Skocz do zawartości
mechl!k

Ati Radeon 9550

Rekomendowane odpowiedzi

hehe czekam na paczkę z niecierpliwością :) dzięki za odpowiedzi jak tylko ją dostane to siadam do testów

drake masz jakiś likn do tej karty ?? bo ja nic znaleźć nie mogę

hehe jeszcze cena była świetna jakby karta była lepsza niż gigabyte to :)

POZDRAWIAM I DZIEKI ZA ODPOWIEDZI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie oplaca sie , bo po co ci karta niemal ze taka sama :?: przeciez sapphire'a mozesz se podkrecic do takiej wartosci i bedziesz mial 9600pr0 , lepiej jak juz wymieniac to cos z gf6600

tylko ze GF6600 troche wiecej kosztuje :( ok 500zl trzeba miec

proste że sie nie opłaca!! do takich wartości swojego radka możesz podkrecić

on ma tam zlekka ponad 3tys w marku to ja mam przy mniejszych ustawienia na rdzeniu coś ok. 3750

wiem ale przeczytajcie mojego posta kilka wzwyz to bedziecie wiedzieli i wlasnie mam pytanko z tym biosem :)

A i tak jesli swojego 9550 jakism cudem wyciagnal bym do takich ustawien to z 9600 wycisnie sie wiecej przeciez?

Edytowane przez gniochu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam dylemacik. Kupilem sobie maly wentylek na radiator tylko nei wiem jak go przymocowac aby nie stracic gwarancji - zeby dalo sie go latwo usunac. Wentylator ten nie jest ciezki i mysle sobie, ze przymocuje go na dobrej tasmie izolacyjnej:). Moj znajomy tez uzywa takiego patentu i jakos mu to nawet dziala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam już jakiś czas temu kupiłem sobie 9550 sapphira 256mb :mur: 128bit na pamięciach samsunga 5ns i wziąłem się za o/c. Rdzeń ładnie się podkręcał ale za to pamięci juz nie. Przy dobrym szczęściu pamięci idą z 200@215 :mur: i mam pytanie czy jeżeli założe radiatorki to coś da?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hesli pamieci sie grzeja to moze troche dac ale jesli sa zimne to chyba nic nie da ale poczekaj na odpowiedz kogos bardzij obcykanego w tych sprawach:)

ktoś tam pytał o vmem - nie, nie mam, a te ustawienia z sygnaturki, mimo że przeszły wszystkie marki, nie są zbyt dobre bo są artefakty. A wszystko przez to że nijak nie moge podnieść ołówkiem VDDQ (ponad 50 ohm różnicy :mur: ). Na 540/540 wszystko śmiga i chyba tak zostawie bo wyżej GPU nic nie daje - ewidentnie wąskim gardłem są pamięci :/

o co chodzi tym olówkiem :P?? moze tez bym sie pobawil B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam już jakiś czas temu kupiłem sobie 9550 sapphira 256mb :mur: 128bit na pamięciach samsunga 5ns i wziąłem się za o/c. Rdzeń ładnie się podkręcał ale za to pamięci juz nie. Przy dobrym szczęściu pamięci idą z 200@215 :mur: i mam pytanie czy jeżeli założe radiatorki to coś da?

Tez mam sasmungi z oznaczeniami TC50, ale przyznam sie, ze bez problemu ida z 200 na 250 (wiecej nie bralem z powodu braku chlodzenia)

A co do karty to wentylatorek do calosci ma sie tak - malizna, ale za to cicha i jak na taki maly radiator mocno chlodzi:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gniochu ten drugi radek to 9550gt ,mam takiego tylko z gorszymi pamięciami.Tego z allegro wykrecisz sporo ponad 4000pkt .lJest na rdzeniu rv360 .Jak dobrze swoją opchniesz to bierz

az 4000 pkt/ na 3d marku wycisnie??

a jak ta grafa sie kreci??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisałem ,że wykręcisz ! moja bez modów i z pamięciami hynix 5 ns, 3884 pkt oc 485/540. rdzeń idzie na 500 ale w markach sie wywala ,zmienię pastę może coś to da

tak apropo może ktoś wie jak zrobić moda na tej karcie hę?

Edytowane przez 1okonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co powiesz 1849136[/snapback]

hehe czekam na paczkę z niecierpliwością :) dzięki za odpowiedzi jak tylko ją dostane to siadam do testów

drake masz jakiś likn do tej karty ?? bo ja nic znaleźć nie mogę

hehe jeszcze cena była świetna jakby karta była lepsza niż gigabyte to :)

POZDRAWIAM I DZIEKI ZA ODPOWIEDZI

ale jak ci wysle 64bit to odrazu dzwon i odsylaj , bo wydajnosciowo to jest rowne gf5200 :|

-=drake=-

jezeli chodzi o 4k w markach to nie ma problemu , user 'radoszczak' robi 4500 na zwyklym sapphire :)

Edytowane przez dzik86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie gf6600 (440zl) to moze gf6200(390) podkrecisz sobie i bedziesz mial 6600 + odblokowanie potokow ,ale to juz loteria/.

bo ja nie rozumiem po co kupywac jeszcze raz te sama karte skoro sa juz slabe :|

oddaj im te karte, bo ci dali jakies gowno mniej wartosciowe i zaluz jakas syfna karte , poczekaj , pozbieraj i daj juz looz r9550

JASNE ZE BYM TAK ZROBIL ALE JUZ NIE PRZYJMA PEWNIE :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupowanie gecuba 9550 to strata kasy mialo byc szybko i wydajnie jak kupowalem ponad miesiac temu tego rev 2.1 (moj egz. kreci sie dobrze). Musialem cos kupic i to najlepiej z gwarancja bo padl mi radek 9700pro od herculesa. Nie rozumiem tylko czemu na defaultowych ustawieniach w 3dmarku03 mialem przeszlo 2000 punktow wiecej na 9700 niz default 9550. :mur: cena - jednakowa. wogole to moj ostatni radek hyba.. 9550 gigabyte tez zdechl... tak sie musialem pozalic :D

Edytowane przez brainfucker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego dzwoniłem, żeby się dowiedzieć kartę o jakiej szynie mi wysłał, ale dowiedziałem się że 128bit i 128mb pamięci z dostępem 3,6ns jak się nie mylę i jeszcze mi pan oznajmił że te powercolory szybsze są od gigabytów - zobaczyby jak przyjdą....

a co do 64bitowej szyny to ja bym takiej karty nawet kijem nie tknął nie mówiąc o wkładaniu jej do kompa;) no chyba żeby mi za friko ktoś dawał a najlepiej dopłacił :P

umieram z ciekawości jak ta karta się będzie prezętować w testach i grach - czy będę musiał mu ją odesłać....

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno pytanie... Która z tej czwórki ?

1. GeCube Ati Radeon 9550 Extreme rev 2.2,

2. ABIT R9550-Guru 128 MB DDR,

3. Standardowy Gigabyte z 4ns pamięciami,

4. 9500PRO bez gwarancji

Pls, hlp me! To chyba bedzie ostatnia modernizacja mojego blaszaka! Chciałbym dobrze wybrać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno pytanie... Która z tej czwórki ?

1. GeCube Ati Radeon 9550 Extreme rev 2.2,

2. ABIT R9550-Guru 128 MB DDR,

3. Standardowy Gigabyte z 4ns pamięciami,

4. 9500PRO bez gwarancji

Pls, hlp me! To chyba bedzie ostatnia modernizacja mojego blaszaka! Chciałbym dobrze wybrać...

jak chcesz sobie pograc to zadna z nich, sprawdzilem doswiadczalnie mialem GA a teraz GeCuba mam i g**no straszne, napewno nie warte swojej ceny!

bierz 9700pro albo 9800pro

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79308947

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78914095

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Metoda na "gumki recepturki" niestety w moim przypadku jest awykonalna. Moze ktos ma innyc bezinwazyjny sposob mocowania wentylatora na radiator?

ja mam taśne rzep 3m i starczy na rogach przykleić bok wentylka do boduu radiatora w raru miejscach..gorzej,zę mój wiatraczek mnie wkurza-zdjety z p200 i chyba jest zarżnięty :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gumki recepturki mają to do siebie że zbyt często pękają. Też przez pewnien czas używałem tego sposobu jednak szybko od niego odeszłem.

Teraz wszystko przykręcam na śruby ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem kupilem sobie radka ktory niby chodzi sobie na agp 4x lub 8x. Moja plytka oblsuguje niby x4 wiec powinno chodzic ale wogule kiedy wkladam karte do agp jest czarny monitor!, lecz wentylatorek sie krecii dioda sie swieci mam zasilacz 300w jakis tam no-name(pisze na nim for pentium4)moze jest za slaby :> wgralem nowy bios do plyty glownej ale nic;/. Moze wy cos wiecie mam nadzieje ze mi pomozecie Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...