No_One Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) Mam taki problem do tej pory moj komp hulal na 256 SDRAM dokupilem jeszcze jedna kosc 256 i sie zazely problemy a mianowicie zdaza sie ,ze komp mi sie resetuje , wywala mnie z gierek :/. Czego moze byc to przyczyna ?? roznic w specyfikacji obu kosci ?? POMOCY QRCZE :D Edytowane 11 Października 2005 przez No_One Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Włączyć goldmemory i sprawdzić pamiątki :>? ustawić je w biso na by spd (nie pamiętam ale jest opcja przestawiająca na fabryczne ustawienia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
No_One Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 zrobilem goldmemory, mialem 4 bledy jakies :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) Testowałeś obie razem, czy tylko tą nową? Jeśli sama, to może być uszkodzona. Jesli razem, to mogą po prostu nie chcieć ze sobą chodzić. Edytowane 10 Października 2005 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
No_One Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 testowalem obie razem , ale co moze byc przyczyna ze nie chca ze soba smigac razem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Pierwsze :arrow: Zmien nazwen tematu na cos konkretnego. Drugie :arrow: Podaj specyfikacje obu kosci. I moze calego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
No_One Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 jedna kosc : 256mb (2 rows,4 banks);133mhz ; szybkosc odswiezania 7.8us ; cas latency 3.0 druga kosc: 256mb(1 rows, 4 banks) ; 133mhz; szybk.odswiez. 15.625 us cas latency 3.0 A komp p4 1.4 ; plyta kobian z ktora te pamieci powinny wspolgrac a reszta nie istotnta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Ta nieistotna reszta ma znaczenie. Wierz mi. I wyedytuj pierwszy post zeby zmienic nazwe tematu na jasniejesza. Bo zrobie to ja i dodam kolejny stopien ostrzezenia... Wiec... :arrow: Plyta(dokladnej, prosilbym) :arrow: Grafika :arrow: Zasilacz Ach sproboj potestowac nowa tylko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
No_One Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 WLASCIWOSCI PLYTY GLOWNEJ ID płyty głównej 10/15/2001-P4X266-8233-6A6LWE19C-00 Nazwa płyty głównej Kobian KOB P4X266 WFSX Właściwości magistrali FSB Typ magistrali Intel NetBurst Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 100 MHz (QDR) Efektywna częstotliwość taktowania 400 MHz Przepustowość 3200 MB/sek Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej Typ magistrali VIA V-Link Szerokość magistrali 8-bitowy(a) Informacje fizyczne płyty głównej Liczba gniazd procesora 1 Liczba gniazd rozszerzeń 5 PCI, 1 AGP, 1 CNR Liczba gniazd pamięci 3 DIMM Urządzenia zintegrowane z płytą główną Audio Współczynnik postaci ATX Rozmiar płyty głównej 240 mm x 300 mm Mikroukład płyty głównej P4X266 KARTA GRAFICZNA GeCube radeon 9550XT ZASILACZ : CODEGEN 300 wat :P (glupim komentarzom odnosnie zasilacza mowimy gromkie nie :D ) pojedynczo tez je przetestuje bo jak to wina tej nowej kosci to wymienic sprobuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Ewentualnie zamień je miejscami czasem coś to daje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Postaram sie zeby to nie zabrzmialo glupio Codegen na R9550XT & 512MB :| Wez do reki miernik i powiedz jakie masz napiecia. Jesli nie masz miernika :arrow: Malo wiarygodne odczyty softwareowe. Koniec komentarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 druga kosc: 256mb(1 rows, 4 banks) ; 133mhz; szybk.odswiez. 15.625 us cas latency 3.0 15ns - to mi wygląda że ta druga kość jest przystosowana do pracy przy 66Mhz. 1000/15~66 ale moge sie mylić :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
No_One Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Maxim ja tu nie pisze NS tylko US . a NS mam 7.5 wiec wsio w porzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...