sebi0104 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Tak napiecia byly mierzone miernikiem bo progamy przeklamuja az sie zdziwilem bios i speed fan wskazuja mi 11,92/11,86 gdzie miernik j/w. wiec chyba miernik ma racje prawda???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 sebi0104 napisał(a): Tak napiecia byly mierzone miernikiem bo progamy przeklamuja az sie zdziwilem bios i speed fan wskazuja mi 11,92/11,86 gdzie miernik j/w. wiec chyba miernik ma racje prawda???? 1701127[/snapback] Jeżeli tak to możesz spać pokojnie, sprwadź jeszcze tylko pozostałe napięcia (+5V i +3.3V). W razie czego możesz skorzystać z małej pomocy http://forum.zenfist.pl/viewtopic.php?t=33 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebi0104 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) Panowie jeszcze jedno ptanko.Wymienilem zasilacz na jaki juz wiadomo wyzej bylo pisane i teraz w biosie mam cos takieg -5v NONE czyli nie posiada on zasilania -5v <zaś speed fan pokazuje linie -5v ze niby jest 3,55> i czy moja plyta je potrzebuje skoro w biosie jest ze go brak????I jak moge wiedziec za co odpowiada ta linia???Czy jej brak moze mi uszkodzic sprzet?? Edytowane 16 Października 2005 przez sebi0104 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 sebi0104 napisał(a): Panowie jeszcze jedno ptanko.Wymienilem zasilacz na jaki juz wiadomo wyzej bylo pisane i teraz w biosie mam cos takieg -5v NONE czyli nie posiada on zasilania -5v <zaś speed fan pokazuje linie -5v ze niby jest 3,55> i czy moja plyta je potrzebuje skoro w biosie jest ze go brak????I jak moge wiedziec za co odpowiada ta linia???Czy jej brak moze mi uszkodzic sprzet?? 1702749[/snapback] Spokojna głowa. Linia -5V była kiedyś używana przez gniazda ISA ;] Teraz nie jest już do niczego potrzebna, a speed fan zawsze bajki pokazuje (do wyboru... napięcia baterii, pamięci, chipsetu albo inną anomalie :lol: ). Jednym słowem> -5V nie jest do niczego potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...