Bodziej Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) Już od dawna mam taki problem, kiedy gram w jakąś gre (nie na wszystkich np. MU) to po kilku -kilkudziesięciu minutach komp sie restartuje, temp procka nigdy nieprzekracza 40 stopni C. Mam kompa: proc; AMD atlon 2500+ dysk: 80 gb WD obr7200 ram: 512 kingstona graf: GF 6200 256mb ram itd. ( ona jest nowa jak ją zamontowałem to wtedy sie zaczeły te problemy z resetem) Prosze o fachową pomoc!! pg: ASUS A7V8X-X Wyskakuje mi przy tym resecie taki komunikat: Pojawił się problem i system windows zostanie zamknięty aby zapobiec uszkodzeniu komputera. PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA Jeśli widzisz po raz pierwszy ekran błędu STOP, ponownie uruchom komputer. Jeżeli ten ekran pojawi się ponownie wykonaj następujące kroki: Upewnij się czy wszelki nowy sprzęt i oprogramowanie są poprawnie zainstalowane Jeżeli jest to nowa instalacja poproś producęta sprzętu lub oprogramowania o wszelkie aktualizacje dla systemu windows, które mogą być potrzebne. Jeżeli problem będzie się powtarzał, wyłącz lub usuń wszelki nowo zainstalowany sprzęt i oprogramowanie. Wyłącz opcje pamięci systemu BIOS, takie jak buforowanie i przesłanianie. Jeżeli do usunięcia lub wyłączenia składników musisz użyć trybu awaryjnego, ponownie uruchom komputer, naciśnij klawisz F8, aby wyświetlić zaawansowane opcje startowe, a następnie wybierz tryb awaryjny. Informacje techniczne: **STOP: 0x0000005 (0XBEB20A3A, 0x00000000, 0XBEB20A3A, 0x00000002) rOZPOCZĘCIE ZRZUCANIA FIZYCZNEJ PAMIĘCI zRZUT PAMIĘCI ZOSTAŁ ZAKOŃCZONY W sprawie dalszyej pomocy skontaktuj się z administratorem systemu lub obsługi technicznej Jeszcze raz proszę o pomoc! Edytowane 9 Października 2005 przez Bodziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek_pl Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 a czy po "włożenieu" nowej płyty robiłęś formata albo reinstala (chodź to z grubsza nie ma sensu) ? ja tak mam kiedy np mam włączonego Winamp'a :| format mi pomógł.. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziej Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Sorki to karta graf jest nowa.... Nie płyta... Format był robiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Zasilacz jaki :>?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziej Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Jakiś 420W firmy jakiejś tam:)) Nieznanej za 65 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Jakiejś podaj nazwę. Miernik i mierz napięcia. Lub speedfan lub everst motherboard monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 A może wcześniej ustawienia bios? Np taki AGP FastWrite? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly10000 Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Hmmm..... A zainstalowałeś slot AGP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziej Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Niewiem czy zainstalowałem slot AGP bo mi z kompem robili w serwisie a ja nieznam sie super na sprzęcie... A jak to sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Nadal napięć nie podałeś i nazwy zasilacza ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziej Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Zasilacz: Power Supply (intel p4 full support) (amd k7 compatible) 420w Napięcia podam za pare minut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 :mur: A jakaś nazwa FIRMY? Power Supply oznacza zasilacz. Napis, którego szukasz to np MGB-420ATX lub podobny.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziej Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) On sie tak nazywa:)) ma tylko to napisane na pudełku (zasilacz firmy zasilacz) kosztował 65 zł więc świetny nie jest:/ Załączam stan obecny speedFAna A znalazłem nazwe: LPK2- 420W Edytowane 10 Października 2005 przez Bodziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 IMO SpeedFan ściemnia. Sprawdź w BIOSie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziej Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 NoObem jestem:| nieumiem w BIOS'ie sprawdzeć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Wejdz do bios (przycisk DEL lub Ctrl+F1 podczas bootowania - przed uruchomieniem Windows, gdy widać logo Asusa lub nazwę procesora itp) i znajdz "PC Health" lub coś podobnego. Tam powinny być napięcia, temperatury oraz prędkości obrotów wiatraczków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziej Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Wszedłem do BIOSU ale nie było tam nic z pc health czy jakoś tak... Ale był jakiś napis że częstotliwość ramu niemoże być większa niż 333mhz albo równa(tak przetłumaczyłem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Są tylko 3 możliwości: 1) Zasilacz się nie wyrabia (w 99 na 100 to jest powód takich problemów). Pożycz od kogoś cos firmowego i zobacz - np ModeCom 350GTF spokojnie sobie poradzi. 2) Ustawienia w BIOS lub sterowniki. Poczytaj instukcję do grafiki - są (czytaj: powinny być) tam zalecane ustawienia biosu dla tej grafiki. Upewnij się, że masz najnowsze (lub oryginalne z CD) sterowniki do chipsetu (ogólnie do płyty głównej) oraz do karty graficznej. 3) Karta jest uszkodzona lub "uczulona" na Twoją płytę główną. Prawdopodobnieństwo niemal zerowe, ale nie do końca. Sprawdź kartę u kumpla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 To wejdz do biosu i poszukaj czegos z temp. zwiazanego. Czyli bedzie np. 40'C itp. Must be. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziej Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Nie sprawdzałem w Biosie, ale jak mi sie zresetował dzisiaj to miałem komunikat na niebieskim tle;: możliwe zidentyfikowanie uszkadzającego sterownika i to co zwykle dane techniczne ***STOP ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziej Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Znalazłem w biosie coś o voltrone czy jakoś tak: CPU Vcore 1.6500V to co jest wyżej mam Auto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Ja jestem zwolennikiem miernika :D... Na megabajcie napięcia w sf były 2,95 5,55 .12,00, a miernikiem 3,23 5,10 12,30... Na chiefie mam prawie idealne 3.30 5.01 12.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hdd_Cut Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 1>>> kup firmowy zasilacz chociaz delte lub fortona na allegro 2>>> postaw windzie na nowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziej Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 gralem w Cs'a i przy resecie wyskoczylo: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQAL [...] ***STOP: 0... ***smwdm.sys- Adress f7969479 base at f7929000, DateStamp 3f145d3e możee to cos wam pomoze w pomocy dla mnie:) prosze pomoscie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Koledzy ci tłumaczą co masz zrobić.Zmień zasilacz bo ten co masz to jakieś badziewie ,jak miałem Pentium 4 2,8GHz to też miałem jakąś kupe i spalił sie po kilku miesiącach.Sprawdź karte graficzną u jakiegoś kumpla i zmierz miernikiem napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziej Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 PAGE_FAULT_IN_NO_NOPAGED_AREA. To mi wyskakuje na niebieskim tle.. Co to znaczy? A i kupiłem nowy zasilacz i moge grac troche dłużej... I jeszcze jedno.. Użycie procesora przy głupim otwarciu katalogu wynosi 40 -60%... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...