Skocz do zawartości
SuChyY

Dolaczylem do posiadaczy WC z CPC

Rekomendowane odpowiedzi

8O Ten zestawik z cpc jest pomyłką sam SuChyY stwierdził że dokupi jeszcze chłodnicę dokupi potem pomkę potem dobre rurki potem blok :? 8O super pomysł kupić zestaw z cpc i potem skompletować drugi zestaw 8O

Po co ludziska kupujecie takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o :?: skoro za chilę budujecie, kompletujecie coś lepszego za większe pieniądze :!: Kompletna paranoja :!:

Ten blok jest do bani, dysze Venturiego zagięte rurki jakię prostokąty wycięte , wszystko by ograniczyć przepływ.

Jeszcze jakieś bublizatory BTW moje bloki które ja robiłem były sprawne nie musiałem ich psuć żadnymi bublizatorami LOL

Miedź na ten bloczek jakięś 6-8 zł o sztywnym drutku nie wspomnę.

omka AQUA EL 250l/h trochę mała za 20 zeta w każdym akwarystycznym. BTW AQUA Szut robi o wiele lepsze pomki.

Pudełeczko po śledziach widziałem takowe w Tesco za całe 2,50

8 m tych dzia dowskich cienkich rureczek za 6 zł BTW gdyby był w tych rurkach grafit to by przewodziły

Cały ten zestaw to jeden BIG LOL

Pan Krzyś Panulka- właściciel firmy CPC jest nastawiony na zysk

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i dlatego skoro dupek nastawiony jest na zysk to ja mu pokaze !!!! :):) jeszcze obnizy ceny tych swoich zestawuw a potem zaprzestanie produkcji.

I ja też

BTW zrobiłem kolejny blok,

Jest super mam zdjęcia ale nie mogę opublikować bo republika nie działa :( buuuuu

mogę przesłać by em@il i ktoś opublikuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BIG THX to ndx

Mój nowy blok od środka Dołączona grafika

blok w elementach Dołączona grafika

blok zamontowany na procku Dołączona grafika

ChłodnicaDołączona grafika

pompka AQUA Szut 8 W 600 l/h całkiem cicha i do chłodzenia tylko CPU wystarczająca Dołączona grafika

Pomka jest w zbiorniczku 1,2 l takim jak z Silicon Valley

bloczek jest super :D :twisted: :twisted: różnica temp między wodą w układzie a rdzeniem CPU wynosi 5 °C

chłodnica jest OK ale nie powala na kolana

BTW ndx cena wykonania takiego bloku

materiały około 20 zł

natomiast robocizna, hmmm , jak już kiedyś pisałem taki blok dobrze wykonany nie ma prawa kosztować mniej niż 100 zł.

Jak chcesz to mogę ci sprzedać mój poprzedni blok zobacz tu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok 120zl

a ten stary blok bo na pewno kupie jakis blok max do 200zl moge na to przeznaczyc nei wiecej bo musze zakupic chlodznice pompke weze itd :-)

wiec polescice jakies dore bloki ale zalezy mi naty ze by nei mmial plezi caly miedziany !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi sie ze ten blok nie bedzie wydajny i czesc wody bedzie stala w miejscu.

Blok mam zamontowany od przedwczoraj i mogę powiezieć, że w porównaniu z ymi które już miałem to ten wymiata

Projektując ten blok wzorowałemsię na czymś takim <jest to atlantis>

Dołączona grafika

porównanie tego bloku z obrazka zobacz tu no i ten atlantis jest lepdszy od dangerdena maze 3 i od neptuna

moj i jego wykonanie pozostawia trochę do życzenia ale i tak jest super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli dysze Venturiego i turbulizatory działają znakomicie. Do tego oczywiście pompka też robi swoje. Wystaw na balkon w mróz.

Ja ci zazdroszczę.

Dysze Venturiego ;)

Poszukam na forum to CI wrzuce linka do testu WCz CPC, to sciema z tymi dyszami i turbulizatorami

Przeczytaj co napisałem niżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najwiekszym mankementem zestaw z cpc jest zenujaca konstrukcja bloku wodnego, widac to dokladnie u mnie, gdzie zbiornik i rurki sa chlodne a temperatura athlona 1700+@2100 przekracza 60 stopni, wiec albo pompka niedomaga albo blok wodny, ja obstawiam to drugie, ale tak czy siak, za takie pieniadze nie mozna sie spodziewac cudow

To lekka tandeta te WC z CPC ...

Ja na taniutkim Titanie 5TB na AMD XP1600+ o/c 2100+ (1.85V) mam max. przy max. obciążeniu i długim wygzrewaniu 55 stopni ...

Z tego co pamiętam celem WC była zawsze cisza jak i ... efektywniejsze chłodzenie ...

A tutaj widać że tylko cisza (pod warunkiem ze wyciszy się pozostałe coolery w obudowie , łaczenie tym w zasilaczu) i to bardzo niebezpieczna "cisza" bo jesli teraz osiąga już ponad 60 stopni to co będzie w lato ? Brrr ...

Chyba te chłodzenie to niewypał ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moim zdaniem to Wy sie wszyscy czepiacie... nie macie co robic czy jak ? CPC wypuscilo zestawy i zarabia na tym sporo kasy, widac ktos tu jest zazdrosny... Nikt nikomu nie broni zalozyc wlasnej firmy z super hiper wymiatajacymi blokami i sprzedawac to jeszcze taniej niz CPC, zostaniecie slawni i bedziecie mieli kupe kasy. Pozatym nawet na stronie cpc.pl jest napisane: CICHE CHLODZENIE a nie MAXYMALNY OVERCLOCKING !! Wiele osob kupilo ten zestaw (jak ja) zeby dowiedziec sie cos o tym sposobie chlodzenia, zdobyc nowe doswiadczenia i w takim przypadku znakomicie spelnia on swoja role. Jesli mialbym do wydania 2000zl to moglbym sobie zlozyc super zestaw z najlepszych elementow, ale i tak bym tego nie zrobil bo wolalbym plyte+procka+grafe... Aha i nie kazdy ma dostep do narzedzi zeby zrobic sobie blok, nia kazdy ma zdolnosci, nie kazdy ma na to czas.

Tak wiec moim zdaniem to dobre chlodzenie za dobra cene, cisza jest, o/c w moim przypadku tez jest. A to czy zmienie na lepsze to sie okaze dopiero bo mi CPC wystarcza, a komp nie startuje wyzej niz 1600MHz a tego juz chyba nic oprocz FC nie zmieni...

Dzisiaj komp chodzi od 6h calyc zas internet/mp/itp i ma 48* wczoraj przy takiej temp wystawilem zbiornik za okno i uzyskalem ponizej 40* co do ciszy, to strasznie mi teraz zaczol dysk buczec... wentyla w zasilaczu wogole nie slysze chociaz niz nie zmienialem... a ten na chipsecie jest zagluszany przez dysk...

Koniec mojego przemowienia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moim zdaniem to Wy sie wszyscy czepiacie... nie macie co robic czy jak ? CPC wypuscilo zestawy i zarabia na tym sporo kasy, widac ktos tu jest zazdrosny... Nikt nikomu nie broni zalozyc wlasnej firmy z super hiper wymiatajacymi blokami i sprzedawac to jeszcze taniej niz CPC, zostaniecie slawni i bedziecie mieli kupe kasy. Pozatym nawet na stronie cpc.pl jest napisane: CICHE CHLODZENIE a nie MAXYMALNY OVERCLOCKING !!  Wiele osob kupilo ten zestaw (jak ja) zeby dowiedziec sie cos o tym sposobie chlodzenia, zdobyc nowe doswiadczenia i w takim przypadku znakomicie spelnia on swoja role. Jesli mialbym do wydania 2000zl to moglbym sobie zlozyc super zestaw z najlepszych elementow, ale i tak bym tego nie zrobil bo wolalbym plyte+procka+grafe... Aha i nie kazdy ma dostep do narzedzi zeby zrobic sobie blok, nia kazdy ma zdolnosci, nie kazdy ma na to czas.  

Tak wiec moim zdaniem to dobre chlodzenie za dobra cene, cisza jest, o/c w moim  przypadku tez jest. A to czy zmienie na lepsze to sie okaze dopiero bo mi CPC wystarcza, a komp nie startuje wyzej niz 1600MHz a tego juz chyba nic oprocz FC nie zmieni...

Dzisiaj komp chodzi od 6h calyc zas internet/mp/itp i ma 48* wczoraj przy takiej temp wystawilem zbiornik za okno i uzyskalem ponizej 40* co do ciszy, to strasznie mi teraz zaczol dysk buczec... wentyla w zasilaczu wogole nie slysze chociaz niz nie zmienialem... a ten na chipsecie jest zagluszany przez dysk...

Koniec mojego przemowienia...

Zgadzam się. Pan Krzysztof nie powinien był jednak pisać w takich superlatywach o swoim chłodzeniu. Nie było by wtedy tyle fermentu.

Powinien napisać tak:

Jeśli chcesz się dowiedzieć jak działa chłodzenie wodne i nie chce ci się przeglądać stron intenetowych kup u mnie zestaw za 110zł.

-Zestaw nie nadaje się do podkręcania procesora.

-Nie osiągniesz na nim niskich temperatur.

-Jeśli masz narzędzia i trochę chęci za mniejsze pieniądze zrobisz sobie coś wydajniejsego

-Zestaw słabo nadaje się do podkręcania.

-Blok w środku wygląda tak

Dołączona grafikaDołączona grafika

ps. Sorry za ironię, ale nie jest ona skierowana do Ciebie tylko do producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest wszedzie, to po prostu REKLAMA !! A jak Ci mowia ze super podpaski ze skrzydelkakmi za 4.99 to Cie nie wkurza ? Dla mnie to jest to samo, i mi to wisi co napisza na stronie... jak kupowalem to wiedzialem ze blok jest pusty i ma marna wydajnosc. Jestem jednak zadowolony... A takiego oto maila dostalem dzisiaj:

Witaj.

Masz szansę, od 1 listopada do 3 grudnia losowo część klientów otrzymywała nowe bloki po badaniu wyników zdecydowaliśmy się na produkcję z kanałami.

Ale nie przejmuj się, one są tylko kilka procent lepsze i to nie w każdych warunkach.

Twój blok wcale nie jest pusty. Odpowiedni przekrój dysz i mikroszczeliny naprawdę działają.

Wielu ludzi nie rozumie bardzo skomplikowanych zjawisk hydrodynamicznych.

Pocieszam się, że gdyby ktoś w roku 1940 przekroił dzisiejszy procesor -  

nic nie zobaczyłby w środku poza piaskiem (krzemem).

Na szczęście blok działa i jak na swoją cenę zadziwiająco skutecznie, co być może niepokoi niektórych „specjalistów”, zwłaszcza

tych, którzy sprzedają podobne produkty znacznie drożej.

Informacje, dodatkowe akcesoria oraz aktualny cennik i sklep na naszej stronie http:/www.cpc.pl/     Zapraszam.

Pozdrawiam serdecznie, Krzysztof Pamuła CPC.

-----Wiadomość oryginalna-----

Od: Jakub Sochacki [mailto:suchyy@pf.pl]

Wysłano: 1 stycznia 2001 04:56

Do: k.pamula@cpc.pl

Temat: CPC WaterCooler

Dostalem od pana zestaw WC 16 dB, wygralem aukcje na allegro 1 grudnia. Mam pytanie, czy mam szanse ze moj blok wodny zawiera tre 15 kanalow czy jest po prostu pusty ?

Pozdrawiam

Jakub Sochacki

Co ciekawe dostalem prawie identycznego maila juz kiedys :D wiec ktos tu sobie troche olewa, napisalem wprost do niego ze wisi mi to co pisze na stroni i ze blok jest pusty, i ze chcialem tylko wiedziecz czy mam ten wlasnie pusty czy z nakalami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BIG LOL

W 2060 roku przekroją ten bloczek i wszyscy wtedy dopiero zrozumieją całą złożoność tej konstrukcji. Dlatego pewnie nie widać że rozumie skomplikowane zjawiska hydrodynamiczne. On wyprzedza swoją epokę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BIG LOL

W 2060 roku przekroją ten bloczek i wszyscy wtedy dopiero zrozumieją całą złożoność tej konstrukcji. Dlatego pewnie nie widać że rozumie skomplikowane zjawiska hydrodynamiczne. On wyprzedza swoją epokę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !!

Czytam te wszystkie posty i dochodze do wniosku ,że mało kto widział ten sprzęt!!Ja akurat mam zestaw 16db i jestem b.zadowolony!!Mam DURONA 1000 podkręconego do 1260+ podniesione napięcie do 1.85V i temp.w Windowsie nie przekracza 30* za to przy obciązeniu proca w 100% mam max 45*!!.Zaznaczam,że nie posiadam chłodnicy!!I gadanie,że na tym niedarady kręcić proców jet bezsęsu!! :evil: Ja jakoś dałem rade !!Pozdrawiam!!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...