Skocz do zawartości
S.W.A.T

Revoltec Vs Cooler Master

Rekomendowane odpowiedzi

Żaden z tych co wymieniłeś nie jest tak cichy a jednocześnie wydajny jak 1685919[/snapback]

Bawilem sie troche tym Fanderem. Badziew straszny. Nieobrobione wytloczki, syfy na łopatkach i potencjometr, ktory ruszyl dopiero po zlapaniu go szczypcami. Zostalem przy Akasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawilem sie troche tym Fanderem. Badziew straszny. Nieobrobione wytloczki, syfy na łopatkach i potencjometr, ktory ruszyl dopiero po zlapaniu go szczypcami...

1686043[/snapback]

Rzeczywiście FANDER jest przereklamowany :( ...

1686073[/snapback]

No nie denerwujcie mnie - zamowilem 4 sztuki.... TU je zachwalaja. Paru uzytkownikow tez pisze ze sa swietne. Wasze opinie sa pierwszymi, ktore sa negatywne w odnisieniu do tych wiatrakow...

Pozdrawiam

Edytowane przez Martinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam bardzo ale jeśli waszym zdaniem Revoltec 120 mm jest badziewny (wersja Dark Blue i Dark Red) to ja nie wiem co znacie lepszego.

Akasa, mam lekkie zniesmaczenie, z 4 dwa nie działały przy zmniejszeniu na 7V. Jeden zaczął terkotać po tygodniu co w sumie wychodzi, że z czterech, trzy były kupczaste.

Fandery, spotkałem na zlocie i sprawowały się dobrze więc co wy dostaliście za badziew (pytanie do mk801).

Mogę polecić Revolteca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, kupilem 120mm i wydaje mi się ze on sie WOLNIEJ KRECI ??

jak mialem 80mm czerwoną to ten wiatrak tak szybko się krecil, ze nie widzialem takich czarnych smug a ten moj jak sie kreci to to widze

nie wiem jak to opisac :/

1687842[/snapback]

No bo on ma się kręcić wolniej, przez to ma być cichszy. Więc to, że widzisz czarne smugi to dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mrDark mam go w domu w kompie. Jest on wydajny lecz na max obrotach to odkurzacz, wyje strasznie.

78 CFM - zapomnij to jest chwyt marketingowy.

Revoltec Dark Red/Blue to ciche wiatraki, przykład:

Cytat z portalu FrazPC.pl

Artykuł: IT'S GETTIN' HOT IN HERE - TEST COOLERÓW LGA775

Autor: Marcin "Weelkoo" Wilczak

[...]

Ja osobiście przetestowałem Sonic Tower w dwóch trybach - bez wentylatora (tryb pasywny) oraz z zamontowanym dodatkowym wentylatorem 120 mm. Do tego celu użyłem wolnoobrotowego Revolteca Dark Red, jednego z najcichszych wentylatorów 120 mm na rynku ( przy nominalnych 1200 RPM lekki szum można usłyszeć z odległości mniejszej niż 0,5 m - w komputerze przy zamkniętej obudowie jego praca jest praktycznie bezgłośna).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi