Skocz do zawartości
Antek_pl

Czy Po Zmianie Procka..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Sorki za "nieco" wręcz lamerski temat ale trapi mnie ta sprawa od dawna i chciałbym się wreszcie tego dowiedzieć. Chodzi o to że aktualnie mam Celerona 2GH@2,2GH i myśle o jego wymianie. Myślałem raczej o platformie AMD ze względu chociażby na ceny.

Chodzi mi głównie o wzrost wydajności w grach. Celek jako tako daje jeszcze sobie rade ale coś już jakby nie domagał do końca :/

Tak więc czy Waszym zdaniem opłaca się go wymieniać? I tak wogóle to jak już na jakiego AMD'ka mniej więcej musiałbym go wymienić żeby wydajność mi skoczyła w górę?

Reszta sprzętu jaki posiadam to:

Sapphire ATI Radeon 9550 128MB, 128bit 250/400@375/500

256 MBDDR 400 MHz Kingston

256 MBDDR 400 MHz - miały być Kingstony ale mnie w sklepie wycyckali chyba :/

Zasilacz to Megabajt 350 W - tymczasowo

Co do budżetu jakim będe dysponował to kształtuje się on jakoś koło 350-380 zł tak więc kupiłbym jak już coś używanego... oczywiście trzeba jeszcze pomyśleć o płycie głównej... :/

Z góry dzięki za wyrażenie opinii.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Antek_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzedaj płyte główną i procka.

Kup sobie coś z rodziny Barton i przekręć na 3200+

Możesz też zainwestować w S64 na s754, co nie jest za drogie i powinieneś się zmieścić.

Można też kupić na s939 A64 lecz to jest drogi wydatek i uważam, że na dzień dzisiejszy z taką kwotą bez sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no więc owszem, sprzedałbym tą płyte i tego Celeronka ale... siora ma zamiar kupić sobie sprzęt.. i z tego co mówiła będzie mieć około 400zł, dogadałem się z nią że zrobie tak: kupie płytę główną i procka AMD (lepszego od tego Celerona) a jej dam to co mam teraz :D - zgodziłą się :D

i właśnie, dokupić będzie tylko trzeba monitor ~50-70zł (mam nadzieje..), dysk ~góra 30zł, chyba że dam jej tymczasowo mój drugi a później sobie kupie większy..reszte mam, tak więc od tych 400zł można odliczyć około 120zł (+[ciach!]łki typu myszka, kabel sieciowy...) czyli zostaje coś koło 280zł + jeśli uda mi się sprzedać Radeonka 9000 może za jakieś 80 zł(?) to będe miał jakieś 360zł (oby).

No więc właśnie w takim przedziale cenowym musiałbym się zmieścić...

Pozdrawiam.

Edytowane przez Antek_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

romek troszke pokiełbasił-w s.

a nie ma co inwestować, a na s754 a64 już są nieprodukowanei drogie.

Wybór jest oczywisty-sempron 64 bit 2600-2800+ do tego płytjka np gb k8ns i jazda.

A za jakiś czas przyda sie zmienić grafike.

Niestetyu nie zmieścisz sie w przedziale cenowym sempik 2600+ box to ok 240zl i mneij więcej tyle samo płyta- jednak naprawde warto i pokombinuj jak zdobyć brakujące fundusze. Sprzecik będzie naprawde dobry- taki podkręcony sempik bije bez problemu a64 venice s939 mimo braku duala i mniejszego cache jesli tylk oma te 100-150mhz wiecej na budziku.Jak na swoja cene to rewelacja i tyle.

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi