^^ Edytowane 22 Września 2005 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Widzę że inwestujesz na przyszłość :-) . Nie ma w Twojej kolekcji żadnego ZX-a. A było tego trochę. Jakąś awersję masz do gumiaka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Widzę że inwestujesz na przyszłość :-) . Nie ma w Twojej kolekcji żadnego ZX-a. A było tego trochę. Jakąś awersję masz do gumiaka? 1664271[/snapback] Nie moge znalezc w dobrym stanie.. same rozpdajace sie albo bardzo drogie :sad: Moj pierwszy komputer to wlasnie Timex 2048 i daze gumiaki duzym sentymentem. Kiedys znajde dobry egzemplarz :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 ach, mi się często przypominają stare gry na pc'a, grafa nie była ważna, ale fabuła nie to co teraz, nawet gigantom czasem wychodzi kaszana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saabotaz Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Ja zbieram stare notebooki ale tylko te o dziwnym wyglądzie. Do tego będzie mikro muzeum innych ciekawostek. Dziś przyszły 2 dyskietki 8" :) widzieliście takie? :) Czekam jeszcze na płytę LaserDisc, to taki CD wielkości płyty gramofonowej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 U mnie lezy Super Nintendo przywiezione z Australii i chyba z 8 gier do niego [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demonstenes Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Witam ! Ja posiadam 2 Atari Portfolio - oba sprawne z rozszezeniami pamieci, jeden dysk "twardy" zewnetrzny i jeden z zewnetrzny modul rozszezajacy RAM :) Czy ktos moze posiada zbedny dysk zewnetrzny ? Albo przejsciowke pod drukarke ? PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Ja mam cos podobnego do GameBoya :P nazywa sie Supervision :P i mam z 5 gier :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Ja zbieram stare notebooki ale tylko te o dziwnym wyglądzie. Do tego będzie mikro muzeum innych ciekawostek. Dziś przyszły 2 dyskietki 8" :) widzieliście takie? :) Czekam jeszcze na płytę LaserDisc, to taki CD wielkości płyty gramofonowej :) 1665124[/snapback] Zrób jakieś fotki i pokaż co masz w kolekcji, bo ciekawie się zapowiada ;];] U mnie w piwnicy leży/lub też nie pegasus ;];] Ile godzin przed nim spędziłem... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grees Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 U mnie (niekoniecznie w piwnicy, bo niektóre leżą głęboko w szafach) leżą NES z kilkonastoma grami, PSX z kolekcją gierek, ATARI XL/XE też z niezłą ilością kaset. Do tego mam tam 2 Windowsy 95, jednego DOSa takiego nowszego, 2 DOSy stare (jeden jeszcze oryginalnie zafoliowany)(oczywiście wszystkie oryginały :-)), jakiś Seagate 3gb, około 5 myszek, klawiatura, karta rozszerzeń ASUS-a, żeby można było na 2 procki jechać (nie pamiętam jak to się nazywa, dlatego tak opisałem), kieszeń na hdd, kilka fdd, jakieś inne rzeczy, nie wiem, nie pamiętam już co tam jeszcze mam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 ja mam procek 8088 AMD :P ma ktos dzialajace mobo do tego? gdzies mialem cale pudelko nowiutkich nie uzywanych dieskietek 5,25" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Ja ze 4 lata temu sprzedałem moje Atari 65XE ze stacją dyskietek CA za ponad 200 zeta :lol: Ehh... to były czasy... Kumpel miał Atari 130XL i magnetofon - gra się ładowała 20-30minut i w tym czasie nic nie wolno było dotykać, żeby nie było zwiechy :lol: Dobrze, że są teraz jakieś emulatorki - Montezuma's Revenge rox ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 u mnie za szafa lezy comodore 64 :) caly zestawik komputer magnetofon zasilacz itp:) mialem ejscze cale podlo gierek do tego na kasetach ale nie wiem gdzie teraz jest :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Nie moge znalezc w dobrym stanie.. same rozpdajace sie albo bardzo drogie :sad: Moj pierwszy komputer to wlasnie Timex 2048 i daze gumiaki duzym sentymentem. Kiedys znajde dobry egzemplarz :rolleyes: 1664492[/snapback] No proszę- moim pierwszym komputerkiem też był timex2048. Dokupiłem do niego interfaceAY, kupiłem SoundTrackera (fulla - od autora, bo miał zabezpieczenie przed kopiowaniem) i komponowałem sobie na trzech kanałach :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Też mam komcia C-64(nowsza buda bo mydelniczka mi sie rozsypała) z 1541 II + datasette, dużo szpili i progsów,za 3 kartridge (final 3 i "okienka" :D ). Oj, aż sie łezka w oku kręci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 U mnie tez zachowal sie C-64 wrac z datasette. 2 joye jeden lekko nie dzialajacy no ale gralo sie w gry sportowe, gdzie machalo sie na wszystkie strony joyem :) Kasety i kartridge ktos kiedys pozyczyl i wsiakly :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 a ja mam oric atmos. to byla maszyna hmmm. 48kb ram odlot, a jakie girki - zaby, xenon odlot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...